Пн, 2024-04-29, 06:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 30 » "Батьківщина" об'єднується не лише з Луценком: Яценюк і Тягнибок з нею
10:49
"Батьківщина" об'єднується не лише з Луценком: Яценюк і Тягнибок з нею
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Об'єднання "Батьківщини" з "Народною самообороною" – це пряма вказівка Юлії Тимошенко, яка випливає з її публічного звернення щодо об'єднання опозиції. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Сергій Пашинський.

"Це пряме доручення Тимошенко, я знаю її особисту реакцію, я бачив цього листа. Я член політради, я хочу сказати, що пряме доручення Тимошенко, воно випливає з її публічного звернення щодо об'єднання опозиційних сил. Ми ведемо в рамках КОД, і не тільки, переговори з усіма політичними силами. "Народна самооборона", як політична сила, яка ближче до нас стоїть, вона зробила перший крок, показала всім іншим. Ми готові об'єднатися абсолютно з усіма, у нас немає жодних амбіцій, у нас є тільки одна мета – врятувати державу і врятувати нашого лідера", – заявив Пашинський.

Зазначимо, у середу, 28 грудня, було оголошено про злиття політичних партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" на основі політсили Тимошенко. За чинним виборчим законодавством, вони не можуть утворити блок, тому до парламентських виборів наступного року сформують єдиний партійний список. На чолі сподіваються побачити Тимошенко та Луценка, які й нині перебувають поруч у СІЗО.

Процес об'єднання партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" цілком узгоджено з лідерами цих політичних сил - Юлією Тимошенко та Юрієм Луценко, які перебувають в ув'язненні в Лук'янівському СІЗО. Про це повідомили на спільній прес-конференції заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов і заступник голови "Народної самооборони" Юрій Гримчак.

Раніше захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритого листа лідера "Батьківщини", в якому вона звертається до всіх лідерів опозиційних партій "з низьким проханням... нарешті по-справжньому, а не на словах, об'єднатися і дати на парламентських виборах 2012 року бій правлячій мафії".

На Тернопільщині "Батьківщина", ВО "Свобода" і "Фронт Змін" об'єднаються заради виборів

У Тернопільській області ВО "Батьківщина", ВО "Свобода" і "Фронт Змін" домовилися про об’єднання своїх зусиль під час парламентських виборів 2012 року. Про це на прес-конференції повідомив голова обласної організації "Батьківщини", народний депутат Василь Деревляний.

"За моєї ініціативи відбулася зустріч керівників наших трьох обласних партійних організацій, де ми обговорили питання спільних дій не лише на всеукраїнському та обласному рівнях, а й на рівні міст та районів області. Я щиро сподіваюся, що, об’єднавши свої зусилля, ми не допустимо масових фальсифікацій з боку партії влади і дамо можливість українцям дійсно зробити свій вибір", – сказав Деревляний.

За його словами, керівники обласних організацій "Батьківщини", ВО "Свобода" і "Фронту Змін" ухвалили рішення про узгодження та підтримку єдиного кандидата від цих трьох партій у мажоритарних округах в області, передає УНІАН.

Деревляний додав, що опозиційні сили мали б істотніші шанси перемогти на виборах, якби довкола єдиних кандидатів об’єдналося більше політичних сил. При цьому він нагадав, що останнім часом такої єдності у націонал-демократичному таборі не спостерігається.

"Проводячи ту чи іншу акцію протесту в Тернополі, ми зверталися до інших опозиційних політичних сил, закликали їх приєднуватися, але, на жаль, декларації про спільну боротьбу у рамках Комітету опору диктатурі залишалися лише на папері", – зауважив Деревляний.

"Свобода": "Батьківщина" і "Фронт Змін" тепер разом з "регіоналами"

Депутати Житомирської міської ради затвердили новий склад виконкому, до якого увійшли 17 осіб. За таке рішення проголосували на сесії більшість депутатів.

До складу виконкому увійшли представники як провладних партій, так і опозиційних: "Фронту Змін" та ВО "Батьківщина", однак не потрапили представники ВО "Свобода". У зв’язку з цим Житомирська обласна організація ВО "Свобода" заявила, що тепер ці політичні сили разом з Партією регіонів нестимуть відповідальність за ситуацію у місті.

"Житомирська обласна організація ВО "Свобода" висловлює занепокоєння щодо такого складу. Напередодні, 27 грудня, усі опозиційні сили міськради проголосували за розпуск виконкому, що викликало у житомирян надію на кінець панування "регіоналів" у місті. Депутати від ВО "Свобода" 29 грудня не голосували за цей склад виконкому", - йдеться у заяві.

Таким чином, вважає ВО "Свобода", "сьогоднішнім голосуванням спільно з Партією регіонів "Батьківщина" та "Фронт Змін" не тільки обрали підконтрольний "регіоналам" виконком, а й відтепер нестимуть спільну відповідальність з Партією регіонів за роботу цього виконавчого органу".

У свою чергу, голова Житомирської обласної організації "Фронту Змін" Геннадій Зубко заявив, що завдяки входженню до складу виконкому членів партії опозиція зможе впливати на прозорість ухвалених рішень.

27 грудня депутати Житомирської міськради висловили недовіру виконкому міськради.

Депутати мотивували своє рішення тим, що виконком зволікав із розв'язанням нагальних проблем громади, зокрема щодо боргів із зарплати працівникам тролейбусно-трамвайного управління тощо.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Об'єднання Батьківщини з Народною с
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ