Пн, 2024-04-29, 20:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 18 » Бельгійські студенти провели "революцію картоплі фрі", щоб політики зібрали уряд
16:47
Бельгійські студенти провели "революцію картоплі фрі", щоб політики зібрали уряд
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

"Революцією картоплі фрі" назвали організатори молодіжну акцію, що відбулася в четвер 17 лютого в Брюсселі, Валлонії і Фландрії, повідомляє "Інтерфакс".

"У Тунісі використовували жасмин, щоб прогнати уряд. Ми обрали картоплю фрі, щоб наш уряд нарешті прийшов", - пояснили назву "революції" відповідальні за акцію в Лувен-ла-Нев Жан-Габріель Вермер і Крістіан Лукенж.

Студенти вирішили продемонструвати свою прихильність до єдності країни зі своєрідним бельгійським гумором, оголосивши "революцію картоплі фрі".

Картоплю фрі бельгійці вважають національними ласощами і мало не національним символом Бельгії, тому вона стала одним з головних елементів потішного "дня перемоги над Іраком". Картоплю роздавали задурно в пакетиках трьох кольорів прапора бельгійської федеральної держави.

Організатори маніфестацій відзначають, що вони мають намір таким чином закликати політиків Валлонії і Фландрії знайти в собі сили подолати серйозні розбіжності і створити нормальний уряд, передає ИТАР-ТАСС.

Причиною тяжкої і затяжної політичної кризи в Бельгії стали гострі суперечності між двома половинами країни - франкомовною Валлонією і нідерландськомовною Фландрією. Багата Фландрія прагне отримати більше автономії і ширші повноваження у використанні коштів від зібраних на своїй території податків, з чим категорично не згодна Валлонія, до 30 відсотків соціальних витрат якої покривається за рахунок трансфертів фламандських засобів через федеральний бюджет.

Водночас суспільна і політична ситуація в країні залишається спокійною. Країною далі керує в режимі виконання обов'язків кабінет міністрів Іва Летерма, що пішов у відставку 24 квітня 2010 року, якому король доручив тимчасово здійснювати керівництво країною. Летерм ефективно координує політичне і економічне життя королівства.

Місцеві ЗМІ вже поширюють чутки про можливість проведення нових позачергових виборів у травні або червні поточного року. Хоча подібна ситуація була в королівстві і в 2007 році. Тоді новий кабінет міністрів почав працювати аж за 6,5 місяця після голосування.

Нагадаємо, Бельгія 16 лютого побила світовий рекорд Іраку за тривалістю політичної кризи - 249 днів без уряду. У Іраку після повалення Саддама Хусейна американські окупаційні сили змогли сформувати нову національну адміністрацію за 248 днів. Після позачергових парламентських виборів 13 червня 2010 року політичні партії Фландрії і франкомовної частини країни ніяк не можуть сформувати федеральний уряд.

"Революція картоплі фрі" - другий випадок менш ніж за місяць, коли молодь бере на себе ініціативу закликати політиків до відповідальності. 23 січня в Брюсселі пройшла масова "маніфестація ганьби", в якій взяли участь близько 30 тис бельгійців, що закликали покласти край урядовій кризі. Акцію було організовано через Інтернет групою з п'яти молодих людей з різних регіонів Бельгії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 974 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ