Пт, 2024-04-26, 18:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 25 » Безполітна зона над Сирією - шанс вийти з глухого кута - InoPressa
11:19
Безполітна зона над Сирією - шанс вийти з глухого кута - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У четвер США визнали, що спроби зупинити бійню в Сирії засобами дипломатії зайшли в глухий кут. Керрі сказав, що єдиний спосіб воскресити план припинення вогню - заборонити всій військовій авіації здійснювати вильоти над спірними районами. Армія Асада оголосила про нову наступальну операцію в Алеппо. Держдеп опублікував низку документів, пов'язаних з угодою США і Росії з приводу перемир'я.

"В четвер увечері США визнали, що спроби зупинити засобами дипломатії бойові дії в Сирії зайшли в глухий кут", - пишуть кореспонденти The Financial Times. Після низки "полемічних", як їх назвали дипломати, зустрічей у Нью-Йорку держсекретар США Керрі сказав, що єдиний спосіб воскресити план припинення вогню - заборонити всій військової авіації здійснювати вильоти над спірними районами країни.

"Ми не можемо самотужки утримувати ці двері, щоб вони не зачинилися. Росія і режим повинні зробити свій внесок, інакше цей задум не матиме жодних шансів, - сказав Керрі. - Тепер питання в тому, чи залишаються реальні шанси на просування вперед, бо, очевидно, ми не можемо далі йти колишнім шляхом".

Сирійська армія оголосила, що починає новий великий наступ в Алеппо, тим самим завдаючи ще одного удару по перспективам припинення вогню, пише газета.

Офіційні особи США сказали, що справа Москви - висунути нові пропозиції, які могли б відновити довіру до обіцянок припинення вогню.

Раніше глава Збройних сил США сказав, що "немає сумнівів" в тому, що Росія відповідальна за руйнівний авіаудар по гуманітарному конвою, завданий у Сирії в понеділок, і назвав цей удар "неприйнятним звірством". "Російські військові "дали здачі" Вашингтону, повторивши твердження, що США цілилися по конвою за допомогою безпілотника", - йдеться в статті.

Генерал Джозеф Данфорд, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, зі свого боку, заявив, що не бачить "жодних резонів" припиняти польоти авіації США над Сирією, і закликав продовжувати натиск на "Ісламську державу".

Москва, Вашингтон і емісар ООН з питань Сирії Стаффан де Містура запевняють, що припинення вогню в Сирії поки що не провалилося. Однак The Syrian Observatory for Human Rights, що базується в Британії, заявила, що в Алеппо йдуть чи не найзапекліші бої за кілька місяців, передає видання.

Держсекретар Джон Керрі в середу, виступаючи в ООН, сказав про "глибокі сумніви" в серйозності намірів Росії і уряду сирійського президента Башара Асада виконувати свої зобов'язання задля зменшення кровопролиття і забезпечення можливості поширення гуманітарної допомоги, йдеться в редакційному коментарі The Los Angeles Times.

Однак, пише видання, "хоч як би бентежив дипломатичний процес, Керрі має рацію в тому, що йому немає хороших альтернатив, - а надто для Сполучених Штатів, які вчинили правильно, коли зробили пріоритетом у Сирії перемогу над "Ісламською державою", а не повалення Асада".

"Дипломатія залишається також найкращою можливістю полегшити страждання сирійського народу, - йдеться в статті. - Протягом тижня перемир'я справді приводило до зменшення кровопролиття, поки не зірвалося. Керрі має слушність, що його потрібно відновити і зміцнити. Він має рацію і тоді, коли соромить росіян за невиконання зобов'язань".

Тепер у Сирії не допоможе нічого, крім запровадження повноцінної безполітної зони над територією всієї країни, упевнений оглядач Tagesspiegel Ґерд Аппенцеллер.

"Війна є капітуляцію дипломатії, а не її продовженням іншими засобами. У Сирії у дипломатії ніколи не було шансів реалізувати можливість мирно врегулювати конфлікт, оскільки протиборчі сторони і раніше, і тепер налаштовані тільки на знищення противника", - продовжує журналіст.

"Коли сьогодні в Женеві, Нью-Йорку чи Берліні нарешті обговорюються можливості для дипломатичних кроків, це передусім доводить те, що страждання мирного населення в Сирії набрали страхітливого масштабу. Принаймні світові держави - Росія і США - вже не можуть поводитися так, ніби масові вбивства і знищення всього живого в Сирії їх не стосується", - йдеться в статті.

Поки США і Росія сперечаються про те, чий літак куди скинув бомбу, потрібно прийняти пропозицію міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про запровадження безполітної зони над Сирією, пише Аппенцеллер. А Німеччина, на думку автора, повинна взяти активну участь в забезпеченні контролю - наприклад, за допомогою літаків-розвідників, оснащених системою дальнього радіолокаційного виявлення та управління AWACS.

"У четвер Держдепартамент США опублікував низку документів, пов'язаних з домовленістю між Росією і США з приводу перемир'я в Сирії", - повідомляє The Wall Street Journal. Оприлюднено чотири документа, в тому числі вересневу угоду про перемир'я, досягнуту в Женеві, а також угоди, укладені раніше цього року з Росією щодо операцій у Сирії. Інші документи не розсекречено, уточнює журналістка Фелісія Шварц.

Основною вимогою угоди про перемир'я є те, що обидві сторони "обмінюються розвідувальними даними і встановлюють реалізовані цілі воєнних дій" проти бойовиків, що належать до "Джебхат Фатах аш-Шам", раніше відомої як "Джебхат ан-Нусра".

Тим часом співробітники Міністерства оборони США висловилися проти американсько-російської угоди, йдеться в статті. Високопоставлений воєначальник назвав обмін розвідданими головним предметом стурбованості в ході слухань в Сенаті в четвер.

"Ми не збираємося домовлятися про обмін розвідданими з росіянами", - заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд.

Угода практично не передбачає механізмів для боротьби з порушенням перемир'я, зазначає автор статті. Вона дає змогу як США, так і Росії вийти з угоди, якщо перемир'я буде порушено.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: глухий кут, шанс, Сирія, безполітна зона, InoPressa
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ