Пн, 2024-04-29, 08:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 22 » Бійня в Сирії: армія "затисла" повстанців у долині і розстріляла
10:58
Бійня в Сирії: армія "затисла" повстанців у долині і розстріляла
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Сирії за один день - 20 грудня - загинули 111 людей, повідомляє Reuters з посиланням на представників правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights.

За даними правозахисників, у вівторок у північно-західній провінції Ідліб урядові війська заблокували в долині групу повстанців, а також мешканців найближчих населених пунктів, і відкрили вогонь. В результаті обстрілу, що тривав близько двох годин, геть усіх, хто був в долині, вбито, передає Lenta.ru.

Крім того, повідомили правозахисники, у вівторок в Сирії вбито або поранено близько 100 військовослужбовців, які самовільно залишили свої частини. Отже, за даними представників Syrian Observatory for Human Rights, за кількістю жертв 20 грудня 2011 став "найкривавішим днем сирійської революції".

МЗС Франції назвав загибель понад сотні осіб у провінції Ідліб "убивством безпрецедентного масштабу", наголосивши, що Рада Безпеки ООН повинна "негайно ухвалити жорстку резолюцію щодо Сирії, яка міститиме заклик до закінчення репресій".

США, в свою чергу, заявили, що "глибоко стурбовані" подіями в Сирії 20 грудня, а Ліга арабських держав нагадала, що режим президента Башара Асада відповідальний за безпеку сирійських громадян.

За даними ООН, за останні дев'ять місяців у Сирії загинули близько 5 тисяч людей. Зараз режим Асада втрачає підтримку навіть своїх сусідів - Ліга арабських держав наклала економічні санкції проти Сирії і пригрозила вторгненням, якщо кровопролиття не припиниться.

Нещодавно Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюції, що засуджують порушення прав людини в Сирії, Ірані та Північній Кореї.

Різанина в Сирії: опозиція закликає ООН до дій

Головна опозиційна коаліція Сирії закликала зібрати термінове засідання Ради Безпеки ООН і Ліги арабських держав для обговорення посиленого збройного протистояння на північному заході країни.

Національна рада Сирії - опозиційний перехідний уряд країни, штаб-квартира якого розташована в Туреччині, - заявила, що тільки цього тижня в Сирії було вбито близько 250 осіб, передає Бі-Бі-Сі.

Правозахисники звинувачують сирійську владу в масових убивствах у провінції Ідліб.

У четвер у Сирію прибудуть спостерігачі від Ліги арабських держав.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що надзвичайно стурбований розростанням кризи і дедалі більшою кількістю жертв у Сирії. Він закликав сирійський уряд надати повне сприяння схваленому плану Ліги арабських держав.

Нещодавня хвиля насильства прокотилася районом Джабал аль-Завія, неподалік кордону з Туреччиною.

Наглядова рада також стверджує, що не менш як 22 людей загинули в середу у результаті сутичок у південній провінції Дераа, серед них - шестеро перебіжчиків, один мирний мешканець і 15 військовослужбовців.

Робота журналістів в Сирії сильно ускладнена, тому перевірити дані, що надходять, неможливо.

Сирійська національна рада - коаліція опозиційних сил - закликала Раду Безпеки ООН встановити спеціальні "зони, що охороняються", у місцях, де йде наступ сирійської армії.

Франція - постійний член Ради Безпеки - підтримала заклик ради.

"У вівторок в Сирії було влаштовано кровопролиття неймовірного масштабу, - заявив представник французького МЗС Бернард Валеро. – Рада Безпеки ООН повинна негайно ухвалити рішення про заклик до припинення використання сили".

У боях із сирійськими правоохоронними силами беруть участь загони, що складаються здебільшого із солдатів-перебіжчиків.

З провінції Ідліб надходять повідомлення про те, що на допомогу урядовій армії йдуть підкріплення, а бої не припиняються.

Кореспондент Бі-Бі-Сі Джим Муїр, який стежить за подіями із сусіднього Лівану, вважає, що ескалація насильства безпосередньо пов'язана з майбутнім прибуттям спостерігачів Ліги арабських держав. Влада Сирії намагається таким чином встигнути розправитися із "незавершеними справами", перебивши перебіжчиків, а заодно і мирних мешканців, які перебувають у долині.

Офіційний Дамаск стверджує, що веде війну з озброєними терористичними бандами, які дестабілізують ситуацію в країні.

У середу іранська влада заявила, що п'ятьох іранських робітників викрали невідомі з електростанції в місті Хомсі, де ті працювали. Посольство Ірану в Дамаску закликало до негайного звільнення своїх громадян.

Сирійське інформаційне агентство Сана повідомляє про вісьмох іноземних інженерів, зниклих з автобуса дорогою на електростанцію.

Повідомлення про те, що влада Сирії дозволяє іноземним спостерігачам з Ліги арабських держав в'їхати в країну, з'явилося в понеділок.

Міністр закордонних справ країни Валід Муаллем заявив, що суверенітет Сирії не буде обмежено, тому що країни Ліги погодилися внести зміни в початковий варіант домовленості, де, зокрема, йшлося про припинення насильства, виведення військ і звільнення ув'язнених.

Спостерігачі матимуть свободу пересування і перебуватимуть під захистом уряду Сирії, але їх не допустять на секретні військові об'єкти.

Повноваження спостерігачів триватимуть місяць, але можуть бути продовжені ще на місяць за згодою сторін.

Глава сирійської національної ради назвав рішення уряду прийомом. За його словами, якщо уряд виведе свої сили, то відразу ж втратить контроль над багатьма районами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: Сирії загинули 111 людей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ