Сб, 2024-04-27, 10:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 18 » БЮТ закликає ВР не відправляти український бізнес у тінь остаточно
13:37
БЮТ закликає ВР не відправляти український бізнес у тінь остаточно
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Парламентська фракція БЮТ закликає більшість у Верховній Раді припинити обслуговувати інтереси олігархів і великого капіталу коштом простих людей. Про це заявив парламентар-"бютівець" Андрій Павловський, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Ми є свідками того, як в Україні утвердилась монопольна влада, диктатура олігархічного капіталу. Купка олігархів, наближених до влади, контролює 90% економіки", - стверджує він.

- Бізнесмени можуть йти або на акції, або в тінь, вважає Королевська

"За даними ООН, майже 70% людей перебувають на межі бідності, а частка (зарплати) в кінцевій ціні продукції становить менше 7%, тоді як в сусідніх європейських країнах - більш як 30%. Це свідчить про те, що власники-олігархи отримують свої надприбутки за рахунок нещадної експлуатації дешевої робочої сили", - цитує політика прес-служба блоку.

При цьому, за словами Павловського, щодня продовжується наступ на соціальні права громадян, свідченням чого є "грабіжницькі" урядові документи - Податковий і Трудовий кодекси. "Там все для крупного капіталу, для задоволення його витребеньок, і повне ігнорування інтересів простих людей, найнятих робітників із знищенням малого і середнього бізнесу", - підкреслив він.

Нагадаємо, Рахункова палата заявляє про підвищення рівня бідності в Україні у січні-вересні на 0,4% до 26,4%, або 12,5 млн людей.

Бізнесмени можуть йти або на акції, або в тінь, вважає Королівська

Найбільший податок в Україні - це корупційний податок, заявила голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська в ефірі "5 каналу".

"У проекті Податкового кодексу зберігається маса корупційних можливостей, лазівок для оптимізації і податкових ям. Їх звідти не прибрали", - заявила Королевська.

За словами народного депутата, найбільший податок, який найкраще адмініструється і найкраще збирається, - це корупційний податок. "Ось цей корупційний податок знищує сьогодні українську економіку", - підкреслила Королевська.

"Я б повірила, що Податковий кодекс спрямований на боротьбу з корупцією, якби під Верховною Радою стояли "олігархи з порожніми відрами", тіньові схеми яких цей кодекс закривав би. Адже якщо йде латання податкових ям, якщо руйнуються корупційні схеми, то на мітинги мали б вийти основні корупціонери, оптимізатори. Тоді можна було б сказати, що так звана податкова реформа спрямована на те, щоб змінити структуру економіки. А насправді стоїть під Верховною Радою тільки малий і середній бізнес", - сказала депутат.

Королевська вважає, що своїми діями влада залишила підприємцям три варіанти дій: або піти в тінь, тобто працювати в умовах "окупації"; або продавати свої активи і перейти в "еміграцію"; або боротися за свої права і виходити на акції протесту.

За словами голови парламентського комітету, сьогодні більш як 40% економіки України перебуває в тіні. "Для того щоб збільшити доходи бюджету і поліпшити рівень життя людей, необхідно створити умови, за яких бізнесу вигідніше працюватиме в легальному полі. Доти, доки у бізнесу буде можливість працювати в тіні - він туди йтиме", - вважає Королевська.

"За останній рік у тіньовому сегменті працювати стало набагато вигідніше: ніхто не перевіряє, ніхто не "кошмарить". Бізнесмен один раз "домовився", платить "корупційний податок" і спокійно живе. Цю ж систему намагаються зберегти в новому Податковому кодексі", - сказала Королевська.

Раніше Королевська заявила, що поспішне прийняття Податкового кодексу знизить підприємницьку активність, зажене бізнес у тінь і погіршить інвестиційний клімат у країні, тому його слід відкласти.

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський вважає, що 90% бізнесу в Україні перебуває в тіні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів проситиме президента ветувати Податковий кодекс у разі, якщо в ньому буде велика кількість адміністрування бізнесу. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко.

Перше читання проекту Податкового кодексу відбулося 7 жовтня поточного року. Документ, рекомендований до прийняття в другому читанні, депутати почали розглядати в сесійній залі 16 листопада. Робота над кодексом продовжиться аж до його прийняття 19 листопада.

Проти нового Податкового кодексу активно виступають підприємці. Більш як 40 тисяч людей з різних регіонів України зібралися 16 листопада під Верховною Радою з акцією протесту. Вони вимагали відставки уряду Миколи Азарова і відхилення проекту Податкового кодексу. Також протестувальники заявили про свій намір пікетувати Раду до 18 листопада.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1001 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ