Пн, 2024-04-29, 21:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 30 » Бруней скасував візи для українців. У Януковича похвалилися, що "оборонкою" України зацікавилися
11:04
Бруней скасував візи для українців. У Януковича похвалилися, що "оборонкою" України зацікавилися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Україна і Бруней взаємно скасовують візи для громадян. Відповідну угоду укладено між Кабінетом міністрів України та урядом Брунею у рамках візиту президента України Віктора Януковича до Брунею, повідомляє прес-служба президента.

Документом передбачено право громадян України і Брунею перебувати на території, відповідно, кожної з держав без віз терміном до 30 діб.

Україна прагне спростити процедуру пересування українців для поїздок за кордон і скасування візового режиму з Брунеєм лише частина цього плану, заявляє міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

- Україна та Бруней провели переговори у військово-технічній сфері
- МЗС: Україну цікавлять брунейські нафтові проекти

"Ми намагаємося зробити поїздки наших громадян як поблизу наших кордонів, так і віддалених країн більш полегшеними і це, як мені здається, є тим сигналом, який очікує суспільство", - сказав глава українського зовнішньополітичного відомства журналістам у середу в Бандар-Сері-Бегаване (Бруней), коментуючи підсумки двосторонніх переговорів між президентом України Віктором Януковичем і султана Брунею Хассаналом Болкіахом.

Крім того, у присутності Януковича і Султана Брунею було підписано Меморандум про взаєморозуміння між урядами двох країн щодо співробітництва у сфері оборони. Меморандумом закладаються основи українсько-брунейського співробітництва в оборонній та військово-технічній сферах.

В документі, зокрема, йдеться про такі напрями взаємодії, як проведення спільних військових навчань, обмін персоналом, співпраця у галузі оборонної промисловості, реформування Збройних сил, тощо.

Україна має що запропонувати Брунею для зміцнення власної обороноздатності, заявив Грищенко. "У нас є що запропонувати для зміцнення обороноздатності цієї невеликої країни. Звичайно, тут не йдеться про якісь величезні обсяги поставок", - зауважив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Також прописуються питання захисту інформації та охорони прав інтелектуальної власності. Передбачається створення постійно діючого спільного комітету оборонних відомств двох країн. Крім того, прийнята спільна заява України та Брунею за підсумками державного візиту президента України до Брунею.

У ній наголошується, що між Україною і Брунеєм закладено основи для розвитку і поглиблення дружніх відносин, що існує низка перспективних сфер співпраці, в яких на взаємовигідній основі можуть реалізовуватися спільні проекти.

Нагадаємо, Янукович 25 березня вирушив у турне азійськими країнами. Він вже відвідав В'єтнам, Сингапур, зараз перебуває в Брунеї.

Україна та Бруней провели переговори у військово-технічній сфері

Україна та Бруней ведуть переговори у військово-технічній сфері, повідомив журналістам генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін у Бандар-Сері-Бегавані (Бруней) у середу. "У нас хороші перспективи щодо побудови відносин у військово-технічній сфері", - зазначив він.

Саламатін також висловив сподівання, що найближчим часом сторони перейдуть до обговорення конкретних питань. При цьому він не назвав, в яких саме сферах відбуватиметься співпраця. "Ми презентували ввесь спектр можливостей, які має український оборонно-промисловий комплекс. Ці можливості дуже зацікавили наших партнерів. Я сподіваюся, що переговори будуть продуктивними", - сказав він.

Саламатін також повідомив, що 6-9 червня 2011 року "Укрспецекспорт" візьме участь у виставці продукції оборонно-промислового комплексу у Брунеї.

Генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатін перебуває у складі державної делегації України у Брунеї. Як відомо, президент України Віктор Янукович перебуває у Брунеї Даруссаламі з державним візитом 29-31 березня.

МЗС: Україну цікавлять брунейські нафтові проекти

Україна вивчає можливість своєї участі в брунейських проектах із видобутку нафти та газу в майбутньому, повідомив Грищенко.

"У нас в Україні вже накопичено певний досвід роботи з пошуку та видобутку нафти. Насамперед поки що нафти - газу ми ще не торкалися. Нам цікаво зрозуміти можливість, чи можемо ми якоюсь мірою долучитися до проектів, які розроблятимуть у Брунеї в майбутньому", - сказав глава українського зовнішньополітичного відомства журналістам.

Крім того, Грищенко зазначив, що у Брунеї застосовують найбільш ефективні технології в роботі зі скрапленим газом, і Україні цікавий досвід цієї країни.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1068 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ