Нд, 2024-04-28, 23:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 3 » Частину українських військовослужбовців уже переведено з Ліберії до Кот-д’Івуару
10:40
Частину українських військовослужбовців уже переведено з Ліберії до Кот-д’Івуару
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Для надання авіаційної підтримки операції ООН у Республіці Кот-д’Івуар 1 березня відбулася передислокація додаткової групи авіаційної підтримки у складі двох вертольотів Мі-24 та 30 військовослужбовців зі складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України сил Місії ООН у Ліберії. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на департамент преси та інформації Міністерства оборони України.

"Завдання, які поставлено перед додатковою вертолітною групою, полягають у здійсненні патрулювання та спостереження державного кордону, прикриття важливих державних об’єктів, авіаційній підтримці наземних підрозділів Місії ООН, – сказав командир 56-го окремого вертолітного загону військовий льотчик першого класу полковник Петро Пліс. – Також на нас покладено завдання щодо супроводження військ, вантажів та колон Операції Місії ООН у Кот-д’Івуарі".

- ООН вибачилася перед Бєларуссю за звинувачення у постачанні зброї до Кот-д'Івуару

До складу української вертолітної групи сил Місії ООН у Кот-д’Івуарі зі складу 56-го окремого вертолітного загону ЗСУ сил Місії ООН у Ліберії входять два вертольоти Мі-8, два вертольоти Мі-24 та 53 військовослужбовці.

Нагадаємо, що 4 лютого Верховна Рада ухвалила Закон "Про схвалення рішення Президента України щодо направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі".

Відповідно до закону, для участі України в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі направлятиметься миротворчий контингент загальною чисельністю до 60 осіб з-поміж членів миротворчого контингенту України, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, у строки, визначені Радою Безпеки ООН, на період до трьох місяців.

Пізніше президент Віктор Янукович підписав закон про надіслання миротворчого контингенту для участі України у наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуар. Міністр оборони Михайло Єжель пообіцяв, що для українських миротворців, яких буде відряджено в Кот-д´Івуар, вживатимуть належних заходів безпеки.

Натомість заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко заявляв, що участь українських військових в операції у Кот-Д’Івуарі є небезпечною та ризикованою для їхнього життя. "Країна практично стоїть на порозі громадянської війни. За таких обставин відрядження трьох бойових вертольотів Мі-24 та до 60 осіб льотно-технічного складу фактично для участі у бойових діях є небезпечним і ризикованим для життя українських військових", - наголосив Томенко.

Водночас лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко наголосила, що Верховна Рада, підтримавши відправлення українських миротворців до Кот-Д'Івуару, продемонструвала свою безвідповідальність. За словами Тимошенко, і депутати, і Янукович мусять взяти на себе повну відповідальність за збереження життя українських військових.

Зазначимо, що наразі ситуація в Кот-д’Івуарі залишається напруженою та характеризується подіями, які розгорнулися після проведення другого туру президентських виборів. Так, в країні сталися сутички прибічників кандидата-переможця від опозиції Алассана Уаттари та самопроголошеного президента країни Лорана Гбагбо, внаслідок яких загинуло майже 170 осіб, поранено більш як 200.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1069 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ