Сб, 2024-04-27, 02:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 28 » Череп Гітлера виявився жіночим - результати ДНК-аналізу
22:01
Череп Гітлера виявився жіночим - результати ДНК-аналізу
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Знайдений радянською армією в 1946 році фрагмент кісткової тканини з кульовим отвором - частина черепа невідомої жінки, а не Адольфа Гітлера.

Як повідомляє The Observer у перекладі InoPressa, такого сенсаційного висновку дійшли фахівці з Університету Коннектикуту, де був проведений аналіз зразків ДНК з черепа. В результаті дослідження з'ясувалося, що він належав жінці, якій на момент смерті було від 20 до 40 років.

Археолог і остеолог Нік Беллантоні запідозрив недобре з тих пір, як на власні очі побачив кістку. Керівництво російського Державного архіву РФ дозволило йому не тільки особисто попрацювати зі зловісним артефактом, а й узяти зразок ДНК.

"Кістка здавалася дуже тонкою; чоловіча кістка, як правило, буває сильнішою. А шви, що сполучають частини черепної коробки, здавалися характерними для людини, що не досягла 40 років", - повідав він The Observer. У квітні 1945 року, коли, за панівною версією, Гітлер застрелився у берлінському бункері, йому було 56 років, нагадує видання.

Незабаром за відпрацьованою криміналістською технологією була проведена експертиза, яка показала, що "фрагмент черепа, який росіяни в 1946 році відкопали біля бункера фюрера, ніяк не міг належати Гітлеру". Версія про те, що останки належать Єві Браун, також не влаштовує Беллантоні.

За загальновизнаною версією, Гітлер і Єва Браун наклали на себе руки, прийнявши отруту. Фюрер після цього ще й вистрілив собі в голову, Браун померла від отруєння. Їхні тіла спалили в саду рейхсканцелярії, недалеко від виходу з бункера, де і закопали. Поховання було виявлене радянською контррозвідкою після узяття Берліна.

Основним доказом смерті фюрера була щелепа і зубні протези. Саме ці кістки і були знайдені безпосередньо при виявленні поховання. Атрибутувати знайдений фрагмент щелепи їм дозволив допит асистентів дантиста, послугами якого користувався нацистський лідер: вони показали, що зуби, що збереглися, належать саме йому. Фрагмент черепа був знайдений пізніше, у 1946 році, після початку розслідування у зв'язку з чутками про втечу Гітлера.

У лютому 1946 року тіла Гітлера, Єви Браун, подружжя Геббельс, їхніх шістьох дітей були поховані на базі НКВС у Магдебурзі. Проте в 1970 році у зв'язку з переданням цієї території НДР останки були вириті, кремовані і скинуті в Ельбу.

Отже, "єдиний безперечний матеріальний доказ того, що Гітлер застрелився, раптово виявився нікчемним", підсумовує The Observer. У любителів конспірологічних теорій з'явилися підстави припустити, що фюрер вийшов з бункера живим.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1735 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ