Пн, 2024-04-29, 12:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 24 » Черкаських підприємців ДАІ не пропустила до Києва
11:24
Черкаських підприємців ДАІ не пропустила до Києва
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Підприємців із Черкас не пустили в Київ на мітинг. Автобуси, які везли черкаських підприємців на київський Майдан для участі в акції протесту проти Податкового кодексу, зупиняли інспектори ДАІ, повідомляє УНІАН.

Про це розказав голова правозахисної організації "Актив Черкащини", підприємець Руслан Зоря. За його словами, на виїзді з міста стояли два пости ДАІ, які зупиняли кожен автобус. Якщо ж не було документів на перевезення за встановленим маршрутом - автобус не випускали з міста.

Також він заявив, що із Черкас на акцію протесту в Києві вирушили близько 30 автобусів, однак ДАІ пропустила лише близько десяти.

Коментуючи цю ситуацію, начальник відділення профілактичної роботи управління ДАІ у Черкасах Ярослав Вороний повідомив, що звернень автоперевізників про отримання відповідних дозволів у підрозділах ДАІ області для здійснення нерегулярних пасажирських перевезень до Києва не зареєстровано.

Він також зазначив, що відповідно до вимог спільного наказу Мінтрансзв'язку і МВС України працівниками ДАІ області запроваджено контроль за рухом автобусів у нічний час доби.

Так, 21 та 22 листопада у нічний час доби на автошляхах Київ-Одеса, Бориспіль-Дніпропетровськ, Київ-Знам'янка працівники ДАІ проводили зупинки нерейсових автобусів і затримували їх до 6.00 ранку з подальшим рухом за наміченими маршрутами.

Крім того, на виконання вимог ДАІ МВС України підрозділи ДАІ області запровадили посилений контроль за рухом автобусів у напрямку Черкаси-Київ, Черкаси-Умань, Черкаси-Харків і Черкаси-Дніпропетровськ.

Як заявляється, під час цих заходів оглянули 572 автобусів, з яких 66 не відповідали технічним вимогам. У 19-ти випадках несправності загрожували безпеці дорожнього руху, тому подальшу експлуатацію таких автобусів було заборонено.

У той же час, на Львівщині правоохоронці пригрозили, що відкликатимуть ліцензії у перевізників, якщо вони повезуть підприємців на мітинг у Київ.

Напередодні підприємці з різних регіонів країни заявляли про те, що влада перешкоджає їм добратися до Києва, щоб взяти участь в акції протесту.

Представник Організаційного комітету страйку підприємців України Олександр Данилюк повідомив, що в неділю 21 листопада у місті Первомайську Миколаївської області співробітниками міліції було затримано три мікроавтобуси, в яких перебувало 60 осіб.

Подібна ситуація склалася в Житомирі. Там група підприємців, яка мала їхати до Києва на 5-ти автобусах, в останній момент залишилася без траспорту. Перевізники відмовилися везти їх у столицю.

Нагадаємо, що 22 листопада на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали безстрокову акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою минулого тижня. Активісти вимагають від президента ветувати цей закон.

Окружний адміністративний суд Києва обмежив проведення акцій з 22 по 26 листопада в центрі столиці. Як пояснили в мерії, таке рішення прийнято "у зв'язку з візитами іноземних делегацій з 21 до 24 листопада 2010 року...". Однак підприємці заявили, що не мають наміру виконувати рішення суду і залишати Майдан Незалежності.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1049 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ