Нд, 2024-04-28, 01:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 23 » Чиновники інвестують гроші в держдачі, щоб якомога довше там залишитися
12:44
Чиновники інвестують гроші в держдачі, щоб якомога довше там залишитися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця", який перебуває в управлінні ДУСі і де надаються будинки для українських державних діячів, ховається від сторонніх очей за п'ятиметровим зеленим парканом. З боку лісу стоїть висока бетонна стіна. У щілинку можна розглянути тільки ліс і високу траву, пише "Сегодня".

Згідно зі списком, оприлюдненим нещодавно, в комплексі "Пуща-Водиця" живуть колишній генпрокурор Олександр Медведько, нинішній прокурор Віктор Пшонка, Іван Плющ, колишній глава МВС Микола Білоконь (який вже давно живе в Росії), колишній голова МНС Нестор Шуфрич, колишні судді Конституційного суду. Серед нових мешканців елітного селища - голова Київської адміністрації Олександр Попов.

Місцеві стверджують, що vip-котеджі стоять у глибині, там "справжні палаци... По периметру ходить охорона з собаками і зброєю".

Елітне селище має вихід до озера, на березі якого обладнано пляж з чистим піском, кабінками для перевдягання, лежаками. Щоправда, пляж відокремлений теж високим парканом, місцеві жителі не радять туди навіть по воді переходити - можна нарватися на охоронця з собакою, який розбиратися не буде.

На відміну від Кончі-Заспи, тут немає великої кількості дорогих ресторанів. Будинків набагато менше, але вони не менш шикарні.

За розповідями місцевих, кому пощастило зазирнути за паркан, там ростуть палаци на два-три поверхи з колонами, парадними входами, погребами, фонтанами.

Є садівники, прислуга, але господарі вважають за краще набирати штат не з місцевих жителів. Навколо елітного селища є кілька великих ділянок, на яких вирубано сосни - ймовірно, хтось вже готується стати сусідом vip-персон.

Навіть для самих мешканців Пущі-Водиці це селище ділиться на дві частини. За так званими "першими воротами" починається "село": тут розташовані дерев'яні будиночки держдач, що залишилися ще з радянських часів. За "другими воротами" - елітні котеджі, з лазнями, саунами, басейнами, альпійськими гірками.

У "селі" (будиночок №33) живе голова КМДА Олександр Попов. Як він розповів, йому належать дві кімнатки площею 40 кв м у будиночку на дві сім'ї. Причому використовує він це приміщення як заміську дачу - сам він живе в квартирі на Дніпровській набережній.

Другу половину будинку Попова займає колишній суддя Конституційного суду Олександр Мироненко. Тут же в "селі" живе і екс-міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, екс-голова Нацбанку Володимир Стельмах, колишній посол України в Росії, колишній заступник голови Адміністрації президента Олег Дьомін.

За "другими воротами" розташовані дачі, які також були колись передані в користування держдіячам, але ті уклали з ДУСею інвестиційні договори - про те, що вони вкладають гроші в будівництво котеджів на місці виділених їм держдач.

Втім, інші мешканці менш обережні, а тому й вкладають гроші в будівництво. Вони, звісно, не сподіваються, що при владі будуть вічно, але розраховують, що в разі чого зможуть закріпити своє володіння через суд (наприклад, вибивши собі оренду на півстоліття) або окремою постановою Кабміну.

Нагадаємо, за законом право на отримання держдачі мають вищі чиновники країни: міністри, генпрокурори, керівники центральних органів виконавчої влади; на дві кімнати на держдачі можуть розраховувати - заступники генпрокурора, перший заступник і заступники міністрів, на одну кімнату - директори департаментів, начальники управлінь секретаріату Кабміну.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ