Пн, 2024-05-06, 23:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 25 » Депутати Ради перебрали на транспорті на 1 млн 800 тис грн
20:37
Депутати Ради перебрали на транспорті на 1 млн 800 тис грн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутати Верховної Ради за перший квартал 2011 р. перевищили ліміти на безкоштовний транспорт, насамперед авіаперельоти, на 1 мільйон 800 тисяч гривень. Як стверджують у статті в "Українській правді", кошторисом парламенту передбачено, що депутат має право скористатися безкоштовним транспортом на суму 26 тис 800 гривень на рік, тобто 6 тис 700 гривень на квартал. Тимчасом 135 депутатів перевищили ліміт, через що з бюджету замість 3 млн гривень було витрачено майже 5 млн, передає ТСН.

У відповідь на запит, поданий на підставі закону "Про доступ до публічної інформації", апарат Верховної Ради надав списки депутатів, які вийшли за ліміти на безкоштовний транспорт протягом першого кварталу 2011 року. Зокрема, за цей час член Партії регіонів Сергій Васютін перевищив норму безкоштовних перевезень депутатів на 68 тисяч гривень.

Серед регіоналів на другому місці депутат Дмитро Святаш, який перевищив норму на 37 тисяч гривень. Загалом у списку депутатів цієї фракції, які перевищили норму, 70 прізвищ.

У фракції БЮТ найбільше витратив Андрій Сенченко, який перевищив норму на 51 тисячу. На другому місці - Олег Радковський (перевищення на 49 тисяч). Загалом у списку - 24 бютівця.

У фракції НУ-НС найбільше перевищення норми користування безкоштовним транспортом у депутата Тараса Стецькова - 38 тисяч гривень. На другому місці - Петро Ющенко (33 тисячі).

Серед комуністів найбільше перевищення витрат бюджетних коштів у депутата Євгена Царькова - 32 тисячі. На другому місці - Сергій Храпов (24 тисячі гривень). Загалом у списку - 11 прізвищ.

У фракції Народної партії Володимира Литвина порушників двоє - Микола Деркач, який перевищив витрати на 18 тисяч гривень, і Сергій Гриневецький - 16 тисяч гривень.

У депутатській групі "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова найбільше ліміт перевищили Олександр Бобильов (34 тисячі) та Іван Денькович (24 тисячі).

Як відомо, щомісячна зарплатня народного депутат складає близько 15 тисяч, щорічна матеріальна допомога 35 тисяч, крім того, кожному депутатові Верховної Ради щомісяця надають 17 тисяч 500 гривень на "виконання депутатських повноважень".

2011 року лише 12 з 450 депутатів відмовилися від щорічної матеріальної допомоги "на оздоровлення" у суміі 35 тис. гривень.

Як ми повідомляли, список найактивніших і найрезультативніших народних депутатів України, за версією комітету "Рівність можливостей", очолили Юрій Ключковський ("Наша Україна - Народна самооборона"), Наталія Королевська (БЮТ - Батьківщина) і Олег Ляшко (позафракційний).

Нагадаємо, що в середині липня начальник Головного управління державної служби України Тимофій Мотренко повідомив, що в разі ухвалення закону про державну службу "...з 1 січня 2013 року матеріальне утримання чиновників збільшиться у 2-2,5 і навіть у три рази щодо окремих категорій службовців та буде прив'язане до мінімальної заробітної плати... Таким чином, люди, які обіймають найвищі посади державної служби, отримуватимуть десь близько 20 тис грн".

Начальник Головного управління державної служби зазначив, що ухвалення закону про держслужбовців має зробити цю професію престижнішою. За його словами, плинність кадрів на державній службі досить велика - щороку 12% на 300 тис зайнятих. Це означає, пояснив керівник главку, що 36-37 тис людей приходять працювати в держслужбу і протягом року йдуть. "Про який професіоналізм можна говорити?" - запитує Мотренко.

Нагадаємо також, що відповідно до дослідження Державного комітету статистики, щоб не почуватися бідними, 54% українців хочуть отримувати зарплатню від 2700 гривень на особу на місяць. Про це свідчать результати опитування, що проводилося серед домогосподарств в усій країні.

18% домогосподарств назвали бажаним середній дохід у сумі 1900-2300 грн, повідомляє Держстат. Сільські домогосподарства традиційно називали менші суми порівняно з міськими. Кожному четвертому домогосподарству в селі для задоволення основних потреб вистачило б до 1500 грн на особу на місяць.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1149 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ