Нд, 2024-05-05, 11:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 6 » Державна автоінспекція просить водіїв утриматися від поїздок у спеку
15:28
Державна автоінспекція просить водіїв утриматися від поїздок у спеку
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/


Державна автоінспекція рекомендує водіям по змозі утриматися від поїздок на тривалі відстані у зв'язку з високою пожежною небезпекою. Про це повідомила прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.
Державтоінспекція МВС України звертається до водіїв із проханням:

- у разі відсутності у транспортних засобах системи кондиціонування утримуватися від поїздок на далекі відстані;

- утримуватися від тривалого використання автомобілів старих моделей (ЗАЗ, "Москвич", "Жигулі" тощо), двигуни яких виходять з ладу під час тривалого використання при високій температурі;

- не паркувати автомобілі поблизу лісових масивів, сільськогосподарських угідь, де іскра може призвести до займання лісу або сухої трави;

- у зв'язку з ухваленим органами місцевого самоврядування рішенням про обмеження в'їзду транспортних засобів до місць відпочинку, розташованих у лісових масивах, з розумінням ставитися до перекриття працівниками ДАІ в'їзду до зазначених пожежонебезпечних місць.

У повідомленні зазначається, що при обстеженні маршруту патрулювання працівники ДАІ звертають увагу на транспортні засоби, що припарковані біля лісових масивів, сільськогосподарських угідь для того, щоб встановити причину зупинки автомобіля й у разі потреби надати допомогу водієві.

Також враховуючи рекомендації санітарної служби, керівництвом Департаменту ДАІ МВС України прийнято рішення щодо зміни графіку несення служби підрозділами дорожньо-патрульної служби. У центральних, східних та південних регіонах України внесено зміни у дислокацію патрулів. При цьому слід зазначити, що кількість патрулів не буде зменшено, скорочено лише час їхнього патрулювання. Командирам патрулів також доручено забезпечити контроль за недопущенням погіршення стану здоров'я працівників ДАІ і при розподілі нарядів враховувати індивідуальні особливості стану їх здоров'я.

Слід зазначити, що, за статистикою, найбільше людей на дорогах гине у серпні. Щоліта на Кіровоградському відрізку шляху Київ–Одеса гинуть десятки людей. Цю дорогу до моря інспектори ДАІ називають кривавою. Головна причина ДТП - перевищення швидкості.

Це одна з небагатьох українських доріг, де якість асфальту дає змогу розігнатися. Саме через велику швидкість, упевнені інспектори ДАІ, водії часто не можуть впоратися з керуванням. В аваріях на цій дорозі гинуть 70% потерпілих.

Щоб пригальмувати водіїв, пости ДАІ з радарами – через кожні 10 кілометрів. Водії попереджають один одного, блимаючи фарами, і не тиснуть на газ. Навіть попри це, за добу даїшники складають щонайменше 70 протоколів. І це лише ті порушники, які зупинилися на вимогу правоохоронців.

Гонитва з переслідуванням - тут не рідкість. Спочатку порушників намагається зупинити проблисковими маячками екіпаж ДАІ. Якщо і це не діє, трасу перекривають автомобілями.

Після складання протоколу порушникам ще доведеться вислухати 15-хвилинну лекцію з ілюстраціями того, до чого призводить їхня легковажність. На більшість ці кадри справляють враження, але не на всіх.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 980 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ