Нд, 2024-05-05, 22:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 17 » До 323 км/год розігналася Skoda Octavia
18:00
До 323 км/год розігналася Skoda Octavia
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

У США на висохлому солоному озері Бонневіль компанія Skoda зуміла встановити свій власний рекорд - спеціально підготовлена модель під назвою Octavia VRS Bonneville Special зуміла розігнатися до 323,44 км/год (тобто Skoda змогла подолати бар'єр в 200 миль/год - в кращій спробі машина набрала 202,15 миль/год). Досі жодна інша Skoda не розганялася швидше за 200 миль, пишуть "Автоновости".

Зрозуміло, для встановлення рекорду стандартна Octavia RS була серйозно модернізована. Машина отримала нові кузовні панелі, інші колісні диски, спеціальну підвіску (кліренс зменшили одразу на 80 мм). Плюс до цього рекордна Octavia RS має нове аеродинамічне обважування і навіть систему викиду парашута при гальмуванні.

Довелося попрацювати і над двигуном, який при об'ємі в 2,0 л почав видавати одразу 500 к.с. Цього вдалося досягти не тільки шляхом використання нової турбіни, а й завдяки оригінальній системі подачі палива - в циліндри крім палива з октановим числом 120 інжектувався метанол.

Проте поки що Skoda не вдалося виконати свого головного завдання - встановлення абсолютного рекорду швидкості для "майже серійних" машин з 2,0-літровим двигуном. Зараз він дорівнює 216 миль/год, або 345,6 км/год.

Слід зазначити, що у березні цього року на Женевському автосалоні чехи продемонстрували новий фірмовий логотип - досить важливу для будь-якої марки подію. Та й про машини не забули, викотивши на стенд концепт-кар VisionD, який натякає, у якому напрямку розвиватиметься дизайн нових моделей Skoda.

VisionD - автомобіль досить великий. Великі колеса, потужні арки і солідні ґрати радіатора свідчать на користь іміджу "Шкоди". Попутно око помічає практично "чисті" поверхні. Втім, в серію VisionD не збирається - це лише натяк на те, що можуть отримати майбутні моделі Skoda, а саме Octavia. А власне майбутнє Skoda вже не мислить без ринків Росії, Китаю і Індії і має намір зміцнювати завойовані там позиції.

Щодо логотипу, то він зазнав істотних змін. По-перше, само слово Skoda покинуло "бедж" - тепер на ньому красується лише фірмова зелена стріла. А по-друге, сам колір змінив відтінок з Natural Green на соковитіший і "енергійніший" Skoda Green. Та і шрифт тепер інший. Загалом, кажучи офіційною мовою, нова емблема цілком відбиває динаміку розвитку марки останніми роками.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 876 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ