Сб, 2024-04-27, 13:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 19 » До демаркації кордону з РФ в односторонньому порядку Україна готова
18:39
До демаркації кордону з РФ в односторонньому порядку Україна готова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Державне земельне агентство готове розпочати демаркацію кордону України з Росією. Про це на прес-конференції повідомив глава відомства Сергій Рудик, передає його прес-служба.

"Роботи з демаркації можна виконати до кінця цього року, але більшу їх частину потрібно проводити безпосередньо на місцевості. Для цього потрібні висококваліфіковані, добре підготовлені і оснащені, а головне відважні фахівці. Зараз більше двохсот патріотичних фахівців висловили бажання попрацювати на благо Батьківщини в гарячих точках. Я, як капітан запасу, готовий одягнути камуфляж і негайно виїхати до Донецької або Луганської області, де найбільш складна ситуація з облаштуванням кордону", - зазначив Рудик.

Він звернувся з ініціативним листом до вищого керівництва України про фінансування робіт з демаркації українсько-російського кордону в односторонньому порядку.

Повідомляється, що ще в кінці червня Рудик звернувся з листом до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з пропозицією провести демаркацію українсько-російського кордону в односторонньому порядку. Ініціатива Держземагентства знайшла підтримку на урядовому рівні.

У відомстві зазначили, що Україна має право на односторонню демаркацію кордону, оскільки Росія блокує процес демаркації протягом майже п'яти років. За загальноприйнятою світовою практикою такі роботи зазвичай проводяться спільно країнами-сусідами.

З 2010 року відбулося 18 засідань українсько-російської комісії з демаркації кордону, проте перший прикордонний знак на кордоні України і РФ, встановлений поблизу населеного пункту Сеньківка в Чернігівській області, так і залишився єдиним з російського боку. Зі свого боку Україна лише в Чернігівській області встановила 235 прикордонних знаків, що становить 50 відсотків від потреби.

Слід зазначити, що на кілометр кордону має бути встановлено від трьох до п'яти таких знаків. В цілому протяжність сухопутної ділянки російсько-українського кордону становить майже 1 тисячу 975 км.

У відомстві нагадали, нещодавно Верховна Рада прийняла постанову про посилення захисту держкордону, яким передбачено негайне затвердження документів, необхідних для проведення в односторонньому порядку демаркації сухопутної ділянки кордону з РФ, який буде обладнаний за прикладом зовнішніх кордонів Європейського союзу.

Нагадаємо, 25 червня Кабінет міністрів України прийняв рішення про інженерно-технічне облаштування державного кордону з Російською Федерацією.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: демаркації кордону, РФ, Україна, односторонньому порядку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ