Нд, 2024-05-05, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 6 » До православних прийшов Святвечір - переддень Різдва Христового
15:51
До православних прийшов Святвечір - переддень Різдва Христового
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Православна церква відзначає 6 січня Різдвяний святвечір - переддень Різдва Христового.

За статутом православної церкви, святу Різдва передує багатоденний Різдвяний піст (Пилипівка), який починається 28 листопада і триває 40 днів до 6 січня включно.

- У Львові зроблять Святвечір для безпритульних
- На Майдані в Києві відбудеться загальноміське свято Різдва

У Різдвяний святвечір, 6 січня, багато благочестивих вірян взагалі не куштують їжі, а до десяти годин вечора йдуть у храм, де й зустрічають свято Різдва. Лише при появі першої зірки - символу зірки Віфлеємської - можна покуштувати кутю (пісна страва, що є пшеничною або рисовою кашею з медом і фруктами).

Саме свято Різдва, за вченням Церкви, символізує примирення людини з Богом. Різдво провіщає спокутний подвиг Ісуса Христа й оновлення людської природи, ураженої гріхопадінням прародителів.

Згідно з євангельським переказом, коли правитель Юдеї, римський імператор Август оголосив перепис населення, і кожен повинен був записатися саме там, звідки він був родом, праведний Йосип вирушив із зарученою йому Дівою Марією в своє рідне місто Віфлеєм. У готелі не виявилось вільних місць, Йосип і Марія знайшли притулок у печері, куди заганяли домашніх тварин (старослов'янською - вертеп). У цьому вертепі й народився Спаситель. Немовля Богородиця поклала в ясла.

Першими поклонитися Богові, що утілився в людину, прийшли пастухи, сповіщені Ангелом. Услід за ними прийшли волхви (східні мудреці-язичники), що дізналися про диво за появою на небі незвичайної зірки. Ця зірка привела волхвів до місця народження Христа і тому називається Віфлеємською.

Нагадаємо, католики всього світу святкують Святвечір 24 грудня.

У Львові зроблять Святвечір для безпритульних

У Львові сьогодні, 6 січня, буде організовано Святвечір для безпритульних мешканців міста. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради, передає УНІАН.

У меню Святої Вечері входитиме кутя, борщ, пампухи, узвар та інші різдвяні страви.

Безпритульні матимуть змогу разом відсвяткувати Різдво в приміщенні Центру обліку і нічного перебування бездомних громадян на вулиці Кирилівській, 3-а, у Львові. Організовує Святу Вечерю для безпритульних Управління соціального захисту Львівської міськради.

А 8-9 січня в Львові відбудеться Фестиваль вертепів, який проходитиме на площі перед театром опери і балету. Святкове дійство розпочнеться Різдвяною святковою ходою із звіздарями, представниками понад 20 народних і театральних колективів, ансамблів, театрів і музик.

Торік в центрі Львова працював "живий" Різдвяний спектакль з віслючком, вівцями і телям. А пізніше організатори колядували під різноманітними установами міста.

На Майдані в Києві відбудеться загальноміське свято Різдва

На Різдво в центрі столиці відбудеться загальноміське свято, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, передає "Інтерфакс-Україна".

Розпочнеться загальноміське свято Різдва 7 січня о 14.00 на Майдані Незалежності - киян привітають голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов і предстоятель Української православної церкви митрополит Київський і всієї України Володимир.

Продовжить святкову програму Київський академічний театр українського фольклору "Берегиня" з великою Різдвяною концертною програмою. У місцях проведення святкових заходів охочі зможуть придбати пам'ятні сувеніри.

Під час новорічних і різдвяних свят, для забезпечення участі киян і гостей міста в святкових заходах, підрозділами транспортних служб Києва буде налагоджено чітку роботу засобів міського транспорту - збільшено кількість потягів на лініях метрополітену, кількість рухомого складу на автобусних, трамвайних і тролейбусних маршрутах.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 999 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ