Пн, 2024-04-29, 22:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 29 » Донька Сталіна Світлана Аллілуєва померла у Штатах
14:52
Донька Сталіна Світлана Аллілуєва померла у Штатах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

На 85-му році життя померла дочка радянського лідера Йосипа Сталіна Світлана Аллілуєва, повідомив представник адміністрації округу Річланд американського штату Вісконсін, передає Бі-Бі-Сі.

"Я можу лише підтвердити, що вона померла 22 листопада", - сказав юридичний представник округу Бен Саутвік.

За словами судді-коронера Мері Тернер, Аллілуєва, яка жила в США під ім'ям Лани Пітерс, померла в будинку для літніх людей.

Раніше у неї було діагностовано рак товстої кишки.

Інформація про можливу смерть дочки Сталіна з'явилася в Мережі і раніше, пише газета New York Times, однак місцева похоронна фірма, яка, імовірно займалася організацією жалобних заходів, відмовилася підтвердити смерть Лани Пітерс.

Представники влади Вісконсіна припускали навіть, що вона померла кілька місяців тому. Спроби з'ясувати подробиці по телефону у її дочки, Ольги Пітерс, яка взяла собі ім'я Кріз Еванс, також нічого не дали.

Світлана Аллілуєва народилася 28 лютого 1926 року в Ленінграді. Навчалася на філологічному та історичному факультетах Московського університету.

У 1967 році вона емігрувала до США, відмовившись повертатися на батьківщину під час поїздки до Індії.

"Для мене легше було б вростати в нове життя, якби я залишилася в Індії або в Європі", - зізнавалася вона потім в інтерв'ю.

У тому ж році вийшла її перша автобіографічна книга "Двадцять листів до друга", яка оповідає про життя родини Сталіна і стала бестселером.

"Коли спорудили стіну навколо мого батька - і до зведення цієї стіни був причетний Берія значною мірою - тоді він (Сталін) опинився сам", - зізналася вона в інтерв'ю. За її словами, чистки і репресії, які почалися перед війною і продовжились після неї, пояснюються тим, що Сталін "був один на Олімпі, рівних йому не було".

Культ особи розпочав не він, а партія і партійні кар'єристи, сказала вона. "Все це було неможливо, коли була жива Надія Сергіївна Аллілуєва, коли вона була господинею в домі і коли вона підтримувала нормальні стосунки в сім'ї", - згадувала Світлана Аллілуєва.

Вона вважає, що історики дуже мало звертали на це увагу.

Всього з-під пера Аллілуєвої вийшло чотири книги.

У 1970 році Світлана вийшла заміж за американського архітектора Вільяма Пітерса, у них народилася донька Ольга. У 1972 році почалося гучне розлучення, за яким уважно стежила американська преса. Аллілуєва залишила за собою нове ім'я: Лана Пітерс.

У 1984 році вона повернулася до СРСР і відновила радянське громадянство, однак в 1986 році знову виїхала до США.

Деякий час наприкінці 1980-х років Аллілуєва жила в Англії в Кембриджі. У 1990-му в інтерв'ю Аллілуєва сказала, що її як письменника "притягують світлі явища в житті", і вона "не дуже любить копирсатися в похмурих завулках".

Відповідаючи на запитання про те, як вплинув на її життя той факт, що вона дочка Йосипа Сталіна, Аллілуєва сказала: "Мене це аніскільки не пригнічує, пригнічує інших, впливає на мої стосунки з людьми... Я думаю, вискочити з цього неможливо".

"Я не живу минулим зовсім. Я давно вже живу своїм власним життям і тим, що цікаво для мене, - підкреслила Аллілуєва. - На думку мого батька, письменницька робота - абсолютно - була непотрібна і неприйнятна... Від комунізму я давно відійшла, відтоді як була в Індії. Так що я давно живу своїм життям".

Вона тричі виходила заміж, крім дочки Ольги Пітерс, яка народилася в США, у неї було ще двоє дітей: донька Катерина від шлюбу з Юрієм Ждановим, науковцем, сином партійного діяча Андрія Жданова, а також син Йосип, який помер у 2008 році.

Зазначимо, що в Україні до персони Сталіна люди ставляться неоднозначно. До прикладу, новорічної ночі 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити осіб, що скоїли це порушення, слідству наразі не вдалося.

7 листопада поточного року в Запоріжжі на території обласного комітету Компартії України було відкрито новий пам'ятник Сталіну.

А житель Запоріжжя оскаржив у суді встановлення пам'ятника Йосипу Сталіну, мотивуючи тим, що "архітектурний декор" обкому Компартії завдає йому моральних страждань.

У свою чергу прокуратура Запорізької області вимагає від суду засудити членів громадської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери до покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі на терміни від двох до трьох років.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: Світлана Аллілуєва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ