Нд, 2024-04-28, 04:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 30 » Дослідження: де, коли і з ким найкраще відпочити на травневі свята
10:14
Дослідження: де, коли і з ким найкраще відпочити на травневі свята
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

30% офісних працівників на травневі свята відпочиватимуть в місті, а 20% - на дачі. Відповідні результати дослідження оприлюднив дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу HeadHunter.

Крім того, за повідомленням, 75% опитаних беруть відпустку один-два рази на рік і в цей час подорожують за кордоном або ж Україною.

На травневі свята туристичний потік до Криму збільшиться на 25% порівняно з минулим роком і може досягти 150 тис. туристів.

Уряд прийняв розпорядження, згідно з яким "з метою раціонального використання робочого часу, а також створення сприятливих умов для святкування 1 і 2 травня — Дня міжнародної солідарності трудящих та 9 травня — Дня Перемоги” будуть перенесені декілька робочих днів.

Так, робочий день 3 травня, який припадає на п’ятницю, перенесуть на суботу 18 травня, а 10 травня (теж п’ятницю) — на суботу 1 червня.

Відзначимо, цього року Великдень потрапляє на 5 травня. Відповідно, понеділок теж стає вихідним. В результаті на травневі свята українці відпочиватимуть 1, 2, 3, 4, 5 і 6 травня, а також 9, 10, 11 і 12 травня.

Куди поїхати на травневі свята: українські фестивалі

На травневі свята у 2013 році українці будуть відпочивати десять днів. Перелік заходів, які можна включити в свій відпочинок на травневі свята.

Київ

2 травня - фестиваль "Писанковий рай 2013". Родзинкою свята у сквері ім. Івана-Франка стане декорований квітами та писанками вінок, довжина якого досягне 30 метрів.

4 - 6 травня У "Парку Київська Русь" пройдуть великодні гуляння. У програмі свята катання на конях, тир, середньовічна кухня, фотолокація історичного костюма, кінний театр, майстер-класи, концерти, народні ігри.

9 травня-з нагоди 68-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні в Києві відбудеться низка святкових заходів, в т.ч. військово-історичний парад на Хрещатику. У програмі мітинг-концерт, урочиста закладка Алеї військової слави, виступи духових оркестрів. Також у святі братимуть участь військово-історичні клуби, які проведуть військово-історичний фестиваль.

Євпаторія

1-2 травня велика програма з приводу відкриття курортного сезону. У місті пройде масова татралізована костюмована хода "Парад епох", також заплановано феєрверк, концерт і вуличні вистави.

Львів

1-6 травня - фінальна частина III Фестивалю писанок. З квітня місто перетворилося на музей писанок під відкритим небом. У заключній частині свята на площі Ринок відкриють "Великодній писанковий ярмарок". Там можна буде купити не тільки всю пасхальну атрибутику, а й на численних майстер-класах навчитися виготовляти писанки та крашанки в різних техніках.

8 травня - У 2013 році Львову виповнюється 757 років. У програмі свята: кінопокази, класичні концерти і байкерський перфоманс.

8 по 12 травня - відбудеться фестиваль пива. Цього року він об'єднався з VI Міським святом "День Батяра у Львові", який запланований на 12-13 травня. Головним стане Чемпіонат львівських кнайп (пивних). Кожен бажаючий зможе взяти участь в оцінці закладів-учасників і отримати право на 10 безкоштовних дегустацій пінного напою.

Ужгород

9 -12 травня традиційно для Закарпаття весняний фестиваль вина і меду "Сонячний напій". Дегустація буде супроводжуватися культурно-розважальною програмою, різними атракціями, виступами самодіяльних колективів міста.

Хуст

1-25 травня масове цвітіння у Долині нарцисів, що в районі Хуста на Закарпатті, в 2013 році очікується лише до самого кінця травневих свят, але білі квіти розквітнуть вже до першого травня. Після прогулянки по нарцисовому полю варто відвідати страусину та оленячу ферми. А також піднятися на Замкову гору в місті Хуст та пройтися по затишному та привітному місту, який манить до себе туристів з усіх куточків України та світу.

Косонь

9 травня - кулінарне свято - перший закарпатський чемпіонат з приготування найвідомішої угорської страви - бограчу. Угорський бограч - це густий суп або гуляш, приготований з м'яса і овочів майже без додавання води.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 1050 | Додав: admin | Теги: відпочити на травневі свята
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ