Нд, 2024-05-05, 16:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 10 » Дві робочі групи - з перевірки можливих зловживань у Кабміні і щодо тарифоутворення - Рада створила
20:57
Дві робочі групи - з перевірки можливих зловживань у Кабміні і щодо тарифоутворення - Рада створила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Верховна Рада з четвертого разу підтримала протокольне доручення голови парламенту Володимира Гройсмана щодо створення робочої групи на базі комітетів з питань протидії та боротьби з корупцією та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з перевірки оприлюднених у ЗМІ фактів можливих зловживань у державному секторі економіки, відповідно до даних Держфінінспекції, а також на державних підприємствах.

Депутати тричі не підтримували це протокольне доручення. Проте з четвертого разу за нього проголосувало 228 народних депутатів із 297, зареєстрованих в сесійній залі.

Відповідним дорученням також передбачається, що депутатська робоча група має узагальнити результати розгляду питань щодо даних перевірок Держфінінспекцією та іншй інформацію про факти зловживань у державному секторі економіки, а також стан надання правової оцінки цим справам у правоохоронних органах.

Робоча група має до 7 травня подати на розгляд парламенту свої висновки і пропозиції за результатами перевірки щодо цих порушень у письмовому звіті.

Крім того, передбачається, що генеральний прокурор має прозвітувати перед парламентом про стан розслідування оприлюднених фактів та інших фактів зловживань у державному секторі до 7 травня.

Нагадаємо, 18 березня відсторонений голова Держфінінспекції Микола Гордієнко повідомив, що його відомство виявило факти використання корупційних схем урядом Яценюка, якими завдано збитків на суму 7,6 млрд грн, і зажадав відсторонити від виконання обов'язків прем'єр-міністра.

Прем'єр попросив Генпрокуратуру розслідувати заяви про корупцію в Кабміні і заявив, що готовий, як і всі міністри, дати свідчення з будь-якого пункту звинувачень.

За словами Яценюка, Гордієнку "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду.

29 березня в ГПУ повідомили, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за фактами зловживань чиновниками Кабміну, які призвели до тяжких наслідків.

4 квітня Кабмін ухвалив рішення про звільнення Гордієнка з посади голови Державної фінансової інспекції України.

Окремо згадаємо, що 25 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про проведення розслідування щодо діяльності колишніх міністрів від партії "Свобода" Андрія Мохника та Ігоря Швайки.

"Свободівці" спростували звинувачення і назвали це помстою.

Ще до звинувачень Авакова депутати ВО "Свобода" вимагали створити парламентську тимчасову слідчу комісію і розслідувати зловживання Кабінету міністрів.

Створено робочу групу з питань тарифоутворення

Рада підтримала протокольне доручення голови парламенту про створення на базі Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства із залученням Комітету з питань соціальної політики робочої групи з питань тарифоутворення. За це рішення проголосували 233 народних депутата із 299 зареєстрованих у сесійній залі.

“Ми визначили сьогодні пріоритетним завданням розібратися з тарифною політикою, і нам потрібно, щоб у рамках профільного комітету з питань житлово-комунальних послуг, який очолює Сергій Скуратовський, теж була робоча група. Долучити туди роботу Комітету соціальної політики для того, щоб визначити питання компенсаторів.

Нам потрібно все чітко порахувати: як буде працювати нова система субсидій, яку кількість людей буде захищено, хто буде незахищений і які мають прийняти рішення, відповідно до цього, український парламент і український уряд для того, щоб забезпечити соціальний захист людей, які не будуть здатні об`єктивно платити комунальні послуги”, - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 7 квітня депутати від "Радикальної партії", "Свободи", "Батьківщини" і позафракційні блокували трибуну з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування корупції в Кабміні.

Також пропонували викликати членів уряду і Нацкомісії з регулювання тарифів, щоб "розібратися з грабіжницькими тарифами".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: рада, дві робочі групи, Зловживань, тарифоутворення, Кабміні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ