Пт, 2024-04-26, 07:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 26 » Ефіопський лайнер, ймовірно, погубила штормова погода
08:56
Ефіопський лайнер, ймовірно, погубила штормова погода
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Падіння літака ефіопської авіакомпанії в Середземне море близ Бейрута було, ймовірно, викликане штормовою погодою. З таким припущенням виступив міністр оборони Лівану Еліас Мурр.
Проте, додав він, напевно причину катастрофи можна буде встановити тільки після виявлення бортових самописців, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Погана погода, ймовірно, викликала катастрофу, - сказав міністр Мурр журналістам в бейрутському аеропорту. - Поки ми відкидаємо злочинну версію".

Також міністр оборони Ліваня заявив про те, що пілот "Боїнгу", що розбився в неділю, за невідомими причинами не слідував вказівкам диспетчерів про зміну курсу, що могло стати причиною авіакатастрофи, передає <а href="http://www.newsru.com/world/26jan2010/livan.html">NEWSru.com.

"Записи диспетчерського пункту показують, що диспетчери наказали пілотові розвернутися, щоб уникнути входження в шторм, але літак вирушив у протилежному напрямі", - заявив глава оборонного відомства Еліас Мурр в телевізійному інтерв'ю. "Ми не знаємо, чому це сталося, не знаємо, чи мав пілот контроль над ситуацією", - додав глава оборонного відомства.

Боїнг 737-800 був технічно справний, стверджує авіакомпанія Ethiopian Airlines, якій належав лайнер. В авіакомпанії заявили, що літак був випущений вісім років тому і регулярно проходив технічне обслуговування. Останнє було проведене 25 грудня і не виявило ніяких порушень.

У Ethiopian Airlines також заявили, що при вильоті із столиці Ефіопії Аддіс-абеби до Бейрута літак був в порядку. З Бейрута він також вилетів у справному стані.

Рятівники знайшли останки 35 людей, враховуючи двох дітей

Всі 83 пасажири і сім членів екіпажа, що перебували на борту лайнера, імовірно, загинули. Поки вдалося виявити 35 тіл загиблих, враховуючи двох дітей.

"Ситуація ускладнюється тією обставиною, - зізнався міністр охорони здоров'я Мухаммед Джавад Халіфа, - що тіла, які витягують за добу з моря, важко ідентифікувати, вони сильно деформовані через розгерметизацію і удар об воду". Проте, за його словами, "після попереднього огляду слідів осколкових поранень або опіків на тілах не було виявлено, що спростовує версію про можливий теракт на борту літака".

Зустрітися з родичами людей, що перебували на борту, в аеропорт Бейрута приїхали прем'єр-міністр Лівану Саад Харірі, спікер парламенту країни Набіх Беррі та інші представники влади. І у Лівані, і в Ефіопії оголошений національний траур.

Судячи з повідомлень з місця подій, ходять чутки про те, що в лайнер ударила блискавка.

Одін з тих, хто перебуває в аеропорту, Андре Кусаїфі, сказав журналістам, що його 35-річний брат Зіяд летів на цьому літаку до Ефіопії, де він працював в комп'ютерній компанії. "Ми благали його почекати, не летіти через грозу, - говорить Кусаїфі. - Але він наполіг на своєму: у нього були призначені зустрічі по роботі".

Тим часом в повітрі і на морі продовжується пошуково-рятувальна операція, в якій задіяні вертольоти і військові кораблі, зокрема два вертольоти і три кораблі з складу миротворчої операції ООН в Лівані, а також один вертоліт британських королівських військово-повітряних сил.

Берегову лінію в районі катастрофи прочісують солдати ліванської армії, що виявили фрагменти фюзеляжу, а також пасажирські сидіння, вогнегасник і флакони з медикаментами.

Компанія Ethiopian Airlines здійснює регулярні перельоти між Аддіс-Абебою і Бейрутом. Ця авіакомпанія - разом з південноафриканською і кенійською - вважається одним з кращих операторів у всій Африці на південь від Сахари.

При тому що дуже багато національних авіаліній на цьому континенті скорочують свою діяльність - часто через невміле фінансове управління, - додає він, Ethiopian Airlines збільшує флот і стала першою африканською авіакомпанією, що замовила новий літак компанії Boeing, модель 787 Dreamliner. Крім того, керівництво компанії оголосило про покупку ще 10 Боїнгів-737-800 на загальну суму в 750 млн доларів.

Перша серйозна авіакатастрофа у Ethiopian Airlines сталася в 1996 році, коли її літак, що здійснював рейс по маршруту Найробі, - Аддіс-абеба, був захоплений і впав у море недалеко від Коморських островів, коли закынчилося паливо. Тоді з 175 людей, що перебували на борту, загинули 123.

Близько 2 годин за місцевим часом (північ по Грінвічу) в ніч з неділі на понеділок Боїнг-737-800 компанії Ethiopian Airlines вилетів з міжнародного аеропорту Бейрута і узяв курс на столицю Ефіопії Аддіс-Абебу. Через п'ять хвилин лайнер зник з радарів; незабаром місцеві жителі побачили над морем вогняну кулю, а потім у воді були знайдені уламки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1246 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ