Сб, 2024-04-27, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 31 » Екс-заступник начальника Генштабу - якщо Путін рушить далі, потрібна буде загальна мобілізація
14:29
Екс-заступник начальника Генштабу - якщо Путін рушить далі, потрібна буде загальна мобілізація
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Останні поразки української армії пов'язані з недооцінкою супротивника, а також введенням Росією у війну регулярних частин російської армії. Про це 30 серпня 2014 року заявив військовий експерт, колишній заступник начальника Генерального штабу генерал Ігор Романенко, передає "Гордон".

"В останніх наших поразках є як російський фактор, так і наші внутрішні прорахунки. За весь час проведення АТО Іловайськ та Новоазовськ - це друга серйозна поразка. Ми недооцінили новий елемент з боку Росії, коли вони зі своєї території використовували важке озброєння. Для нас цей фактор несподіваний, а у військовому потенціалі він дуже серйозний і значний. Звідси й сталося оточення. Ми їх недооцінили, але ми вчимося воювати і платити важкою кров'ю", - зазначає Романенко.

"Росія прикривалася тим, що не використовує своїх диверсантів, але в даний час вже до 25% воюючих в Донбасі - це безпосередньо представники російської армії. Ми вже практично звільнили Іловайськ, але Путін не має наміру програвати ні в чому, а тому впровадив новий елемент війни. Він ввів в бій близько 1200 фахівців, більше 100 одиниць бронетехніки і близько 300 одиниць техніки забезпечення. Таким чином, була істотно змінена ситуація, і від перемоги в Іловайську ми потрапили в оточення і зазнали поразки. Ця цинічна поведінка Росії багато чому нас навчила, адже перемоги і поразки на війні чергуються одне з одним", - додав генерал.

На думку Романенка, в разі подальшого просування російських військ Україна має мобілізувати усі наявні резерви.

"Для того щоб уникнути подібних помилок, нам потрібно мати резерви, які має створити Міністерство оборони", - вважає експерт.

"Якщо росіяни рушать далі, то я буду наполягати, що нам потрібна загальна мобілізація, партизанська війна, організація підпілля і передача зброї населенню. До цього вже потрібно готуватися. Крім того, слід враховувати, що у них є ще" Гради "," Смерчі "і" Урагани ". А ще у них є авіація, яку деякі радники Путіна рекомендують використовувати вже зараз, оскільки якщо до грудня з цим почекати, то Україна набере таку силу, що ці удари не будуть ефективними. У зв'язку з цим потрібно вести інженерну війну, потрібно будувати інженерні споруди усіма наявними засобами - екскаваторами, бульдозерами, лопатами ", - зазначив Романенко.

"Путіна можуть зупинити лише втрати в боротьбі з українським народом, і ніхто крім нас його не зупинить", - додав генерал.

Прорив росіян на Новоазовськ стався 27 серпня. Окупанти та колабораціоністи не приховують, що їхньою наступною метою є портове місто Маріуполь.

Керівник проросійської терористичної організації "Новоросія" Олег Царьов пояснив необхідність захоплення Маріуполя наявністю чималих запасів продуктового зерна, що знаходяться на території міста.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1095 | Додав: adminA | Теги: далі, загальна мобілізація, Путін, екс-заступник начальника Генштабу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ