Пн, 2024-04-29, 02:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 17 » Єнакіївські шахтарі просять Азарова погасити борг із зарплат, яких вони не отримують 2,5 місяця
19:34
Єнакіївські шахтарі просять Азарова погасити борг із зарплат, яких вони не отримують 2,5 місяця
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Гірники шахти "Червоний Жовтень" міста Єнакієвого вимагають від прем'єра Миколи Азарова покарати винних у невиплаті їм зарплати. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Згідно з повідомленням, трудовий колектив водовідливного комплексу шахти "Червоний Жовтень" (входить до складу ДП "Укршахтгідрозахист") надіслав відповідного листа Азарову з вимогами погасити заборгованість із зарплати, своєчасно виплачувати зарплатню гірникам у терміни, визначені у колективному договорі.

Третім пунктом шахтарі вимагають розібратися в ситуації із затягуванням виплати зарплат на підприємствах "Укршахтгідрозахисту" і покарати винних.

У листі гірники запитують прем'єр-міністра: "Як можна жити 2,5 місяця без копійки зароблених грошей?! І це за такого зростання цін на основні харчові продукти".

Шахтарі нарікають, що не можуть "своєчасно оплатити комунальні послуги, не виплачуються аліменти, немає відрахувань до Пенсійного фонду, внаслідок чого не проводиться перерахунок пенсій працівникам, немає змоги погасити кредити в банках".

"Чому через чиюсь недбалість 695 працівників ДП "Укршахтгідрозахист" не одержують зарплату?! Чому за це нікого так і не покарано?!" - обурюються шахтарі.

Гірники вимагають покарати винних і сподіваються, що звільнення одних може змусити решту чиновників відповідальніше ставитися до своєї роботи, і це, "нарешті, перерве злочинну практику появи і зростання боргів із зарплати в трудових колективах вуглепрому", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що про те, що колективу шахти-водокачки "Червоний Жовтень" з початку року не виплачують зарплату, стало відомо ще на початку березня. Про це повідомили у прес-службі Центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості. За словами шахтарів, керівництво ДП "Укршахтгідрозахист" заявило, що "грошей немає, навіть не чекайте", посилаючись на зволікання з боку Кабміну, який досі не затвердив постанову, яка регламентує надходження коштів підприємствам "Укршахтгідрозахист".

Працівники "Червоного Жовтня" зазначили, що "фінансування шахти повністю бюджетне, оскільки видобувати вугілля гідрозахисним шахтам заборонили, відповідно, власних коштів у підприємства немає".

Як повідомлялося раніше, у Дніпропетровську метробудівці не отримували зарплату протягом 14 місяців. Вони заявили, що можуть припинити відкачувати воду з законсервованих тунелів метрополітену, а тоді вода збереться та рине на вже діючі станції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1104 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ