Пт, 2024-04-26, 23:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 21 » Епіцентр агресії змістився на Маріупольський напрямок
12:34
Епіцентр агресії змістився на Маріупольський напрямок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після відвідування зони проведення антитерористичної операції і наради з військовим керівництвом АТО констатує, що за останні два тижні епіцентр російської агресії змістився до маріупольського напрямку.

"Тільки за останній тиждень по українських позиціях у маріупольському секторі було випущено понад 3000 снарядів і мін", - цитує Турчинова прес-служба РНБО.

При цьому секретар РНБО заявив: "Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені й утеплені. Усі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями приречені".

За інформацією прес-служби РНБО, Турчинов побував на передових рубежах оборони, зокрема, в місцях найбільш концентрованого обстрілу супротивником позицій українських військових у районі міст Комінтернове, Лебединське та у Водяному - епіцентрі завдання ударів ворожою артилерією в останні дні.

За його словами, обстановка в зоні проведення АТО залишається дуже напруженою, передусім на маріупольському напрямку: "Найбільша кількість провокацій і інтенсивність обстрілу - в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного і Широкиного".

"Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріл українських позицій з боку російського агресора не припинявся", - сказав секретар РНБО, додавши, що під час його перебування у Водяному на українських позиціях, найбільш наближених до окупованого агресором Комінтернового, російська артилерія безперервно вела вогонь по наших позиціях.

"Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять низькість і блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах про припинення вогню та чітко визначають межі його "щирого" бажання врегулювати конфлікт", - наголосив Турчинов.

Він також зазначив, що, цілком імовірно, мирні ініціативи російської сторони "є тільки прикриттям для посилення воєнного протистояння".

Нагадаємо, за зведенням штабу АТО станом на ранок 20 жовтня, на Маріупольському напрямку зафіксовано 21 провокацію проти сил АТО.

Полторак: розведення військ у Станиці Луганській досі неможливе

У районі Станиці Луганської досі неможливо відведення військ через постійні обстріли. Про це в кулуарах Ради заявив міністр оборони Степан Полторак, передає канал 112.

"Щодо Дебальцевого: це позиція РФ, що воно сюди не входить. Ми пам'ятаємо, що коли ми домовлялися, Дебальцеве було українським. Тому це питання стоїть на порядку денному. Але спочатку нам потрібно завершити розведення наших військ на трьох ділянках. На двох ділянках ми відвели, в районі Станиці Луганській поки що не розвели, і там немає підстав розводити, бо там є проблеми. Ще буквально вчора був обстріл з міномета", - сказав він.

Міністр зазначив, що потрібно просуватися по шляху, який забезпечить вступ до НАТО.

"Це наше стратегічне завдання", - додав він.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення відбулося в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

Як повідомив президент Петро Порошенко, на переговорах у нормандському форматі було погоджено питання розробки "дорожньої карти" імплементації Мінських домовленостей.

"Головне завдання, яке ми ставили перед собою протягом останніх півроку, – переведення формату відносин у формат створення робочої "дорожньої карти", де буде чітко визначено дві складові. Складова послідовності кроків, які ми робимо для імплементації Мінських угод, і гарантії їх виконання", - зазначив президент під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів глав держав нормандського формату, які відбулися в Берліні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: Маріупольський напрямок, епіцентр агресії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ