Нд, 2024-05-05, 11:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Єврокомісар: зберігайте холодну голову, а ми з РФ розберемося
12:50
Єврокомісар: зберігайте холодну голову, а ми з РФ розберемося
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Єврокомісар з питань торгівлі Карл де Гухт радить Україні зберігати спокій і звертатися до Світової організації торгівлі у разі виникнення "торговельної війни" з Росією.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

Звичайно, є спроби почати ось таку торговельну війну. Коли з'являється такий ризик, мені здається, що треба вдатися до двох речей: по-перше, дотримуватися спокою, а по-друге, треба звернутися до СОТ", - сказав єврочиновник, якого цитує "Українська правда".

"Ми це зробимо (звернемося до СОТ) якраз від Литви, і вас підтримаємо в таких зусиллях", - додав він.

"Все-таки треба бути холоднокровним, тому що Росія драматизує, штучно драматизує це становище. Потрібно, щоб у вас була холодна голова, і ми тоді розберемося", - заявив Карл де Гухт.

Нагадаємо, останнім часом Росія чинить тиск на країни пострадянського простору, намагаючись нашкодити їхньому зближенню з ЄС.

Так, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів. Українські компанії заявляли, що їхні поставки на російський ринок були фактично заблоковані. Федерація роботодавців України оцінила можливі втрати експортерів до кінця року в 2,5 млрд доларів.

Також Росія заборонила ввезення на свою територію виробів кондитерської фабрики Roshen.

Експерти обох країн пов'язували ситуацію на кордоні з бажанням російської влади змусити Україну вступити до Митного союзу або перешкодити підписанню Україною Угоди про вільну торгівлю з ЄС.

Європерспективи відкриються для українців вже через рік після підписання Угоди - де Гухт

Звичайні українці відчують на собі зміни вже через рік після набуття чинності зони вільної торгівлі з ЄС, вважає європейський комісар з питань торгівлі Карел де Гухт.

"Це питання суто теоретичне, але я особисто переконаний, що вже через рік після того, як почнеться процес набуття чинності пунктів угоди, прості українці відчують зміни і те, що відкриваються нові перспективи", - сказав єврокомісар в інтерв'ю "5-му каналу".

Як відомо, Україна очікує підписання Угоди про асоціацію та створення глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом на Вільнюському саміті в листопаді.

ЄС і РФ солідарні: Україна не може перебувати в двох митних союзах, час ілюзій минув - Чижов

Рішення, в яких регіональних об'єднаннях брати участь Україні, належить приймати українцям, заявив "Інтерфакс- Україна " в Брюсселі постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов.

"Ми лише вважаємо своїм обов'язком дати реальну картину, тому що виникає дуже багато різних домислів, ілюзорних схем із серії "як всидіти на двох стільцях". Ми пояснюємо, що час для ілюзій, напевно, добігає кінця", - сказав високопоставлений російський дипломат.

За його словами, належати до двох митних союзів не можна, тому що мати в рамках одного митного союзу одні мита, а в рамках другого - інші, неможливо.

"Треба сказати, що наші партнери в Євросоюзі це прекрасно розуміють, і якраз ось цей аргумент на адресу Києва звучить і від нас, і від них. Як він сприймається в Києві - інше питання", - зазначив Чижов.

Він вказав на те, що угода про асоціацію з ЄС передбачає певні юридичні зобов'язання. Це не просто зона вільної торгівлі, бо ці зобов'язання стосуються не тільки митних тарифів. Йдеться про включення в національне законодавство України певних елементів нормативної бази Євросоюзу.

"Це не лише тарифи, це ще й технічні регламенти, ветеринарні та фітосанітарні стандарти. І що важливо, особливо в українських реаліях, - це положення енергетичної нормативної правової бази Євросоюзу аж до горезвісного "​​Третього енергопакету", - пояснив російський постпред.

Він підкреслив, що це означає "перенесення нормативної бази Євросоюзу не тільки на відносини з Україною, а й на національне законодавство цієї країни, що, природно, створить непереборні перешкоди на шляху її вступу до нашого Митного союзу і створить практичні перешкоди для подальшої реалізації нашої співпраці, в тому числі на двосторонній основі".

"І коли я кажу про двосторонні відносини, я вже маю на увазі відносини Митного союзу з Україною", - уточнив Чижов.

Він зазначив, що "Росія ніколи не була проти співпраці аж до стратегічного партнерства між Україною або іншими країнами пострадянського простору і Євросоюзом, вона сама є стратегічним партнером Євросоюзу. Більше того, Москва регулярно критикує Євросоюз за те, що він не хоче нормально взаємодіяти з Бєларуссю".

Але, на думку Чижова, наближення до підписання угоди про асоціацію з ЄС - це наближення процесу до точки неповернення. "Я розумію, звичайно, що навіть якщо цю угоду (яка ще може бути і не готова до підписання) все ж підпишуть наприкінці листопада у Вільнюсі, то має бути ще ратифікація, причому в усіх національних парламентах держав Європейського Союзу. Так що це ще не кінець історії. Але вектор розвитку України та її економіки буде вимальовуватися досить ясно", - вважає російський постпред при ЄС.

Нагадаємо, у вересні російський телеканал "Росія-1" показав ролик "Евтаназія по-українськи" за участю Дмитра Кисельова, який описує "повний крах" для України у разі співпраці з Євросоюзом. При цьому РФ фігурує як країна, готова лише "безкорисливо допомагати сусідові".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: РФ розберемося, холодну голову, єврокомісар
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ