Чт, 2024-05-02, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 5 » Європа вважає, що вибори президента РФ були несправедливими
20:41
Європа вважає, що вибори президента РФ були несправедливими
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Місія спостерігачів від ОБСЄ і ПАРЄ вважають, що вибори президента РФ були несправедливими, а їхній результат - передбачуваним, повідомляє Lenta.ru.

"За нашою оцінкою, ці вибори були несправедливими, незважаючи на деякі інновації в електоральній системі", - сказав спеціальний координатор місії спостерігачів Тоні Пікула у понеділок, 5 березня.

За його словами, зокрема, були відзначені перекоси у висвітленні діяльності одного з кандидатів, завищені вимоги до реєстрації кандидатів, зловживання адміністративним ресурсом і відсутність реальної конкуренції.

"В цілому, ці вибори охарактеризувалися низкою проблем від початку", - наголосив Пікула, зазначивши, що результат виборів був передбачуваний, реальної передвиборної боротьби не існувало.

Спостерігачі від ОБСЄ негативно оцінили підрахунок голосів за підсумками президентських виборів у Росії майже на третині виборчих дільниць.

"Голосування в день виборів усюди оцінюється позитивно, проте ситуація погіршилася в ході підрахунку голосів, який оцінювався негативно майже на третині виборчих дільниць, на яких велося спостереження, через процедурні порушення", - констатували спостерігачі.

Спостерігачі констатували, що "всі кандидати мали доступ до ЗМІ, однак прем'єр-міністру РФ була надана очевидна перевага в порівнянні з його суперниками в плані присутності в ЗМІ".

"Крім того, державні ресурси були мобілізовані на регіональному рівні на його підтримку. Також надмірні вимоги для реєстрації кандидатів обмежували справжню змагальність", - наголосила місія ОБСЄ і ПАРЄ.

Нагадаємо, 4 березня в Росії відбулися вибори президента країни. Сьогодні вранці глава ЦВК РФ Володимир Чуров, ґрунтуючись на попередніх даних виборів, оголосив Володимира Путіна обраним президентом.

За підсумками опрацювання 99% протоколів Путін набирає 63,81% голосів, лідер КПРФ Геннадій Зюганов - 17,13%, Михайло Прохоров - 6,97%, лідер ЛДПР Володимир Жириновський - 6,71%, лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов - 3,72% голосів.

Місія спостерігачів від СНД вже оголосила, що президентські вибори в РФ відбулися в повній відповідності з російським законодавством, були прозорими і конкурентними.

У свою чергу російська опозиція заявляла про серйозні фальсифікації, зокрема про масове застосування відкріпних талонів і так званих "каруселей". Проте в МВС і ЦВК РФ ще не бачать порушень, здатних вплинути на результати волевиявлення росіян.

Веб-камери на виборчих дільницях у Росії фіксували, як порушення, так і курйози

Нововведення нинішніх виборів президента Росії - трансляція процесу голосування в прямому ефірі в Інтернеті - стало головною "родзинкою" минулого тижня. Припалі до моніторів росіяни й іноземні глядачі з цікавістю спостерігали не лише за самими виборами, а й життям виборчих дільниць за кілька годин до початку голосування. Російські громадяни, посміявшись над лезгинкою на дільниці, схильні більше уваги приділяти нібито зафіксованим фактам порушень. Іноземці ж захоплюються: веб-камери показали реальне життя російської глибинки.

"За минулі 48 годин ці камери показали захопливе життя російської провінції. Ми побачили і прибиральників зі швабрами в спортзалі, і заснулого на дивані члена виборчої комісії, і навіть хвацькі суботні танці десь у глибинах Сибіру", - пише британська газета The Guardian, яка назвала вибори президента РФ "радше коронацією".

Ідею про встановлення веб-камер на виборчих дільницях оголосив прем'єр-міністр Володимир Путін у грудні 2011 року, після того як у Москві і низці інших міст пройшли масові акції протесту у зв'язку з виборами до Держдуми. "Вивести все в Інтернет, щоб країна бачила, що відбувається біля конкретного ящика. Щоб зняти геть усі фальсифікації", - заявив тоді прем'єр.

Веб-камери були встановлені на більш ніж 91 тисячі виборчих дільниць. На реалізацію проекту з бюджету надали 13 млрд рублів. Сайтwebvybory2012.ru, на який надходили відеотрансляції, був запущений 3 лютого. За даними на 14.00 за московським часом неділі, на ньому зареєструвалися більше двох мільйонів осіб.

Скріншоти найбільш цікавих моментів, відображених камерами до відкриття виборчих дільниць 4 березня, вже добу гуляють по Мережі, обростаючи коментарями користувачів. Так, на дільниці номер 952 в Тюмені відвідувачі сайту стали свідками свята з великою кількістю людей, що танцювали зі світломузикою біля накритого стола, зазначає "Коммерсант".

А на дільниці номер 571, розташованій у Будинку культури "Родина" в Кірові, в онлайн-режимі можна було спостерігати дискотеку. В останньому випадку довелося пояснювати губернатору області Микиті Білих: "Ми знали, що на дільницях, які розташовані, наприклад, в будинках культури, в суботу проходитимуть заплановані заходи. Але урни були опечатані і прибрані, а до моменту відкриття дільниці все приведено в порядок".

Ще один "мем" - голі сідниці якоїсь юної особи, зафіксовані нібито на дільниці номер 144 у селі Порошкіно Ленінградської області. Втім, багато інтернет-користувачів, які з ентузіазмом взялися поширювати цей "знімок", незабаром довелося зіткнутися з жорстокою реальністю: ця "фотографія" - підробка. Зате цілком реальну і по-весняному життєствердну сцену було знято на ділянці номер 441 в Кірові: пара закоханих пристрасно цілується, незважаючи на присутність інших людей. Добірку скріншотів і "фотожаб" наводить блогер dikypanda.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: Європа вважає, що вибори президента РФ були неспра
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ