Нд, 2024-04-28, 09:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 9 » Європарламент підтримав резолюцію, яка засуджує кримінальне переслідування опозиції в Україні
18:37
Європарламент підтримав резолюцію, яка засуджує кримінальне переслідування опозиції в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європейський парламент (ЄП) підтримав резолюцію з критикою на адресу української влади про застосування кримінального права як інструмента для досягнення політичних цілей.

Резолюцію було підтримано простою більшістю голосів у рамках пленарного засідання Європарламенту в четвер у Страсбурзі після дискусії, передає "Iнтерфакс-Україна".

Зокрема, Європейський парламент застерігає владу України від "можливого застосування кримінального права як інструмента для досягнення політичних цілей, а також наголошує на важливості забезпечення максимальної прозорості розслідування, кримінального переслідування і судових розглядів".

Як наголошується, "нинішні розслідування стосовно відомих українських політичних лідерів не повинні перешкоджати їхній активній участі в політичному житті країни, зустрічам з виборцями та поїздкам на міжнародні заходи, й тому ЄП закликає українську владу скасувати заборону на поїздки як усередині країни, так і за її межі для Юлії Тимошенко (екс-прем'єр-міністр України, лідерка партії "Батьківщина") та інших ключових політичних фігур".

Крім того, ЄП висловлює занепокоєння у зв'язку зі збільшенням кількості вибіркового переслідування представників опозиції, а також про невідповідність заходів, застосовуваних до Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

В цьому контексті ЄП підтримує клопотання уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової розглянути можливість зміни запобіжного заходу для Луценка на не пов'язаний з утриманням під вартою.

Також у документі міститься нагадування українській владі про те, що принцип колективної відповідальності за рішення уряду не дозволяє переслідування окремих членів уряду.

ЄП знову наголошує, що зміцнення верховенства закону та боротьба з корупцією необхідні "не лише для укладення угоди про асоціацію та поглиблення відносин між ЄС та Україною загалом, а й для зміцнення демократії в Україні".

Крім того, ЄП закликає Європейську комісію надати Україні допомогу в плані проведення судової реформи шляхом кращого застосування програм ЄС, а також розглянути можливість створення консультативної групи ЄС високого рівня для надання допомоги у приведенні законодавчої системи України у відповідність до європейської.

Зазначимо, що у квітні 2011 року ГПУ порушила кримінальну справу щодо Тимошенко "за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових контрактів у 2009 році". Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

А 21 лютого Генеральна прокуратура України об'єднала в одне провадження дві кримінальні справи, які розслідуються проти Тимошенко і висунула нові звинувачення.

А ось 13 грудня 2010 року Луценко та його водієві Приступлюку було висунуто остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також у перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Зауважимо, раніше депутат Геннадій Москаль з посиланням на матеріали, які надійшли до комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, стверджував, що суддя Сергій Вовк, який розглядає справу Луценка, два роки тому притягувався прокуратурою до кримінальної відповідальності.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 970 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ