Вт, 2024-04-30, 01:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 20 » Франція завдала першого удару по об'єктах у Лівії. Інші країни активно готуються
09:17
Франція завдала першого удару по об'єктах у Лівії. Інші країни активно готуються
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Представник міністерства оборони Франції Т'єррі Букар повідомив, що французький винищувач завдав удару по лівійській військовій техніці. Це перший напад сил міжнародної коаліції на війська, вірні полковникові Каддафі, повідомляє Бі-Бі-Сі.

За словами Букара, удар було завдано в суботу, о 18:45 за лівійським і київським часом.

- НАТО готове до операції в Лівії, керувати буде з Неаполя
- Німеччина не бере участі в операции, проте "підмінить" НАТО в Афганістані
- США посилює свою присутність у Середземному морі, Італія не відкидає участі в операції проти Лівії

Метою авіаудару став танк збройних сил Лівії, лояльних Муаммару Каддафі. Рішення про застосування сили було ухвалене у зв'язку з тим, що танк становив загрозу для французьких винищувачів.

Телеканал "Аль-Джазіра" з посиланням на свої джерела повідомляє, що французькі винищувачі знищили чотири танки лояльних лівійському керівникові Муамару Каддафі військ.

У військовій операції беруть участь 20 літаків. Збройні сили Франції планують збити будь-який літак, який підніметься в повітря з території Лівії.

Найближчими годинами британські літаки перебуватимуть в небі над Лівією, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Тим часом шість багатоцільових винищувачів F-16 ВВС Данії прибули в суботу вдень на військово-повітряну базу в Сігонеллі на Сицилії для участі в міжнародній операції, направленій на виконання резолюції Радбезу ООН по закриттю повітряного простору над Лівією. Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на інформагентство Ansa.

Одночасно телеканал RaiNews24 повідомив, що винищувачі італійських ВВС Tornado було щойно перекинуто з-під північно-італьянського міста П'яченці на базу поблизу сіцілійського міста Трапані. Дані бойові літаки використовуються, перш за все, для знищення об'єктів протиповітряної оборони і радарних установок.

Крім того, за інформацією місцевих ЗМІ, у Трапані вже перебувають і повністю готові почати виконання бойових завдань винищувачі F-16, а також розвідувальні літаки AWACS сил НАТО.

Виступаючи в п'ятницю в національному парламенті, міністр оборони Італії Ін'яціо Ла Русса повідомив, що Італія не тільки готова надати сім своїх військово-повітряних баз для проведення операції по закриттю повітряного простору над Лівією, але і найактивнішим чином має намір брати участь у всіх можливих міжнародних акціях за винятком наземної операції.

"Ми зробимо все, що необхідно, для врятування життів лівійських цивільних осіб. І ми не обмежуватимемо себе передачею ключів від нашого будинку іншим, щоб вони зробили те, що вважають доречними. Ми хочемо зробити свій внесок до ухвалення рішення про те, що слід робити. Ми - за помірну і відповідальну лінію. Але, коли рішення буде ухвалене, ми хочемо брати участь у виконанні даного рішення", - заявив міністр в бесіді з парламентськими журналістами.

У п'ятницю ввечері комісії із закордонних справ і з питань оборони обох палат парламенту Італії проголосували за надання уряду всіх необхідних повноважень з виконання резолюції СБ ООН.

Французький авіаносець "Шарль де Голль" вирушить у неділю до узбережжя Лівії. Про це повідомили у штабі ВМС Франції, передає ИТАР-ТАСС. Похід авіаносця в зону операцій, що починаються проти лівійських озброєних сил, на думку фахівців, займе близько 36 годин. "Шарль де Голль" наразі перебуває на стоянці в Тулоні - головній базі ВМС Франції.

США мають у своєму розпорядженні "унікальні військові можливості", які вони нададуть коаліції для проведення операції в Лівії. Про це заявила сьогодні державний секретар США Хілларі Клінтон. "У нас є унікальні військові можливості, яких не мають у своєму розпорядженні наші союзники, і ми їх їм надамо", - сказала Клінтон.

Сполучені Штати зроблять "все можливе", щоб допомогти своїм європейським і канадським союзникам у виконанні резолюцій СБ ООН по Лівії, заявила Клінтон. Вона підкреслила, що Вашингтон підтримує військову операцію в Лівії.

НАТО готове до операції в Лівії, керувати буде з Неаполя

Об'єднане командування сил НАТО в Неаполі повністю готове до колективних операцій в Лівії, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на італійське агентство ANSA. Імовірно, саме з Неаполя здійснюватиметься технічне керівництво спільними діями союзників.

Американський генерал Семуель Локлір очолює штаб, розташований в Баньолі, на південній околиці Неаполя. Там працюють дві тисячі військовослужбовців, що представляють 22 країни НАТО. У Неаполітанській затоці на острівці Нізіда розквартировано командування військово-морськими силами НАТО, з 10 березня цього року його очолює італійський адмірал Рінальдо Вері, відповідальний за ситуацію в Середземному морі. Поряд з Неаполем, на мисі Каподіккіно, розташовано штаб морської авіації і стоянку підводних човнів VI флоту ВМС США.

Зросла активність на авіабазі в Бірджі, біля Трапані (Сіцілія), де дислокується 37-й полк ВВС Італії. АНСА повідомляє про приземлення декількох канадських літаків і повітряного радара Авакс.

Німеччина не бере участі в операции, проте "підмінить" НАТО в Афганістані

Для місії в Лівії можуть використовуватися військові бази США у ФРН. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель. При цьому вона відкинула можливість участі військовослужбовців бундесверу в бойовій операції у північноафриканській країні.

"Для місії в Лівії можуть використовуватися військові бази США у ФРН", - сказала Меркель. Мета цих заходів полягає в тому, щоб зупинити війну, яку Муамар Каддафі веде проти власного народу, і добитися встановлення перемир'я в північноафриканській країні.

Бундесвер готовий "розвантажити" НАТО в Афганістані, взявши участь в розвідувальних операціях у небі Афганістану з використанням літаків дальнього виявлення радіолокації, електронної розвідки і бойового управління AWAKS. За оцінками канцлера, цей крок полегшить альянсу виконання завдань з ведення електронної розвідки в повітряному просторі над Лівією.

"У Німеччини великі сумніви по ряду аспектів резолюції Ради Безпеки ООН, - сказала канцлер. - Але нині резолюція набула чинності, і ми хочемо, щоб вона була успішно виконана".

При голосуванні в СБ ООН по резолюції з Лівії, яка дозволяє використання сили щодо цієї північноафриканської держави, Німеччина утрималася. На запрошення президента Франції Ніколя Саркозі Ангела Меркель в Парижі взяла участь у кризовій зустрічі по ситуації в Лівії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1034 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ