Пт, 2024-04-26, 15:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 3 » Гаазький суд призначив засідання за позовом "Укрнафти" до РФ
06:31
Гаазький суд призначив засідання за позовом "Укрнафти" до РФ
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  Третейський суд Гааги узявся до арбітражних розглядів за двома позовами до Росії з боку ПАТ "Укрнафта" і ТОВ "Стабіл".

Як повідомляється в прес-релізі суду, арбітражні розгляди були розпочаті 3 червня 2015 року на підставі угоди між урядом РФ і Кабінетом Міністрів України щодо заохочення та взаємного захисту інвестицій від 27 листопада 1998 року.

"Розпочато два арбітражних розгляди "ЮНСІТРАЛ" на підставі Російсько-Українського двостороннього інвестиційного договору; склади арбітражу, що складаються з одних і тих же арбітрів, сформовані в обох розглядах; Російська Федерація заявляє про визнання юрисдикції складу арбітражу і не надає заперечення проти позову; слухання призначене на 11 липня 2016 року", - йдеться в повідомленні прес-служби суду.

У відповідних повідомленнях про арбітраж "Укрнафта" і "Стабіл" (разом з десятьма іншими компаніями) заявили про те, що Російська Федерація порушила свої зобов'язання, що випливають з угоди, "шляхом прийняття з початку квітня 2014 року мер, які перешкоджали їх інвестиціям в автозаправні станції, розташовані в Криму, і в кінцевому рахунку привели до експропріації цих інвестицій".

У листах від 12 серпня 2015 року та 15 вересня 2015 року Російська Федерація заявила, що не визнає юрисдикцію міжнародного арбітражу при Постійній палаті Третейського Суду по розгляду спору.

Проте, два склади арбітражу, що складаються з одних і тих же арбітрів, були затверджені 7 жовтня 2015 року.

"Членами складу арбітражу є професор Габріель Кауфман-Колер (голова складу арбітражу), Деніел М. Прайс (призначений Укрнафта і Стабіл) і професор Брідж ит Стерн (призначена компетентним органом, паном Майклом Хвонг, замість Російської Федерації)", - відзначається в прес-релізі.

3 грудня 2015 року за допомогою телеконференції склад арбітражу провів перше слухання за обома справами. В ході цього слухання були розглянуті процесуальні питання. Позивачі в обох справах і Російська Федерація були запрошені до участі, проте РФ в результаті не була представлена ​​на слуханні.

Після слухання, 16 і 17 грудня 2015 року, склад арбітражу видав два процесуальних наказу в обох справах, визначаючи Женеву (Швейцарія) в якості місця арбітражу, призначаючи Постійний Третейський Суд як реєстратора і встановлюючи процесуальне розклад. Склад арбітражу також вказав, що в світлі спільності фактів і застосовного права в обох справах, а також однакового складу арбітражу в обох справах склад арбітражу постарається організувати розгляду таким чином, щоб уникнути дублювання.

Як наслідок, кореспонденція і слухання будуть в основному загальними в обох справах, в той час як письмові документи будуть представлятися сторонами окремо в кожній справі.

15 січня 2016 року "Укрнафта" і "Стабіл" подали позовні заяви. Російська Федерація не представила заперечення проти позову до 15 квітня 2016 роки (термін, встановлений в процесуальному розкладі).

22 квітня 2016 року склад арбітражу ухвалив продовжити обидва розгляди, незважаючи на неподання Російською Федерацією заперечень щодо позову.

Склад арбітражу поставив питання сторонам щодо юрисдикції. Відповіді на питання складу арбітражу повинні бути подані в строк до 3 червня 2016 року.

Слухання з питань юрисдикції призначено на 11 липня 2016 року.

Нагадаємо, раніше підконтрольні українському бізнесменові Ігорю Коломойському компанії подали шість позовів щодо Росії в зв'язку з втратою майна, яке належало їм до анексії Криму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: позов Укрнафти до РФ, Засідання, Гаазький суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ