Нд, 2024-05-05, 06:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 6 » ГПУ з'ясувала, як була влаштована банда Януковича
13:58
ГПУ з'ясувала, як була влаштована банда Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Для особистого збагачення Віктор Янукович створив багаторівневу злочинну організацію, в яку входили чиновники усіх рівнів. Про це сьогодні, 6 лютого, звітуючи в парламенті, заявив генпрокурор Віталій Ярема.

За його словами, "розслідуванням встановлено чіткий ієрархічний розподіл повноважень всередині цього угрупування".

"На чолі нього стояв Віктор Янукович, який був його організатором та ідеологом. Йому оголошено підозру за ст. 255 КК (створення злочинної організації)", – заяви Ярема.

"На другому рівні знаходились члени так званої "Сім'ї", представники кримінальних кіл, пов'язані з його минулим, члени сформованого ним уряду, посадові особи АП, ГПУ та силових відомств", - додав він.

На третьому рівні, за словами Яреми, були "керівники місцевих органів влади та правоохоронних структур".

"На четвертому - низовому - рівні знаходились безпосередні виконавці злочинних намірів: керівники та працівники банків, фіктивних підприємств, міліції, СБУ, судів, прокуратури, наймані бойовики", - розповів генпрокурор.

Генеральний прокурор розповів, що звернувся до свого російського колеги Юрія Чайки з проханням екстрадувати Януковича і його спільників по злочинному угрупованні в Україні.

"Кримінально-процесуальне законодавство не дозволяло до останнього часу це робити (передавати справи до суду - ред.). Тепер, коли ухвалили закон про заочне виробництво та заочне засудження, ми почали відповідну роботу", - сказав генпрокурор.

Разом з тим він зазначив, що лише кілька днів тому було оголошено підозру Януковичу за статтею 255 (створення злочинного угруповання).

"В рамках цього виробництва ми будемо направляти справи до суду і притягати їх до відповідальності", - додав Ярема.

Нагадаємо, 12 січня 2015 р. міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Інтерпол оголосив у розшук Януковича та його посіпак.

20 січня Печерський районний суд Києва виніс постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для колишнього президента України та його посіпак.

Генеральна прокуратура України готує пакет документів для початку процедури екстрадиції.

4 лютого Верховна Рада України позбавила Віктора Януковича звання президента.

Курченко вкрав 2 млрд, Колобов і Арбузов на двох - 340 млн

В країнах ЄС, США та Швейцарії заблоковані понад 104 млн доларів, 122 млн швейцарських франків та 22 млн євро колишніх українських високопосадовців. В банках України арештовані вклади і цінні папери на суму понад 6 млрд грн та 2 млрд доларів США.

"Арештоване рухоме та нерухоме майно високопосадовців, у тому числі земельні ділянки, будинки, нежитлові приміщення, автомобілі, десятки кілограмів золота та вироби з дорогоцінних металів", – розповів генпрокурор.

За словами Яреми, державі вже повернуто понад 500 га розкрадених Януковичем і його прибічниками земель вартістю близько 1 млрд гривень, у тому числі – Межигір'я і Сухолуччя.

"Загалом у минулому році повернуто та попереджено вилучення більше 97 тисяч га земель на суму понад 7 млрд грн. Припинено незаконне користування 15 тисячами га мисливських угідь "Укрмістобудпроектом", який пов'язували з сім'єю Пшонки (екс-генпрокурор – ред.). У провадженні судів перебувають позови про повернення земель на суму понад 2 млрд гривень", – сказав прокурор.

За здійснення злочинів проти учасників Євромайдану, додав Ярема, прокуратурою притягнуто до відповідальності керівника облради, двох керівників облдержадміністрацій, одного прокурора області, сім керівників територіальних підрозділів органів внутрішніх справ, 50 працівників міліції різних рівнів, а також 12 "тітушок".

Крім того, розслідуються факти незаконного притягнення до відповідальності активістів Євромайдану, зокрема – автомайданівців.

Також Ярема розповів про економічні злочини колишніх вищих чиновників.

Зокрема, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, за його словами створив систему приватних підприємств, які через ланцюг фіктивних господарських операцій ухилились від сплати податків та митних платежів на суму понад 6,1 млрд грн.

Колишнім керівництвом "Укртелекому", Державної служби спецзв'язку та захисту інформації за участі Януковича, прем'єра Миколи Азарова та міністра фінансів Юрія Колобова, за його словами, здійснено розтрату державник коштів на суму 220 млн грн.

Екс-глава Нацбанку і віце-прем'єр Сергій Арбузов, додав Ярема, розтратив 120 млн грн.

"Так званий бізнесмен Сергій Курченко за змовою з одним з колишніх керівників Нацбанку, якому оголошена підозра, заволодів державними коштами на суму понад 2 млрд грн", – повідомив він.

За словами Яреми, докази злочинів колишніх чиновників вже направлені до Гаагського трибуналу і ЄС.

Генпрокурор пояснив, чому соратники Януковича спокійно сидять в Раді

Ярема заявив, що наразі у ГПУ відсутні матеріали про причетність екс-глави Адміністрації Януковича Сергія Львочкіна, члена уряду Азарова Юрія Бойка та нардепа Сергія Клюєва до злочинів.

"Чому в цьому залі поруч сидять Львочкін, Бойко, Клюєв. Чому Єфремов між поїздками в Париж спокійно гуляє по Києву?", - запитав народний депутат Єгор Соболєв.

Генпрокурор заявив, що у ГПУ немає матеріалів проти них.

"Як тільки правоохоронними органами будуть надані прокуратурі матеріали про причетність їх до вчинення конкретних злочинів, вони будуть негайно розслідувані і передані до суду", - сказав Ярема.

Він також заявив, що стосовно прокурора Києва Сергія Юлдашева та прокурора Донецької області Миколи Франтівського триває люстраційна перевірка. Ярема також заступився за своїх заступників, які не раз фігурували у антикорупційних розслідуваннях журналістів - Бачуна і Даниленка.

"По них проведено службові розслідування. Ні про які 1,5 тисячі га землі не йдеться – це все надумані цифри", - сказав Ярема, заявивши, що по них проходили службові розслідування, які проводилися за дорученням президента із залученням СБУ. "Порушень не виявлено", - заявив глава ГПУ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1166 | Додав: adminA | Теги: ГПУ . банда Януковича
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ