Нд, 2024-04-28, 22:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 26 » "Інопланетяни на нас дивляться, як на ідіотів" - астрофізики
10:15
"Інопланетяни на нас дивляться, як на ідіотів" - астрофізики
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Ставлення землян до своєї планети може не подобатися інопланетянам, тому вони і не вступають з нами в контакт, вважає старший науковий співробітник Пулковської обсерваторії Сергій Смірнов.

"Інопланетяни на нас дивляться як на ідіотів, як на недорозвинених. Можливо, вони нас обгородили своєрідним екраном на всю Галактику, і до всіх сотень мільярдів зірок відправляють попередження, що цивілізація поряд з Карликовою зіркою, яку ми називаємо Сонцем, небезпечна. Туди краще не наближатися, тому що знання, які ви подаруєте землянам, можуть бути ними використані для створення чергової супербомби або суперотрути для власного населення", - припустив Смирнов, передає Интерфакс.

За його словами, астрономи завжди підштовхували громадську думку до ідеї населеності космосу. Наприклад, в минулому столітті в СРСР переважала ідея позаземних дружніх цивілізацій.

"А письменник-фантаст Іван Єфремов в романі "Туманність Андромеди" представляв інопланетян такими ж, як ми. Але ця ідея спірна", - вважає учений.

"Уявімо, що декілька поколінь землян народилося на Марсі. Наші нащадки будуть іншими. Гравітація в 2,5 раза менша, значить, їхні кінцівки будуть слабкіші, а плечовий пояс буде ширший. У такій ситуації провести першість Сонячної системи з футболу буде дуже важко. Як виглядатиме марсіанин на Землі? Як Аршавін після своїх британських тренувань - важко рухатися по земному грунту. А землянин на Марсі битиме вище за ворота", - відзначив Смирнов.

Схожі думки про те, що земляни шкодять екології планети і що інопланетяни можуть знищити людство ради порятунку інших цивілізацій, висловлювали раніше і учені з НАСА і університету Пенсільванії.

Як писала "Гардіан", в доповіді під назвою "Чи підуть контакти з позаземними цивілізаціями на користь – чи на шкоду людству? Різні сценарії" американські вчені аналізують всілякі варіанти і наслідки, до яких земляни повинні бути готові на випадок зустрічей в майбутньому з братами по розуму з інших планет.

Автори доповіді описують всілякі сценарії - від найоптимістичніших, що несуть людям нові проривні технології і членство в "Галактичному клубі", до апокаліптичних, що загрожують людству повним знищенням.

Найбільш реальною загрозою існуванню людства учені вважають зростаючі викиди парникових газів.

Інопланетяни можуть відстежувати на відстані негативні зміни в земній атмосфері, вважати нас цивілізацією, що виходить з-під контролю, і піти на крайні заходи, щоб усунути загрозу планеті та іншим цивілізаціям, відзначають автори доповіді.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1211 | Додав: adminA | Теги: дивляться, інопланетяни, ідіотів, астрофізики
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ