Чт, 2024-05-02, 16:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 16 » Із Землею астероїд 2012 DA14 розминувся, у світових ЗМІ обговорюють уразливість планети. ВІДЕО
12:05
Із Землею астероїд 2012 DA14 розминувся, у світових ЗМІ обговорюють уразливість планети. ВІДЕО
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Астероїд 2012 DA14 в ніч з п'ятниці на суботу, 16 лютого, пролетів на рекордно близькій відстані від Землі - 27,7 тис км, передає сайт "Вести 24".

Момент максимального наближення космічного тіла діаметром 45 метрів до Землі був зафіксований о 01:25, після чого астероїд почав віддалятися від нашої планети.

Астероїд пролетів над східною частиною Індійського океану.

Як повідомлялося, вранці в п'ятницю, 15 лютого, в Челябінській області впав метеорит. Він розколовся в атмосфері на кілька десятків великих уламків. Постраждали близько 1,2 тис осіб. Є пошкодження будівель, загальна площа розбитих стекол складає близько 200 тис кв метрів.

Тим часом астроном Біркбекського університету Ян Крофорд вважає, що метеоритний дощ над Челябінськом, найімовірніше, ніяк не пов'язаний з астероїдом 2012 DA14. "Природно, коли я дізнався про це, я не міг не провести паралелі між двома цими явищами. Але якщо придивитися, потрібно мати на увазі, що астероїд DA14 наблизився до Землі з півдня. А метеоритний дощ ударив по Росії, яка, зрозуміло, знаходиться в північній півкулі. У цьому зв'язку мені здається вкрай малоймовірним, що ці два явища якось між собою пов'язані", - зазначив він.

Світові ЗМІ: Земля беззахисна перед вторгненням небесних тіл

Астероїд DA14 і впав під Челябінськом метеорит знаходяться в центрі уваги світових ЗМІ. Журналісти обговорюють, чи пов'язані два явища, а також те, як захиститися від наслідків зіткнення Землі з космічними тілами, пише Вести.Ru.

Що відбудеться, якщо метеорит впаде на велике місто, і як цьому запобігти? Видання USA Today цитує слова дослідників, які сподіваються, що подібного ніколи не трапиться, так як наслідки були б катастрофічними. Оглядачі нагадують, що Європа, США і Росія вже давно обговорюють потенційно небезпечні космічні явища і працюють над методами їх запобігання. Однак не варто думати, що у випадку з метеоритом спрацює голлівудський сценарій. Супер-ракета, як це було в "Армагеддоні" з Брюсом Уіллісом, навряд чи допоможе.

Російський метеорит не пов'язаний з прольотом астероїда DA14. У своїй іншій статті той же видання наводить слова професора Массачусетського технологічного інституту Річарда Бінзела. Учений розповів, що наша планета проходить за добу шлях в мільйони миль, а напередодні два космічні явища відбулися з різницею майже в 24 години. У статті підкреслюється, що мова йде про вкрай рідкісний збіг вкрай рідкісних явищ.

З цією точкою зору погоджується газета Christian Science Monitor. Журналісти опублікували дані дослідження Космічного центру Маршалла, згідно з яким метеорит відокремився від астероїдного поясу між Марсом і Юпітером, тому в тому, що проліт астероїда і стався в Росії лише збіг, сумнівів немає.

У свою чергу, британська Guardian приходить до висновку, що сучасна наука досі не може передбачити небезпечні космічні явища і захистити від них. У XXI столітті Земля залишається вразливою для об'єктів з космосу, які можуть завдати величезної шкоди, тому журналісти говорять про важливість фінансування програм з моніторингу космосу, щоб дані про наближення небесних тіл можна було отримувати максимально оперативно.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: уразливість планети, астероїд 2012 DA14, Землею
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ