Нд, 2024-04-28, 02:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Березень » 12 » Як виглядатиме літак X-66 показали NASA та Boeing
00:23
Як виглядатиме літак X-66 показали NASA та Boeing
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

NASA і Boeing показали, як виглядатиме літак X-66. X-66 – це експериментальний літак, покликаний допомогти Сполученим Штатам досягти нульового рівня викидів від авіації до 2050 року. Літак, що є частиною програми NASA Sustainable Flight Demonstrator, покликаний стати піонером нових досягнень у сфері екологічно чистих авіаційних технологій.

Останнє зображення літака X-66 від Boeing демонструє його відмінні риси, включаючи наддовгі і тонкі крила, стабілізовані діагональними стійками, – конструкція, відома як концепція Transonic Truss-Braced Wing (трансонічна ферма з підкріпленням).

За даними NASA, ця інноваційна конфігурація, в поєднанні з удосконаленням силових установок і матеріалів, може потенційно зменшити споживання палива на 30% і знизити рівень викидів у порівнянні з сучасними моделями літаків.

В рамках проєкту Sustainable Flight Demonstrator компанія Boeing та NASA співпрацюватимуть над створенням, випробуваннями та польотами демонстраційного літака X-66. Ця ініціатива має на меті надати інформацію для розробки нового покоління екологічніших однопрохідних літаків, які широко використовуються пасажирськими авіакомпаніями по всьому світу.

Компанія Boeing вже перевезла літак MD-90, який стане основою для X-66, на свій завод у Палмдейлі, штат Каліфорнія, де зараз триває його модифікація. Проєкт X-66 є частиною ширшої програми NASA Sustainable Flight National Partnership, метою якої є сприяння збереженню навколишнього середовища, стимулювання економічного зростання і впровадження інновацій в авіаперевезеннях.

Використовуючи передові технології та дослідження, NASA і Boeing сподіваються розв’язати екологічні проблеми авіаційної галузі, одночасно розвиваючи можливості майбутніх літаків.

Над розробкою X-66 співпрацювали компанії Boeing, NASA та різні науково-дослідні інститути. Широкі випробування в аеродинамічній трубі, проведені в Дослідницькому центрі NASA в Еймсі, дозволили розробити конструкцію крила літака з фірмовим оперенням, що дало змогу покращити аеродинамічні характеристики на високих швидкостях.

Раніше адміністратор NASA Білл Нельсон висловив прихильність агентства до розвитку авіації та розв’язання кліматичних проблем. Він сказав, що X-66 “допоможе сформувати майбутнє авіації, нову еру, в якій літаки будуть більш екологічними, чистими і тихими, і створить нові можливості як для пасажирів, так і для американської промисловості”.

Як вже було зазначено, основною метою X-66 є підтримка США у досягненні нульового рівня викидів парникових газів в авіації, що відповідає цілям, викладеним у Плані дій щодо зміни клімату в авіації США. Цей літак є значним кроком на шляху до скорочення викидів в авіації, що має на меті досягти нульового рівня викидів до 2050 року.

Інтегруючи конфігурацію крила Transonic Truss-Braced Wing з досягненнями в галузі силових установок, матеріалів і системної архітектури, X-66A має на меті досягти значного скорочення споживання палива і викидів на 30% у порівнянні з існуючими провідними моделями літаків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 258 | Додав: admin | Теги: Boeing, літак, NASA, X-66
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ