Вт, 2024-04-30, 11:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 20 » Янукович переконує, що відтепер в Україні більше не буде "касти недоторканих"
13:20
Янукович переконує, що відтепер в Україні більше не буде "касти недоторканих"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Боротьба з корупцією у всіх сферах її прояву - пріоритетний напрям для влади. За словами президента України Віктора Януковича, хоча подобається це далеко не всім, відтепер в Україні більше не буде касти недоторканних, і ніякі посади і накопичення не захистять злочинців від покарання.

Про це він пише в своїй ексклюзивній статті для "Дзеркала тижня. Україна".

За словами Януковича, 20 років, що минули з моменту отримання Україною Незалежності, були непростими: жорстка реальність зруйнувала надії на швидке поліпшення життя і країна вже два десятиліття ледве долає радянську спадщину.

- Гриценко не побачив в Україні боротьби з корупцією

На переконання Януковича, Україна настійно потребує модернізації всіх сфер суспільного життя. "Подальше зволікання загрожує не стагнацією, а повільним самогубством держави, - попереджає президент. - Для того, щоб уникнути трагедії, ми стали на шлях реформ".

"Всі ці роки корупція роз'їдала систему управління і не давала можливості вільно дихати українцям. Запорука успіху реформ - подолання корупції, пріоритетної загрози національній безпеці України", - пише глава держави. Він відзначає, що корупцію не можна знищити без забезпечення щонайповнішої рівності всіх громадян перед законом.

"Зроблений важливий крок - відтепер в Україні немає касти недоторканних і, упевнений, ніколи в майбутньому вже не буде. І якщо хтось сподівається, що мова йде про окремо взяту компанію, то він глибоко помиляється. Ніяка посада, ніякі накопичення, минулі або поточні, не захистять злочинця. Відновлюється базовий принцип правосуддя - невідворотність покарання", - підкреслює президент.

Янукович відзначає, що боротьба з корупцією подобається далеко не всім: "Нерідко наші дії натрапляють на сильний опір". Разом з тим глава держави визнає, що "влада робила помилки, і не одну, і, на жаль, не застрахована від цього і в майбутньому". "Але ми вчимося. Час неспростовно довів, що нинішнє керівництво України вміє виконувати домашню роботу", - заявляє він.

"Ми ставимо перед державою високі цілі. Ми повинні увійти до клубу світових лідерів. Ми повинні дати можливість вільно дихати українському бізнесу. Ми знімаємо адміністративні перешкоди, які не дають громадянам відчувати себе комфортно на своїй Землі", - пише Янукович.

Так, нагадує глава держави, в Україні вже змінено податкове і бюджетне законодавство, продовжуються адміністративна і пенсійна реформи, запущено великий експеримент у сфері охорони здоров'я, йде обговорення нового кримінально-процесуального кодексу, а також виборчого законодавства. "Готуються нові серйозні дії. Україна вже змінилася, і трансформації на користь українського народу продовжуватимуться й надалі", - підсумував президент.

Нагадаємо, в ході україно-вірменського бізнес-форуму 1 липня напередодні набуття чинності прийнятого ВР антикорупційного закону Віктор Янукович заявив, що корупціонерам в Україні спуску не буде.

"Я знаю, що є погляди скептичні, я навіть бачу по обличчях зараз, у мене, знаєте, зір на 360%. Ви посміхаєтеся, сидите, а я скажу так - вибивати будемо, вибивати. Ось хто тільки попадеться під кулак - тільки бризки полетять", - заявив тоді президент.

"Ніякої пощади не буде. Ніякої. Потрапив? Стоїш на шляху розвитку економіки? Збираєш корупційний податок? Тільки попадися. Попалася рука - з головою відірвемо", - сказав Янукович.

Нагадаємо, що 7 квітня Верховна Рада схвалила антикорупційний закон, запропонований президентом Віктором Януковичем. За ухвалення документа в другому читанні і в цілому проголосували 277 народних депутатів.

Пізніше цей закон підписав і сам президент, заявивши, що за мінімальними підрахунками, українське суспільство втрачає близько 20 млрд грн - це кошти, які не надійшли до бюджету або були вкрадені за допомогою корупційних схем.

Водночас Україна посідає останні місця щодо рівня корупції серед країн Європи. Так, за показниками поширення корупції та хабарництва Україна посідає 24-те, передостаннє місце в Європі. А в рейтингу економічних свобод Україна - на останньому місці в Європі та 164-му місці у світі зі 179 країн.

Про високий рівень корупції в Україні та відсутність боротьби із нею говорять і в ЄС та НАТО.

Так, GRECO - група держав з протидії корупції Ради Європи - відзначила провал України в плані законодавчого забезпечення боротьби з корупцією та невідповідність європейським стандартам боротьби з корупцією за 13 напрямами. Про відсутність прогресу в боротьбі з корупцією в Україні в 2010 році заявляв і голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Народний депутат з фракції "Національна самооборона" Володимир Ар'єв у свою чергу вважає, що антикорупційний закон, який набув чинності, застосовуватиметься тільки проти тих, хто заважає нинішній владі в Україні.

Гриценко не побачив в Україні боротьби з корупцією

Лідер партії "Громадянська позиція", народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко вважає, що в Україні боротьба з корупцією навіть не починалася. Про це він заявив ефірі Житомирського обласного телеканалу.

"На жаль, президент Янукович cкасував справжній антикорупційний законопроект, зате вніс і прийняв інший. У ньому немає найважливішої деталі - зобов'язати кожного чиновника будь-якого рівня декларувати витрати всіх членів своєї родини", - сказав глава "Громадянської позиції", якого цитує його прес-служба.

Він відзначив, що відтепер, користуючись службовим становищем , у бідного, як церковна миша, за декларацією чиновника, його діти і внуки стають мільйонерами. "Приклад цьому - сам Янукович. За декларацією у нього навіть машини немає, проте його син може дозволити собі купити банк", - підкреслив Гриценко.

Депутат також підкреслив, що поки в законі не з'явиться норма про обов'язок декларувати витрати членів сім'ї чиновника і ніякої боротьби з корупцією не буде.

Нагадаємо, раніше лідер партії "Громадянська позиція", народний депутат України від НУНС Анатолій Гриценко висловив думку, що "українська державна машина, яка зовні виглядає сильною і монолітною, всередині гнила, слабка і непрацездатна".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 953 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ