Пн, 2024-04-29, 06:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 17 » Янукович зібрався усунути корупцію на таможні
13:12
Янукович зібрався усунути корупцію на таможні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович дав старт кампанії з наведення порядку в митній політиці, а річний план Держмитниці зі збору податків збільшено на 7 мільярдів гривень.

Про це "Дзеркалу тижня. Україна" повідомив високопоставлений співробітник митниці.

Як раніше повідомляло видання, основною проблемою імпортно-експортної політики в Україні була фактична тінізація цілих сегментів імпорту так званими модними фірмами.

Привілейовані брокерські контори, які працювали в тісному контакті з митницею, СБУ і кримінальними угрупуваннями, підняли ціни на "розмитнення" до захмарних висот.

Обов'язкові послуги посередника при постачанні товарів широкого споживання і господарських товарів становили до 60% від суми оформлення вантажу.

За словами високопоставленого співробітника митниці, зараз ситуація змінюється радикально: "Скомандував аж зверху - закрити всі "офіси" "модних фірм".

"Якщо місяць тому за контейнер китайського ширвжитку довелося б заплатити 25 000 доларів офіційних платежів до бюджету, а 30 000 доларів - перерахувати на рахунки призначеного тобі посередника, то тепер завдання конкретне - платежі повинні йти тільки до бюджету. І ніяких прокладок і посередників", - розповів співрозмовник видання.

"Так, починаючи з березня, офіційні платежі з контейнера ширвжитку складатимуть 55 000 доларів. І ця ставка буде зростати. Можна очікувати, що вже в червні митниця доведе збори з контейнера в бюджет до 80 000 доларів", - припустив він.

Крім того, за словами співробітника митниці, "припинено тотальний "шмон" і шантаж з боку СБУ".

"Митникам сказали: хлопці, ось ваша зарплата офіційна, ось вам доплати на таку-то скромну суму. Але ваш бізнес на затримці контейнера, при розвантаженні-завантаженні вже не пройде. Якщо хтось наважиться гальмувати контейнер, за яким зроблені легальні платежі, - вилетить з роботи", - відзначило джерело.

За словами митника, вже зараз в чергу на звільнення поставлено багато начальників середньої ланки митниці.

"Керівництво митниці поставило задачу впровадити до кінця року пілотний проект електронного документообігу з цифровим підписом, завдяки якому більшості суб'єктів ЗЕД взагалі не доведеться контактувати з чиновниками - оформлення документів здійснюється через Інтернет. Тобто сама ймовірність корупційних контактів буде зведена до нуля", - пояснило джерело .

За його словами, збільшення плану зі зборів до бюджету на 7 мільярдів для митниці, за умови дотримання нових правил гри, жодної проблеми не складе: "Якщо будуть скасовані пільги, митниця зможе дати не менше 10 мільярдів на рік. Саме під ці завдання Калетнику дали Митний кодекс, який він форсував в парламенті".

Нагадаємо, в червні 2011 року СБУ відкрила оперативно-розшукові справи на більшість керівників Київської регіональної митниці, а 28 квітня заарештували керівника відділу митного оформлення Київської регіональної митниці Володимира Зоріна.

У березні 2011 року Львівська обласна рада схвалила звернення до найвищого керівництва країни з вимогою звільнити Ігоря Калетника з посади керівника Державної митної служби.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: Янукович, Таможня, усунути корупцію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ