Нд, 2024-04-28, 10:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 14 » Кастро звільнить 1 млн кубинських держслужбовців, щоб допомогти економіці подолати кризу
15:40
Кастро звільнить 1 млн кубинських держслужбовців, щоб допомогти економіці подолати кризу
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Влада Куби оголосила про намір скоротити близько 1 млн робочих місць у державному секторі, щоб допомогти економіці країни вибратися з глибокої кризи. За словами керівництва Кубинської федерації праці, близько півмільйона співробітників буде звільнено вже до березня 2011 року, і вони зможуть почати свою справу або влаштуватися на роботу в приватних підприємствах, що створюються. Це найбільше розширення приватного сектора з часів кубинської революції 1959 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Комуністичний уряд Куби в даний час контролює практично всі галузі національної економіки і є працедавцем приблизно 85% всього працездатного населення острова.

"Наша держава не може і не повинна підтримувати виробництво, підприємства сфери послуг й інші компанії з надмірно роздутими бюджетами і витратами, що завдають збитків нашій економіці", - підкреслюється в заяві Федерації праці.

"Варіанти працевлаштування будуть розширені за рахунок нових форм зайнятості поза державним сектором", зокрема індивідуальними підприємцями, які найближчими роками наймуть на роботу тисячі людей, йдеться в документі.

Партія влади дала зрозуміти, що строгі правила, які обмежують форми приватного капіталу в країні, буде ослаблено, а кількість видаваних ліцензій, що дозволяють індивідуальну підприємницьку діяльність, збільшено. Вже існуючим приватним компаніям вперше буде дозволено самостійно набирати співробітників.

Зараз лише незначна частина кубинців працює на себе: наприклад, як таксисти, перукарі або власники невеликих сімейних ресторанів. Значна частина економіки процвітає "в тіні": люди підробляють таємно, не маючи офіційного дозволу від держави.

Голова держради Куби Рауль Кастро ще в серпні заявив, що необхідно зменшити роль держави в економіці. "Ми повинні раз і назавжди покінчити з тим, що Куба - єдина країна в світі, де можна жити, не працюючи", - сказав він.

Економіка Куби впродовж останніх двох років переживає серйозну кризу через попит, що різко впав, на експортні товари, зокрема нікель, і туристів, приплив яких істотно знизився. На ситуацію в країні також впливає торговельне ембарго з боку США, яке діє ось вже 48 років.

Раніше колишній кубинський лідер Фідель Кастро заявив, що економічна модель, яка діє на Кубі, не може застосовуватися за кордоном, оскільки вона погано працює навіть на Острові Свободи.

"Кубинська модель не підходить навіть для нас самих", - визнав 84-річний Кастро.

Колишній лідер Куби не відмовляється від ідей революції, але водночас він переконаний в тому, що в даний час держава грає дуже велику роль в економічному житті кубинців. Кастро зробив подібну заяву, щоб підготувати ґрунт для запланованих на Кубі економічних реформ.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 973 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ