Чт, 2024-05-02, 18:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 17 » Катастрофа Ту-154: Польща не визнала результатів розслідування Росії
18:38
Катастрофа Ту-154: Польща не визнала результатів розслідування Росії
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив польським ЗМІ, що Польща не може визнати доповідь Міждержавного авіаційного комітету (МАК) про катастрофу під Смоленськом літака з Лехом Качиньським, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Проект доповіді МАК у тому вигляді, в якому він був переданий російською стороною, безумовно, не може бути визнано", - заявив Туск.

Тіла польського президента Леха Качиньського, його дружини, а також інших жертв авіакатастрофи під Смоленськом можуть ексгумувати з побоювань, що Росія погано провела ідентифікацію останків, і рештки людей можуть бути поховані в різних могилах, повідомляє NEWSru.com з посиланням на The Daily Telegraph.

За словами адвоката Рафала Рогальського, що представляє інтереси родичів деяких загиблих, польська прокуратура одержала з Росії вкрай заплутані дані розтину. Зокрема, представлено недостатньо фотографій, кількість людських останків і документів підраховано неправильно, наприклад, в одному випадку неправильно вказано колір очей жертви.

Рогальський відзначив, що можливі неточності в документах про розтин можуть породити питання про те, чи в могилах Качиньського і його дружини знаходяться насправді їхні тіла. "Я не можу сказати про це з упевненістю, — заявив Рогальський. — Після шести місяців розслідування нічого не визначено".

Труни з останками президентського подружжя та всіх тих, хто загинув в авіакатастрофі, прибули з Росії запечатаними, і в Польщі їх не розкривали.

Раніше польська преса вже порушувала питання достовірності ідентифікації останків загиблих. Повідомлялося, що в труні Качиньського виявилася рука загиблого в авіакатастрофі генерала. За даними джерел, російські рятувальники не змогли знайти всіх фрагментів тіла Качиньського. Для того щоб приховати це і не викликати цим фактом міжнародного скандалу, росіяни нібито поклали в труну замість відірваної руки Качиньського кінцівку іншої жертви катастрофи, вважають в оточенні Ярослава Качиньського.

А незадовго до того вдова Пшемислава Госевського, представника партії братів Качиньських "Право і справедливість", який також загинув в авіакатастрофі, зажадала ексгумації останків свого чоловіка, засумнівавшись, що з Росії доставили тіло саме її чоловіка.

Нагадаємо, напередодні Рогальський повідомив, що польська прокуратура в листопаді почала розслідування стосовно російських посадових осіб, яких підозрюють у навмисному знищенні уламків літака.

У розпорядженні прокуратури є репортаж одного з польських телеканалів, що підтверджує версію про знищення уламків літака. На кадрах, зроблених журналістами, видно, як за розпорядженням місцевих посадових осіб на місці катастрофи літака розрізаються частини повітряного лайнера.

Рогальський виступив з ініціативою сформувати групу експертів, щоб встановити, які саме елементи корпусу було пошкоджено. Адвокат заявив про необхідність з'ясувати, як втрата може позначитися на слідстві. За законодавством Польщі, за знищення речових доказів у кримінальній справі винному може загрожувати від 3 місяців позбавлення волі до 5 років ув'язнення.

Раніше, наприкінці вересня, польська сторона порушувала питання про збереження уламків Ту-154. Обурення Варшави викликав той факт, що речові докази авіакатастрофи лежать під відкритим небом на місці аварії і їх ніяк не захищають від шкідливого впливу навколишнього середовища. Окрім того, тоді ж таки з'ясувалося, що уламки ніхто не охороняє і до них може пройти будь-хто охочий. В Інтернеті з'явилося любительське відео, на якому його автор оглядає уламки президентського літака.

У результаті міністр юстиції Польщі Кшиштоф Квятковський закликав Росію передати Варшаві уламки літака Качиньського, проте отримав різку відмову. Як заявило джерело в одному з правоохоронних відомств РФ, Росія до завершення кримінальної справи про авіакатастрофу не зможе передати уламки літака, оскільки вони є речовими доказами і їх передання суперечило б слідчій практиці.

Літак польського президента Леха Качиньського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. Загинули 96 людей — 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Серед загиблих: президент Лех Качиньський, його дружина, багато високопоставлених чиновників країни. Польська делегація прямувала до Катині, щоб узяти участь у траурних заходах за загиблими тут у 40-х роках польськими офіцерами.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1231 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ