Пн, 2024-05-06, 05:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 27 » Ходорковського і Лебедєва визнано винними. Остаточний вирок буде відомий після свят
11:47
Ходорковського і Лебедєва визнано винними. Остаточний вирок буде відомий після свят
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Російський бізнесмен, колишній голова "ЮКОСа" Михайло Ходорковський і колишній керівник "МЕНАТЕПа" Платон Лебедєв визнані винними. Про це йдеться у вироку, оголошення якого в Хамовнічеському суді почав головуючий суддя Віктор Данилкін, повідомляє NEWSru.com.

Раніше в дебатах сторін прокуратура заявила, що їй вдалося довести провину підсудних у другій кримінальній справі. Зокрема, як вважає держобвинувачення, Ходорковський і Лебедєв скоїли розкрадання акцій дочірніх компаній ЮКОСа, нафти, здобутої компанією з 1998 по 2003 роки, і легалізували отримані в результаті цього кошти.

В результаті цього, Ходорковський і Лебедєв звинувачуються в розкраданні чужого майна у великому і особливо великому розмірі і його легалізації. Держобвинувачення попросило для обох по 14 років позбавлення волі. Тим часом щодо епізоду, котрий пов'язаний з розкраданням акцій "ТомськнафтВМК", кримінальне переслідування проти підсудних припинено. Причиною припинення стало закінчення терміну давності.

Оголошення вироку Ходорковському і Лебедєву розпочалося вранці в понеділок, 27 грудня. Незабаром після початку оголошення із залу суду попросили піти представників преси. Одночасно було припинено онлайн-трансляцію засідання.

"Суд ... встановив, що Ходорковський і Лебедєв скоїли привласнення чужого майна з використанням службового положення", - сказав Данилкін, оголошуючи вирок.

На даний момент Данилкін зачитує описово-мотивувальну частину вироку, оголошення якої займе найбільше часу. Пізніше буде представлено резолютивну частину. Оголошення вироку може зайняти досить тривалий час. Зокрема, перший вирок Ходорковському колегія з трьох суддів читала більше двох тижнів, при цьому нова справа масштабніша за кількістю матеріалів і її розгляд зайняв триваліший час. Таким чином, термін покарання, призначений судом у разі визнання провини, буде відомий вже після новорічних свят.

Перед початком засідання перед будівлею Хамовнічеського суду зібралася велика кількість людей, зокрема прихильників Ходорковського. Повідомляється, що міліція затримала 11 людей, які принесли з собою плакати і відмовилися згорнути їх на вимогу правоохоронних органів.

Суддя планував розпочати оголошення вироку ще 15 грудня, проте цього дня на дверях суду з'явилося повідомлення про те, що початок читання переноситься. Офіційну причину тоді ніхто не назвав. У 2005 році аналогічним чином було перенесено дату оголошення першого вироку щодо Ходорковського і Лебедєва в Міщанському суді Москви.

На даний час Ходорковський і Лебедєв відбувають восьмирічний термін, до якого вони були засуджені за шахрайство і несплату податків.

Про другу кримінальну справу відносно Ходорковського і Лебедєва стало відомо в 2005 році, коли завершувався перший судовий процес в Міщанському суді. У 2009 році обидва були повернені до Москви у зв'язку з майбутнім судом у другій справі, і з того часу вони перебувають у слідчому ізоляторі.

Свою другу кримінальну справу колишній керівник "ЮКОСа" називає політично і корупційно вмотивованою. Ходорковський заявляє, що процес ініційований людьми, які не хочуть його виходу на свободу, і пояснює своє кримінальне переслідування тим, що він підтримував незалежну опозицію.

Процес щодо другої кримінальної справи відносно Ходорковського розпочався 3 березня 2009 року. Ходорковського звинувачують у легалізації 450 млрд рублів і 7,5 млрд доларів в 1998-2004 роках. Звинувачення пов'язані з розкраданням акцій, котрі належать державі, а також з привласненням нафти і легалізацією коштів, виручених від її продажу. Нещодавно прокуратура знизила кількість нафти, в розкраданні якої звинувачують Ходорковського і Лебедєва, на 20 мільйонів тонн. Сума збитку, відповідно, скоротилася з приблизно 500 до 424 мільярдів рублів.

Нагадаємо, що Ходорковський - російський бізнесмен і політик. У 1992-1993 - заступник міністра палива і енергетики Росії. У 1997-2004 - співвласник і голова нафтової компанії "ЮКОС". Згідно з Forbes, був найбагатшим бізнесменом в Росії в 2004 році. У 2004 році разом зі своїми діловими партнерами, серед яких Лебедєв, його було звинувачено в здійсненні ряду злочинів у сфері економічної діяльності.

У травні 2005 року суд Москви визнав Ходорковського винним в ухиленні від сплати податків і шахрайстві у крупному розмірі і засудив до дев'яти років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Пізніше термін покарання було зменшено до восьми років.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1124 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ