Чт, 2024-05-02, 21:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Кількість екстремальних погодних явищ збільшилася, заявили в ООН
10:18
Кількість екстремальних погодних явищ збільшилася, заявили в ООН
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Зміна клімату дійсно може привести до частіших і потужніших екстремальних погодних явищ, необхідно продовжувати інвестувати в інфраструктуру спостережень, яка дозволить вивчати ці явища. Про це заявив керівник Усесвітньої програми досліджень клімату доктор Гассем Асрар у вівторок на прес-конференції в Канкуні, де проходить Конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC), передає РИА "Новости".

Конференція, яка проходить в Канкуні з 29 листопада по 10 грудня, стане 16-ою за рахунком зустріччю сторін конвенції і шостою - для сторін Кіотського протоколу. Як очікується, Канкун збере близько 15 тисяч учасників. У перший тиждень конференції пройдуть переговори в рамках робочих груп, а з 7 грудня почнеться зустріч на високому рівні, куди прибудуть голови держав і міністри екології і кліматичної політики.

- Через повені у Венесуелі загинули близько 30 людей
- Торнадо призвів до травм у 30 людей в США

"Нам дійсно дуже потрібно інвестувати (у інфраструктуру спостережень), щоб переконатися в тому, що спостереження, потрібні для вивчення таких екстремальних явищ, збираються і підтримуються в актуальному стані... У нас є дані, ми повинні зробити їх доступнішими, я сподіваюся, що частину фінансових ресурсів з програм адаптації направлять на забезпечення доступу до цієї інформації", - підкреслив Асрар, що очолює дослідницьку програму Усесвітньої метеорологічної організації (WMO).

Експерт WMO представив дані спостережень за екстремальними погодними явищами, зокрема, засухами, ураганами, періодами аномальної спеки і аномально низьких температур. Серед згаданих науковцем явищ були повені у Пакистані і аномальная спека в Європі влітку

"Очевидно, що в потужності деяких подій і частоті їх виникнення очевидний висхідний тренд", - сказав Асрар журналістам, зазначивши при цьому, що більшість спостережуваних явищ мають явну регіональну природу, тому узагальнювати висновки з окремих подій не цілком коректно.

За словами експерта, теза про те, що зміна клімату може привести до посилення частоти і потужності екстремальних погодних явищ, з'явилася ще в першій оцінній доповіді Міжурядової групи експертів по зміні клімату (IPCC) в 1990 році.

"Спостережувані в останні десять років екстремальні погодні явища істотно відрізняються по потужності і тривалості від історичних середніх... Зараз ми поки не можемо з достатнім ступенем упевненості кількісно оцінити вплив зміни клімату на такі події. Проте ймовірно, що у світі, який теплішає, їх частота і потужність буде абсолютно іншою", - підсумував Асрар.

Експерт WMO зазначив, що "наша здатність прогнозувати такі події і стежити за їх розвитком на "погодному" тимчасовому горизонті до одного місяця в останні десять років істотно покращала". Досвід спостереження за екстремальними погодними явищами, на думку Асрара, допоможе краще оцінити вплив зміни клімату на їх характеристики в масштабі декількох років і десятиліть.

Через повені у Венесуелі загинули близько 30 людей

Не менше 29 людей загинули у Венесуелі через повені і схід селів, викликаних проливними дощами і штормовим вітром, тисячі людей залишили свої будинки, а нафтовидобувні об'єкти припинили роботу.

У зв'язку з розгулом стихії уряд Боліваріанської республіки оголосив надзвичайний стан у трьох штатах і столиці країни Каракасі. За даними влади, проливні дощі зачепили більше 56 тисяч людей. Наразі в країні діють декілька сотень спеціальних таборів, де люди можуть сховатися від стихії. У десяти регіонах країни були скасовані заняття у початкових і середніх школах та інститутах, тимчасово закрилися дитячі садочки.

У останні декілька годин з перебоями працюють головні повітряні "ворота" південноамериканської країни - міжнародний аеропорт Маїкетія, в результаті частина внутрішніх і міжнародних рейсів були скасовані або прибули із запізненням.

Влада побоюється, що проливний дощ не припиниться протягом трьох днів, а кількість жертв і збитки можуть зрости.

Торнадо призвів до травм у 30 людей в США

Торнадо пошкодив десятки і зруйнував більше десяти будинків в Атланті (штат Джорджия), у штаті Міссісіпі від стихії постраждали більше 30 людей, повідомляють американські ЗМІ з посиланням на представників місцевих жителів і влади.

У окрузі Гвіннетт штату Джорджія, щонайменше, 56 будинків було пошкоджено торнадо, дванадцять будинків постраждали серйозно. Телевізійні канали демонструють відеокадри із зірваними дахами і вирваними з коренем деревами.

До вечора погода в Атланті і іншому постраждалому місті - Буфорді - покращала, але штормове попередження залишилося в силі.

У іншому південному штаті - Міссісіпі - через торнадо десятки будинків залишилися без світла. Було зруйновано дев'ять трейлерів, через що шість чоловік отримали незначні травми. За словами місцевих жителів, в багатьох будинках були вибиті шибки. В результаті розгулу стихії легкі поранення і травми отримали, в цілому, 32 людини.

Штормові попередження оголошені в Північній Кароліні, в Південній Кароліні, в американській столиці і сусідніх з нею штатах Віргінія і Меріленд.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 869 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ