Пт, 2024-04-26, 23:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Климпуш-Цинцадзе розповіла, чого очікує від адміністрації Трампа. Пентагон закликав Україну продовжувати військові реформи
10:50
Климпуш-Цинцадзе розповіла, чого очікує від адміністрації Трампа. Пентагон закликав Україну продовжувати військові реформи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна повинна буде і надалі демонструвати прогрес у реформах в оборонній сфері задля досягнення успіху в зміцненні обороноздатності держави, а також успішного продовження підтримки з боку США в питаннях безпеки.

Про це заявив у вівторок заступник голови Пентагону Боб Уорк під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, передає "Укрінформ".

"Україні потрібно зберегти імпульс оборонних реформ, що допоможе їй краще забезпечити власну безпеку і зробити оборонне виробництво більш ефективним і дієвим", - зазначив він.

Сторони під час зустрічі розглянули зусилля США щодо надання допомоги Україні в сфері безпеки, "покликаної сприяти нарощуванню оборонного потенціалу держави".

Зокрема в Пентагоні підкреслили, що з 2014 року з американського боку було виділено понад 600 млн дол. Це включало, в тому числі, постачання обладнання, навчальні програми, консультативну підтримку щодо активізації ключових оборонних реформ.

При цьому Уорк зазначив, що бюджет Пентагону на 2017-й фінансовий рік, який зараз розглядається в Сенаті, містить обнадійливий сигнал щодо подальшої взаємодії в сфері безпеки і оборони, "якщо Україна буде демонструвати прогрес у реалізації інституційних реформ в обороні".

Раніше повідомлялось, США планують розширити військову співпрацю з Україною, зокрема, надати спорядження і технічну підтримку прикордонній службі України. Про це йдеться в проекті оборонного бюджету США на 2017 рік, схваленому Палатою представників Конгресу.

Документ було ухвалено переважною більшістю голосів - 375 конгресменів проголосували за, 34 – проти. Загальний запланований бюджет США на 2017 року становить 4,1 трильйона доларів, одна з найбільших статей витрат - оборонна.

Климпуш-Цинцадзе розповіла, чого очікує Україна від адміністрації Трампа

Український уряд сподівається, що нова адміністрація США на чолі з обраним президентом Дональдом Трампом збереже лідерську роль у забезпеченні єдності Заходу проти російської агресії. Про це заявила Климпуш-Цинцадзе.

"Ми очікуємо, що будемо спроможні представити всі свої факти й аргументи того, як розвиваються події, з яким ворогом ми маємо справу. Ми також очікуємо, що Сполучені Штати утримуватимуть свою лідерську роль у забезпеченні фронту єдності й солідарності західних країн задля протидії російській агресії в Україні", - зауважила віце-прем'єр-міністр.

Вона також висловила впевненість, що нова адміністрація збереже традиційні підходи Республіканської партії в зовнішній політиці та у сфері безпеки.

"Цьому додає впевненості також неослабна двопартійна підтримка України в Конгресі США", - додала урядовиця.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зараз перебуває з візитом у Сполучених Штатах. За її словами, мета візиту полягає в "продовженні активних контактів зі США", зокрема у сфері євроатлантичної інтеграції, а також у підтриманні зв'язків з нинішньою адміністрацією задля того, щоб продовжити дії вже запущених двосторонніх механізмів.

"Крім того, важливо поспілкуватися з людьми, які представлятимуть наступний уряд, щоб висловити наше бачення, пов'язане з агресією РФ та взагалі розвитку ситуації в Україні", - зауважила віце-прем'єр.

Вона також повідомила, що в програмі її перебування в Вашингтоні – зустрічі в Конгресі, Пентагоні, аналітичних центрах, а також з представниками національних громад та американськими ЗМІ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: пентагон, Климпуш-Цинцадзе, військові реформи, Україна, адміністрація Трампа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ