Вт, 2024-04-30, 12:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Колони техніки заходять на Донбас. Ситуація погіршується. ВІДЕО
09:13
Колони техніки заходять на Донбас. Ситуація погіршується. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Учора, 7 квітня, з 18 години вечора до півночі на лінії розмежування бандформування провели 23 обстріли позицій українських військ, застосовуючи переважно стрілецьку зброю.

Найбільш інтенсивні обстріли вчинено на Донеччині в районі населених пунктів Піски, Опитне, Майорське й Авдіївка, повідомляє прес-центр АТО.

"Російсько-терористичні війська 4 рази застосували по наших позиціях міномети калібру 82 міліметри і 3 рази - ствольну артилерію калібру 122 мм", - сказано в повідомленні.

У районі Опитного близько 18.00 тричі відкривався вогонь з танків.

На Луганщині ситуація залишалася відносно спокійною. Водночас о 21.45 був обстріляний блокпост поблизу населеного пункту Новотошківське.

О 21.00 над опорним пунктом українських військ в районі Маріуполя зафіксовано проліт ворожого безпілотника. Обстрілів населених пунктів не було.

Заступник командувача АТО Валентин Федичев повідомив, що через російсько-український кордон з 3 по 6 квітня в контрольовані бойовиками райони Донбасу з Росії було перекинуто 3 великі колони військової техніки.

Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

"Через КПП "Ізварине" у напрямку на Луганськ - 12 танків Т-72, ​​через КПП "Дмитрівка" - 10 БТР і 10 БМД, знову ж через Дмитрівку в напрямку на Степанівку (Шахтарського району) - 20 БМД і 25 вантажних автомобілів КамАЗ з особовим складом", - зазначив він.

Крім того, за словами Федичева, патріоти України, які живуть на окупованих територіях, повідомили про прибуття на територію колишньої військової частини в Луганську 15 паливозаправників, а також 3 САУ "Гвоздика".

Також є інформація про рух колони російської військової техніки в кількості до 20 танків Т-72 і 30 КамАЗів у напрямку до Гострої Могили (вулиця Оборонна), території колишнього ВВАУШ (Вище військове авіаційне училище штурманів).

Патріоти також повідомляють про переміщення з Луганська до Алчевська 12 танків Т-72Б, 2 БМП-2, 4 БТР-80 і 2 паливозаправників.

Бойовики далі посилюють формування на Артемівському напрямку

У перебігу минулих діб ситуація в зоні АТО залишалася складною, яка демонструє передумови до подальшого погіршення. Зафіксовано близько 40 обстрілів позицій українських військ і населених пунктів з боку формувань російсько-терористичних військ. Також протягом минулої доби противник 6 разів намагався атакувати позиції українських військ, у низці атак застосувавши бронетехніку (в обмеженому обсязі, не більше 3-4 одиниці за атаку).

У ході активних дій формування російсько-терористичних військ переважно застосовують стрілецьку зброю. Разом з тим фіксується використання терористами мінометів (включаючи "відведені" 120-мм), бронетехніки, а також артилерії (зокрема, гаубиць Д-30 і САУ 2С1 "Гвоздика"), що дозволяє стверджувати: грубі порушення умов "перемир'я" формуваннями російсько-терористичних військ - це не поодинокі інциденти, викликані "недисциплінованістю" бойовиків, а свідома і цілеспрямована методика дій бандитів.

Найскладніша ситуація склалася на Донецькому і Луганському напрямках, де фіксувалися найбільш інтенсивні обстріли з боку терористів з використанням широкого спектра озброєнь, включно з тими, які мали бути відведені від лінії розмежування сторін за умовами Мінських домовленостей.

Зокрема, вранці 7-го квітня в районі селища Дослідне (Донецький напрямок) передові позиції українських військ були накриті вогнем 120-мм мінометів, потім пішла атака (з фронту атакувала допоміжна група бойовиків, з флангу - основна група). В атаці бойовики активно застосовували стрілецьку і важке піхотне озброєння (гранатомети - як станкові, так і ручні). Вогнем у відповідь одного з опорних пунктів українських військ противник спочатку був зупинений, потім під прикриттям бронетехніки передова група сил АТО відкинула противника на його вихідний рубіж.

Також були атаковані позиції українських військ в районі населеного пункту Новотошківка, кілька позицій сил АТО на Приморському (Маріупольському) напрямку, а також позиції українських військ в районі Авдіївки і на Артемівському напрямку. Характерною рисою атак стала активна підтримка дрібних наступальних груп піхоти противника бронетехнікою. Також під час атак терористи широко задіювали для вогневої підтримки "піхоти" мобільні артилерійські та мінометні підрозділи (зазвичай до 4 вогневих одиниць), які вели вогонь із заздалегідь підготовлених і замаскованих вогневих позицій.

У районі н.п. Кримське по позиціях українських військ завдано вогневого удару силами двох груп бойовиків - піхотної і бронегрупи. Група з трьох БМП-2 під прикриттям мінометного вогню заздалегідь зайняла позицію для обстрілу, після чого противник здійснив масований обстріл позицій сил АТО, застосовуючи стрілецьке озброєння, озброєння БМП, 120-мм міномети і зенітні установки ЗУ-23-2. Спроби бойовиків витіснити українські війська з займаних ними позицій успіху не мали. Українські війська відкрили вогонь у відповідь.

Зафіксовано переміщення в район н.п. Безіменне і Новоазовськ змішаної батальйонно-тактичної групи (БТГ) противника. У її складі - дві посилені роти (200-220 осіб), 7 танків, 22 одиниці ББМ.

Триває посилення формувань російсько-терористичних військ на Артемівському напрямку (відзначено перекидання на даний напрям 3 ББМ і 6 танків через н.п. Чорнухине).

У Куйбишевському та Київському районах Донецька продовжується формування передових мобільних груп бойовиків для дій на ділянці Красногорівка - Авдіївка. З цією метою впродовж минулих двох діб з району н.п. Сніжне і Амвросіївка перекинуто аж 23 одиниці бронетехніки (в основному відновлена після ремонту), в тому числі 10 танків.

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують відновлення боєздатності своїх формувань і створення запасів матеріально-технічних ресурсів. Протягом доби зафіксовано переміщення 38 транспортних одиниць у складі конвоїв постачання з РФ (16 з них - паливозаправники, 5-6 од. - спеціальний автотранспорт). Рух переважно здійснювалося "північним" маршрутом (від Лутугиного, Луганська на Алчевськ, Перевальськ, потім безпосередньо в райони зосередження бандформувань біля н.п. Стаханов, Брянка, Первомайськ). Також відзначено рух транспорту постачання за маршрутом через Чорнухине - Дебальцеве - Вуглегірськ на Ясиновату і "Горлівський гарнізон" терористів.

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 22 загиблих і 157 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєннявід лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

4 березня українська сторона почала другий етап відведення важкої техніки. Від лінії зіткнення самохідних артилерійських відтягнули установки 2С3 "Акація".

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

У штабі АТО вже фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

5 березня українські військові почали третій етап відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі.

8 березня українська сторона в зоні проведення антитерористичної операції завершила четвертий етап відводу від лінії розмежування важкого озброєння.

У штабі АТО фіксують "ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках".

При цьому силовики заявляють, що, незважаючи на відведення важкої артилерії, "оголяти передній край не будуть".

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1034 | Додав: adminA | Теги: донбас, колони техніки, ситуація погіршується. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ