Пн, 2024-04-29, 16:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 9 » Коморовський у Раді: без України не буде успішної і безпечної Європи
10:45
Коморовський у Раді: без України не буде успішної і безпечної Європи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський вважає, що не буде стабільної і безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна. Про це він заявив сьогодні, 9 квітня, виступаючи у Верховній Раді (вперше в історії глава Польської держави виголосив промову в українському парламенті).

"Польща звертає увагу на цей український вибір (європейську інтеграцію) із задоволенням. Чекаємо на це з великим задоволенням. Саме на таке рішення. Щоб ми пам`ятали, що творець Польської незалежної держави після Першої світової війни маршал Юзеф Пілсудський говорив з великим переконанням, що "не буде вільної Польщі без вільної України". Сьогодні ми разом маємо сказати більше: не буде стабільної, безпечної Європи, якщо її частиною не стане Україна", - сказав він.

Коморовський запевняє, що Польща зробить усе для того, щоб якомога більше країн Західного світу надавали підтримку Україні.

"Польща подає руку Україні і Польща зробить все для того, щоб руку Україні подали також інші країни і народи вільного Західного світу. Простягнута польська рука - це не питання актуальної політичної кон'юнктури, а нашого розуміння історичних процесів, які заохочують побачити в Україні рівноправного і надзвичайно важливого партнера і сусіда ", - сказав він.

Коморовський вважає, що Західний світ має визнати, що в Україні є російські військовослужбовці та російська військова техніка. Він наголосив: "Не можна не бачити, що в Україні є солдати, танки, БТРи, зенітні установки агресора".

Президент Польщі нагадав українське прислів`я: "З брехнею світ пройдеш, але назад не вернеш".

"Весь Західний світ мусить розуміти, що буде безпечно лише тоді, коли буде безпечною Україна", - сказав Коморовський.

За його словами, Польща підтримує "будь-які дії, які мають на меті врегулювання цього конфлікту, зокрема Мінські домовленості, і сподіваємося, що ці домовленості будуть дотримуватися і запроваджуватися в життя як спосіб для забезпечення територіальної цілісності, інтегральності України та безпеки".

"Сьогодні, коли сини України гинуть на сході України, захищаючи свою незалежність, вони також захищають Європу, вони захищають її від повернення імперського мислення, від рішень, що загрожують всій Європі", - заявив президент Польщі.

"Країни ЄС і НАТО визнають територіальну цілісність України в тих кордонах, які були встановлені в 1991 році. Зміна кордонів силоміць супроти волі українського народу ніколи не буде нами визнаною і завжди буде нами засуджуватися", - зазначив президент.

Нагадаємо, президент Польщі прибув з візитом до України 8 квітня. Вчора на зустрічі з президентом України він обговорив питання миротворчої місії на Донбасі та продовження санкцій проти РФ. Після виступу у Раді Коморовський відвідає Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили".

Польща підтримує запровадження безвізового режиму для України

За словами Комаровського, Угода про асоціацію між Україною та ЄС відкриває широкі можливості до дії.

Президент вважає, що вона дозволяє поглибити співпрацю з ЄС в політичній та економічній сфері, створює вигідні умови для розвитку міжлюдських контактів, а "послідовне запровадження її положень, зокрема виконання її економічної частини, глибоко змінить Україну і невідворотно виведе з пострадянського простору у простір повністю Західних держав".

Це, за словами президента Польщі, дасть змогу "знести візовий режим".

"Польща це буде підтримувати повністю", - наголосив Коморовський.

Діалог між ЄС та Україною щодо візової лібералізації був розпочатий 29 жовтня 2008 року, а План дій з візової лібералізації було представлено Україні 22 листопада 2010 року.

2013 року Україна завершила так звану першу фазу імплементації Плану дій з лібералізації візового режиму і з вересня 2014 року імплементує другу фазу - виконує ті законодавчі акти та рішення, які були ухвалені.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна очікує на рішення про безвізовий режим з Європейським Союзом на саміті "Східного партнерства" у травні в Ризі.

"Український і польський народи повинні йти шляхом взаємного прощення і примирення"

Президент Польщі висловив надію, що на нинішні відносини України та Польщі не впливатимуть негативні епізоди спільної історії.

"Сподіваюся, що на хороші сучасні відносини наших держав і народів не впливатимуть негативно колишні суперечки і конфлікти", - заявив Коморовський.

За словами глави Польської держави, правильним шляхом є взаємне прощення і примирення.

"Щоб це не був порожній жест, це має бути реалізовано шляхом спільних польсько-українських дій. Це має бути насамперед збереження пам'яті про жертви братовбивчих злочинів, гідне вшанування всіх жертв у місцях страждань і смерті. Це наш борг перед предками, це завдання для всіх нас і в Польщі, і в Україні", - сказав він.

Також Коморовський поінформував, що в четвер він разом з президентом України Петром Порошенком "схилимо голови перед жертвами сталінського тоталітаризму в Биківні, в 75-ті роковини Катинського злочину вшануємо пам'ять поляків, офіцерів, розстріляних НКВС за наказом Сталіна і десятків тисяч українських жертв сталінського режиму 30-х років минулого століття".

"Це також символічно об'єднує долю поляків і українців", - нагадав президент Польщі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: безпечної Європи, раді, Коморовський, без України не буде успішної
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ