Сб, 2024-04-27, 22:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 22 » Конгрес США ухвалив нову реформу охорони здоров'я
11:26
Конгрес США ухвалив нову реформу охорони здоров'я
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект, що визначає реформу охорони здоров'я країни. Демократам треба було набрати понад 216 голосів, щоб законопроект, який став одним із головних завдань адміністрації Барака Обами, було ухвалено.

Президент США привітав результати голосування, назвавши схвалення законопроекту "перемогою для Америки". За кілька хвилин до опівночі в неділю глава держави вийшов у Білому домі до журналістів із спеціальною заявою.

Він підкреслив, що законодавці "відповіли на заклик історії". За його словами, голосування показує, що "ми не пішли в недовіру, цинізм або страх". "Замість цього ми довели, що залишаємося народом, який здатний на великі справи і бореться з викликами, які стоять перед нами", - сказав глава держави.

Обама запевнив співвітчизників у тому, що їм "ця реформа дає більше контролю" за витратою коштів з боку страхових компаній. Крім того, вона "дає змогу долучитися до "купівельного пулу", який дасть шанс на зниження вартості страховки". За його словами, йдеться також "про найбільші в історії податкові пільги для американців, які працюють, і для малого бізнесу" та про зміцнення програми медичної допомоги пенсіонерам, передає ИТАР-ТАСС.

Президент визнав, що "дане законодавство не дозволить вилікувати всі хвороби нашої системи охорони здоров'я". "Однак вона рішуче веде нас у правильному напрямку", - сказав Обама.

На реалізацію реформи потрібно більш ніж 900 млрд доларів

За ухвалення реформ проголосували 219 конгресменів, проти - 212. Голосування проходило дуже напружено, йому передували емоційні дебати.

Реформа, яка стала пріоритетом внутрішньої політики адміністрації Обами, має забезпечити медичне страхування для 32 мільйонів американців, які досі не мали доступу до цієї послуги.

Згідно з бюджетним департаментом Конгресу, в завершальній версії плану реформи йдеться, що дефіцит федерального бюджету скоротиться на 138 млрд доларів протягом 10 років. Реалізація законопроекту буде коштувати за той же період близько 940 млрд доларів. Реформа допоможе розширити страховку за допомогою податкових пільг для середнього класу і розширення програми Medicaid для громадян з низьким доходом.

Це найсерйозніша зміна в системі охорони здоров'я США відтоді, як в 1960-х роках була створена програма Medicare, оплачувана бюджетом схема, що дозволяє дбати про здоров'я тих американців, кому перевалило за 65 років.

Перед недільним голосуванням у Конгресі президент США закликав підтримати історичну реформу охорони здоров'я країни.

Виступаючи незадовго до голосування, президент США охарактеризував битву за вироблення закону як "брудну", "виснажливу" і "потворну", і додав, що запропонований Конгресу останній варіант - кульмінація "важких дебатів", що тривали рік.

Спікер палати представників Ненсі Пелосі, яку по дорозі в Капітолій обсвистали противники реформи охорони здоров'я, сказала в своїй промові: "Ми робимо це для американського народу".

Для того щоб заручитися підтримкою законодавців, які виступають проти абортів, Барак Обама пообіцяв у неділю видати указ, згідно з яким у реформі охорони здоров'я буде враховано обмеження, які забороняють використання федеральних коштів для переривання вагітності. На думку спостерігачів, це багато в чому допомогло отримати додаткові голоси на користь законопроекту.

"Після нещодавнього прийняття законопроекту про захист пацієнтів та доступну охорону здоров'я необхідно створити ефективний інструмент з контролю за тим, щоб федеральні кошти не витрачалися на здійснення абортів (за винятком випадків зґвалтування, інцесту і тих ситуацій, коли життя жінки піддається небезпеці)", - йдеться в розпорядженні, передає РИА "Новости".

Прийняття законопроекту, крім спікера палати представників Ненсі Пелосі, уже підтримав і міністр оборони Роберт Гейтс. Він також запевнив, що реформа не буде мати негативного впливу на нинішню систему медстрахування військовослужбовців.

"Це було з'ясовано під час голосування палати представників і, як очікується, буде підтверджено сенатом. Президент і я робимо все для того, щоб наші військові, відставні військовослужбовці та їхні сім'ї і далі отримувати кращу медичну підтримку", - вказав Гейтс.

Одноголосно проти реформи виступали республіканці. Вони вважають її нездійсненною. На їхню думку, реформа переведе під урядовий контроль більшу частину американської економіки.

Рішення палати представників можна назвати історичним. Обамі вдалося зробити те, що до нього не вдавалося багатьом президентам. Питання про реформу назріло давно - понад 30 мільйонів людей у США живуть без страховки. Як запевняє президент США, реформа охорони здоров'я зробить медстрахування більш доступним, заборонить страховим компаніями роздувати ціни через погіршення стану здоров'я клієнтів, а також ліквідує ряд збиткових статей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1107 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ