Пн, 2024-04-29, 23:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 31 » Мельниченко здав ГПУ компромат на Кучму. Там допитали Марчука і Медведчука
15:12
Мельниченко здав ГПУ компромат на Кучму. Там допитали Марчука і Медведчука
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Микола Мельниченко передав Генпрокуратурі інформацію про те, що екс-президент Леонід Кучма планує шантажувати чинного президента Віктора Януковича. Про це він заявив, прийшовши до Головного слідчого управління Генпрокуратури близько 13.00 в четвер, повідомляє "Українська правда".

"Ми вчора ввечері передали інформацію стосовно намагання і спроби Кучми шантажувати Януковича", - сказав екс-майор Державної служби охорони.

"Вчора близьке оточення Леоніда Даниловича передало мені інформацію, - яку, у свою чергу, я передав слідчому прокуратури, - про те, що Леонід Данилович має намір зустрітися з Януковичем і шантажувати його з тією метою, щоб Янукович міг вплинути на слідство (у справі Кучми)", - додав Мельниченко.

Раніше, Мельниченко зазначав, що Кучма уникає очної ставки з ним, очікуючи повернення із закордонної поїздки Януковича. "Леонід Кучма будь-якими шляхами затягує проведення очної ставки, щоб особисто зустрітися з Януковичем найближчими днями і шантажувати Януковича", - заявив Мельниченко.

При цьому він наголосив: "У Кучми є деякі аргументи, якими він хоче шантажувати Януковича, щоб Янукович дав вказівку щодо припинення слідчих дій, зокрема й очних ставок. Щоб слідство спустити на гальмах".

Зазначимо, що Мельниченко вимагає очної ставки з Кучмою, та екс-президент усіляко уникає з ним зустрічі. Так 30 березня вкотре не відбулася очна ставка Кучми з Мельниченком. Під час попереднього відвідування Кучмою Генпрокуратури 28 березня очної ставки між ним і колишнім офіцером управління Державної охорони України майором Мельниченком так само не відбулося.

Генпрокуратура допитала Медведчука як свідка у справі Кучми

Екс-голову адміністрації президента України Віктора Медведчука (2002-2005) в середу, 30 березня, допитали в рамках справи зі звинувачення другого президента країни (1994-2005) Леоніда Кучми.

"Вчора у цій справі слідчий допитав як свідка Віктора Медведчука. Допит, який тривав близько трьох годин, було проведено передчасно у зв'язку тим, що Медведчук не міг прибути в прокуратуру в призначений день", - зазначається в повідомленні, яке розмістили на сайті Генпрокуратури у четвер.

Крім того, у повідомленні наголошується, що в четвер з 10.00 в Головному управлінні з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України допитується екс-секретар СНБО Євген Марчук в якості свідка у справі зі звинувачення Кучми.

"Найближчим часом буде допитано як свідків і інші осіб, які можуть надати необхідні свідчення", - підкреслили в Генпрокуратурі.

"Ухвалою слідчого усунений від участі у справі адвокат Ігор Фомін, оскільки встановлено, що в жовтні 2003 року він брав участь як захисник Олексія Пукача при розгляді скарги на ухвалу суду про обрання йому запобіжного заходи і порушення щодо ньоого кримінальної справи про перевищення влади і посадових повноважень", - додали в прокуратурі.

Відповідно до вимог Карно-процесуального законодавства, особа не може брати участь у справі як захисник, якщо вона надає або раніше надавала юридичну допомогу іншій особі, інтереси яких суперечать один одному.

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник в Києві 16 вересня 2000 року. У той час Медведчук займав пост першого віце-спікера парламенту, пізніше був головою адміністрації другого президента України Кучми. Наприкінці листопада 2000 року було оприлюднено аудіозаписи офіцера Миколи Мельніченко, на підставі яких ряд політичних сил звинуватили президента Кучму в організації усунення журналіста Гонгадзе.

2 березня 2005 року Медведчук (у той час вже екс-голова адміністрації президента) заявив, що не вважає, що існують якісь підстави для притягання Кучми до кримінальної відповідальності "у справі Гонгадзе". Він також висловив переконання, що плівки Мельниченка не може бути долучено як доказ у цій кримінальній справі. 6 березня 2005 року Медведчука було допитано в Генпрокуратурі у справі про вбивство Гонгадзе як свідка.

Кримінальну справу щодо Кучми порушено 21 березня 2011 року. Його звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень, які привели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Мельниченка визнано речовими доказами у справі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1040 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ