Нд, 2024-04-28, 23:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 5 » Мера Одеси покарали відставкою за шкоду рейтингу ПР в регіоні
11:45
Мера Одеси покарали відставкою за шкоду рейтингу ПР в регіоні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У п'ятницю в прес-службі Одеської міської ради повідомили, що мер Одеси Олексій Костусєв подав заяву про складання повноважень. Офіційно цю інформацію поки що ніхто не береться коментувати, передає "КоммерсантЪ-Украина".

Джерела видання стверджують, що пан Костусєв пішов у відставку через те, що його діяльність на посту міського голови не йде на користь рейтингу Партії регіонів. Серед можливих претендентів на цю посаду називають народного депутата Сергія Ківалова (Партія регіонів).

Про відхід Олексія Костусєва в суботу повідомила начальник управління інформації Одеської міськради Ганна Осипчук. "Олексій Костусєв дійсно пішов у відставку. Всі офіційні коментарі будуть не раніше понеділка", - заявила пані Осипчук. Джерела в мерії стверджують, що таке рішення мер ухвалив після зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

Більше охоче можливий відхід пана Костусєва коментували його політичні опоненти. У "Батьківщині" як причину відставки називають невиконання мером і його політичною силою передвиборних обіцянок. "Нічого з того, що обіцяла Партія регіонів, не виконано. Натомість люди бачать постійні сварки, кадрові перестановки, урізування фінансування соціальних програм. Загалом, команди професіоналів не вийшло, і тому постійно відбуваються заміни і пошук нових гравців. Відставка Костусєва, на мій погляд, пов'язана саме з його непрофесіоналізмом", - сказав глава фракції "Батьківщина" в Одеській облраді Сергій Вєсєлов.

Джерела в АП визнають - претензії до одеського мера пов'язані з тим, що його авторитет перестав працювати на рейтинг Партії регіонів. "У роботі Олексія Костусєва стало більше мінусів, ніж плюсів. Ми не можемо собі цього дозволити, враховуючи що Одеса є одним з чотирьох базових регіонів, що забезпечують електоральну підтримку Партії регіонів", - повідомило джерело.

Згідно із законом, позачергові вибори мають бути призначені не пізніше 10 днів після того, як нинішній мер подав у відставку. "Окрім Сергія Ківалова, у нас поки що немає іншого кандидата на цей пост", - повідомило джерело в АП. Зв'язатися з паном Ківаловим учора не вдалося - він заявив, що перебуває на "важливій нараді", і впродовж дня був недоступний для коментарів.

Головний суперник Олексія Костусєва на минулих виборах, колишній мер Одеси Едуард Гурвіц учора розповів, що ще не вирішив, чи братиме участь у можливих виборах міського голови. "Рік тому я висував свою кандидатуру, бо на пост мера претендував Костусєв - людина, про яку я говорив, що за п'ять місяців він знищить те, що ми створювали впродовж п'яти років. Мені дуже шкода, що все так і вийшло. Олексій Костусєв абсолютно нездатний керувати містом. За цей рік Одеса втратила кредитний рейтинг і довіру інвесторів", - заявив пан Гурвіц.

В Одесі відставку мера відсвяткують з хлопавками і шампанським

Акція повинна розпочатися на Думській площі о 14.00, пише видання Думская.net. За словами організаторів заходу, на зустрічі усім гостям запропонують підняти келих за те, що Костусєв "вилетів з Одеси, як пробка з пляшки одеського шампанського".

"Проведемо Другого Рішельє весело! Бажано приходити гарно одягненими, як у день міста, або на 1 квітня (тільки без клоунської атрибутики, але смішні капелюхи - бажано), будуть кульки і хлопавки. Розраховуємо на усіх нас, мера потрібно проводити заслужено і по-одеськи, весело і радісно!" - мовиться в запрошенні на акцію.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Костусєв погодився на пропозицію президента України Віктора Януковича та підписав заяву про звільнення за власним бажанням. Пізніше прес-служба Костусєва повідомила, що невідомі зламали поштовий сервер Одеської міськради, після чого на адреси одеських і всеукраїнських ЗМІ надійшло повідомлення провокаційного характеру, нібито від імені міськради, про відставку Костусєва.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 795 | Додав: abel | Теги: мер Одеси
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ