Пн, 2024-04-29, 12:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Вересень » 5 » "Мішки" для збору космічного сміття створять у США
00:39
"Мішки" для збору космічного сміття створять у США
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

  Компанія TransAstra уклала з NASA попередній контракт, в рамках якого вона планує розв’язати проблему космічного сміття, яка щороку стає все більш актуальною.

Новий контракт NASA, укладений з метою реалізації технології прибирання космічного сміття, передбачає використання мішків, за допомогою яких можна буде збирати шматки космічного мотлоху, що обертається на орбіті.

Нещодавно агенція NASA і стартап TransAstra, що працює у сфері космічної логістики, уклали попередній контракт на суму 850 000 доларів, який передбачає створення мішків, здатних роздуватися під час польоту на орбіту. Щоправда, цей контракт не передбачає проведення космічної місії – компанія має випробувати цю технологію на Землі, використавши для цього надувні розпірки. Про укладення контракту повідомляє SpaceNews.

Це буде другий контракт, укладений компанією TransAstra за останні роки, що стосується розробки надувних мішків для захоплення. У 2021 році компанія вже уклала попередній контракт з NASA, який стосувався технології захопленні астероїдів або метеоритів.

Після укладання контракту у TransAstra дуже швидко зрозуміли, що астероїди й космічне сміття мають багато спільного, коли йдеться про проблеми, які вони здатні створювати. Від зіткнення астероїдів утворюються дрібні камінчики, у той час як від зіткнення великих шматків космічного мотлоху утворюються маленькі шматки, що рухаються у космосі подібно до згаданих вище камінчиків, – повідомили представники компанії.

"Зрештою ми зрозуміли, що це наша розробка чудово підходить для прибирання орбітального сміття", – зазначив Джоель Серсель, засновник і генеральний директор TransAstra. Компанія пропонує переміщати цей мішок на низькій навколоземній орбіті за допомогою космічного буксира, який вони назвали Worker Bee ("Робоча бджола"), захоплюючи таким чином численні уламки.

Для того, аби зробити дану технологію придатною для використання під час космічних польотів, можуть знадобитися роки, або навіть десятиліття. Однак, якщо все буде добре і проєкт буде розгорнуто в умовах космосу, на нього чекатиме багато роботи.

За оцінками Європейської космічної агенції, на навколоземній орбіті обертається приблизно 36 500 уламків завширшки понад 10 сантиметрів. Якщо ж брати до уваги всі об’єкти, які можливо відстежувати, то їх число налічуватиме приблизно 330 мільйонів. Кожен з них більший за 1 міліметр.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 161 | Додав: admin | Теги: США, мішок, сміття, космос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ