Вт, 2024-04-30, 02:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 10 » Мітинг опозиції у Москві проходить. МВС РФ кажуть про 10 тис учасників, організатори - про 25-30 тис
14:56
Мітинг опозиції у Москві проходить. МВС РФ кажуть про 10 тис учасників, організатори - про 25-30 тис
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Мітинг опозиції на Новому Арбаті в Москві зібрав близько 10 000 осіб, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на столичний главк МВС РФ.

"На 14.00 на Новому Арбаті зібралося близько 10 000 осіб, з яких 8 тисяч знаходяться безпосередньо біля сцени, а близько 2 тисяч розосереджені по території, що обгороджена поліцією для заявленої п'ятидесятитисячної акції. Спостерігається відтік людей з заходу", - говориться в повідомленні.

Прес-служба главку спростувала заяви одного з організаторів мітингу - Сергія Удальцова - про те, що акція зібрала близько 30 000 осіб.

Організатори розраховують, що в акції візьмуть участь до 50 000 осіб. Влада відвела для мітингувальників непарну сторону вулиці Новий Арбат і паркувальну зону. Планується, що мітинг триватиме до 16.00.

Організатори ж акції впевнені, що поліція занижує кількість учасників мітингу. Один з опозиціонерів, виступаючи зі сцени, заявив: "Вони (поліція) сказали, що нас п'ять тисяч, а нас в десятки разів більше. Ми вийдемо з мітингом до будівлі ГУВС, щоб вони нас порахували".

Раніше ГУМВС РФ по Москві пообіцяв не допустити порушень громадського порядку під час опозиційного мітингу на Новому Арбаті, який відбудеться 10 березня, а порушників карати по всій строгості закону.

Як повідомлялося, 6 березня в Москві на Пушкінській площі пройшли несанкціоновані мітинги, були затримані 20 учасників.

Зазначимо, що в Росії відбулися президентські вибори. Переконливу перемогу в першому турі отримав чинний прем'єр РФ Володимир Путін. Після оголошення результатів виборів у великих містах відбулися мітинги проти їхньої фальсифікації.

Нагадаємо, 4 грудня 2011 року в Росії відбулися вибори у Державну Думу, на яких перемогла правляча партія "Єдина Росія" з результатом 49,9%. В ході голосування надходили численні повідомлення про порушення і фальсифікації, після чого з 10 грудня в Москві і низки російських міст стали проходити акції опозиції "За чесні вибори".

Поліція затримала десять учасників акції опозиції на площі Повстання в Петербурзі

На площі Повстання затримали 10 учасників акції "За чесні вибори", які планували пройти по Невському проспекту до Ісаакіївської площі, повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на "Фонтанка.Ru".

Як передає кореспондент видання, затримують по одній людині. Затримання почалися після того, як хтось з активістів закликав присутніх перейти на ліву сторону Невського проспекту і почати рух.

"Невелика група спробувала влаштувати неузгоджену ходу по тротуарах Невського проспекту, були затримані декілька осіб, не більше 10", - повідомили агентству Інтерфакс в ГУ МВС Петербурга.

Крім учасників несанкціонованої ходи біля станції метро знаходяться самотні пікетники. В одного з них на кількох скріплених між собою аркушах написано заяву з приводу затримань учасників мітингу 5 березня. В іншого - плакат з написом "Свободу політв'язням!"


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: москва, опозиція, мітинг
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ