Пн, 2024-04-29, 20:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 17 » Мітинг учасників "податкового Майдану" проти політрепресій закінчився. Продовження буде 22 січня
14:29
Мітинг учасників "податкового Майдану" проти політрепресій закінчився. Продовження буде 22 січня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Акція протесту проти політичних репресій і порушення кримінальних справ проти активістів "податкового Майдану" завершилася. В акції біля будівлі Адміністрації президента в понеділок, 17 січня, у Києві взяли участь близько 100 людей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Організатори закликали її учасників прийти 22 січня о 12.00 на Софійську площу, де пройде нова акція протесту спільно з опозиційними політичними силами, як парламентськими, так і позапарламентськими.

Під стінами Адміністрації президента більше сотні людей протестувало проти репресій проти організаторів підприємницького Майдану. Крім представників підприємців, в акції брали участь політики, народні депутати.

Зокрема, на акції були присутні народні депутати Михайло Волинець, Андрій Парубій, Олесь Доній, Андрій Павловський. Деякі учасники акції тримали в руках прапори Європейської партії і "Нашої України", а також плакат "Ні політичним репресіям", передає ЛІГАБізнесІнформ.

Нардеп Волинець, який подав заявку на 10.00 на зустріч з виборцями на вулиці Банковій, повідомив, що його на сьогодні викликали у слідчі органи прокуратури у справі про пошкодження майна під час проведення "податкового Майдану". "Повістку я отримав на той же час, коли я повинен бути тут, з людьми, зустрічатися з виборцями на вулиці Банковій. Природно, що я тут і не можу зараз з'явитися на допит", - сказав він.

Учасники акції вишикувалися упоперек вулиці Банкової з боку вул. Інститутської. На підході безпосередньо до будівлі Адміністрації президента дорогу було загороджено металевим парканом, за якими стояли 30 співробітників міліції. Мітингувальники не порушували громадського порядку.

Як пояснив журналістам один з організаторів акції Олександр Данилюк, її учасники вимагають закрити кримінальні справи стосовно організаторів "податкового Майдану", припинити політичні репресії проти представників ВО "Тризуб", а також припинити незаконне вилучення майна підприємців, що, за його словами, вже відбувається на київських ринках.

На початку акції генеральному координаторові податкового Майдану Олександру Данилюку стало погано, він знепритомнів. Йому було надано медичну допомогу на місці. Згодом, вийшовши з машини швидкої допомоги, він повідомив, що причиною знепритомнення стала перевтома. Він швидко прийшов до тями і продовжив участь в акції, повідомляє УНІАН.

Зокрема, в своєму виступі він продемонстрував учасникам заходу і працівникам міліції фотографію 2007 року з Майдану Незалежності, на якій зображено намети прихильників Партії регіонів, які тоді проводили свою акцію. При цьому, за його словами, якщо проти учасників податкового Майдану порушили справу за пошкодження гранітної плитки, тоді правоохоронні органи повинні порушити таку ж справу проти організаторів акції протесту 2007 року від Партії регіонів.

У свою чергу народний депутат України Олесь Доній, виступаючи перед мітингувальниками, закликав їх боротися проти політичних утисків згуртовано, бо інакше, за його словами, чинна влада переслідуватиме окремо кожного, хто думає не так, як того хоче влада. Народні депутати прийшли разом з підприємцями під Адміністрацію президента, щоб "перемогти цю банду спільно".

Доній уточнив: "Особисто я не підприємець, як і мої друзі, що стоять поряд. Я не належу до організацій, проти яких проводилися репресії, але два дні тому я так само брав участь в пікеті проти політичних репресій, які почалися після провокації в Запоріжжі у зв'язку з пам'ятником Сталіну, і вийду наступного разу, якщо будуть репресії проти українських істориків або проти українських філологів".

"Ми повинні усвідомити, що нас намагаються розділити поодинці, і не потрібно шукати кожному свою нору, свою нішу. Ми повинні розуміти, що зараз мова йде не про підприємців, не про людей, причетних до якихось громадських організацій, а зараз ідеться про те, що є вододіл. Є сили зла, є бандити, які, на жаль, дорвалися до влади в державі, і є всі решта - це український народ, який намагаються розщепити поодинці", - сказав Доній.

За його словами, це означає, що кого б з українців не зачепила нинішня влада, всі решта повинні встати на його захист. "Тому що перемогти цю банду ми можемо тільки спільно", - підсумував Доній.

Нагадаємо, що в Києві 17 січня за ініціативою політичних партій, рухів, громадських організацій заздалегідь було заплановано проведення акції протесту з вимогою закриття кримінальних справ проти активістів "податкового Майдану". До акції протесту могли приєднатися всі цивільні і політичні рухи, які поділяють вимоги мітингувальників.

Відзначимо також, 14 січня співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, посилаючись на вказівку МВС, яка є в його розпорядженні, заявив, що міністерство планує низку заходів щодо недопуску виїзду з регіонів у столицю автобусів на акції, які відбудуться 17 і 22 січня.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявляє про плани організації цивільних сутичок з кровопролиттям під час святкування Дня соборності в Києві 22 січня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 922 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ