Пн, 2024-04-29, 13:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 20 » Митрополит Володимир скасував засідання Синоду. ВІДЕО
19:15
Митрополит Володимир скасував засідання Синоду. ВІДЕО
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Ще 17 лютого предстоятель УПЦ МП митрополит Володимир звернувся з листом до членів Священного Синоду УПЦ. У ньому він скасував засідання Синоду, скликане на 21 лютого митрополитом Одеським Агафангелом.

Митрополит Володимир вважає, що це засідання є недоцільним, передає РІСУ з посиланням на джерела в УПЦ МП.

"Скликання Священного Синоду УПЦ, згідно з п.3 розділу IV Статуту про управління УПЦ, належить виключно до компетенції Предстоятеля Української Православної Церкви (Містоблюстителя)", — зазначено у листі.

"Засідання Синоду від 23 грудня 2011 року та 26 січня 2012 року, які проходили під час Нашої хвороби під головуванням старішого за хіротонією постійного члена Священного Синоду УПЦ проводились у відповідності з пп. 16, 17 розділу IV Статуту про управління Української Православної Церкви. На сьогодні, дякуючи Богові та молитвами Церкви, Ми поступово відновлюємо Наші сили, що вселяє в Нас віру в можливість повернутися до повноцінного виконання обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви.

Призначене на 21 лютого цього року засідання Священного Синоду УПЦ суперечить в даний момент Статуту про управління УПЦ та є недоцільним, що і спонукало Нас ухвалити рішення про його скасування.

Про час і місце проведення наступного засідання Синоду Ми поінформуємо додатково", — йдеться у листі, підписаному митрополитом Київським і всієї України, предстоятелем УПЦ МП Володимиром.

Нагадаємо, що 8 лютого голова Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир залишив за собою право управляти столичною єпархією і під час хвороби. Так, він виступив проти рішення Синоду, який ухвалив, що до одужання предстоятеля керувати Київською кафедрою буде намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло.

Внутрішніх конфліктів у церкви останнім часом нагромадилося надто багато. Спочатку глава Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет заявив, що якщо головою УПЦ МП стане Агафангел, то в цій церкві відбудеться розкол.

Потім патріарх Філарет заявив, що голова Російської православної церкви патріарх Кирило поставив перед собою мету знищити незалежність Української православної церкви Московського патріархату.

ЗМІ повідомляли, що за місце голови УПЦ МП борються два кандидати: архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та митрополит Одеський Агафангел.

Однак, за джерелами ЗМІ на 21 лютого скликалося екстрене засідання Синоду, який мав вивести з керівного складу прибічників митрополита, зокрема, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка).

А головне, планував поставити під сумнів дієздатність митрополита. Це мають довести "свої" лікарі. Хоч журналісти переконалася, що Володимир дієздатний - він ходить, говорить, пише. Крім того, за повідомленням офіційного сайту УПЦ МП Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир навіть звершив Божественну літургію у Вселенську поминальну суботу, в лікарні, де проходить реабілітацію. Блаженнішому владиці співслужили архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та єпископ Городницький Олександр.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1014 | Додав: abel | Теги: синод, митрополит Володимир
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ