Пн, 2024-04-29, 17:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 25 » На Майдані Незалежності відбувається акція протесту проти Податкового кодексу. Чекають на провокації
13:45
На Майдані Незалежності відбувається акція протесту проти Податкового кодексу. Чекають на провокації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На Майдані Незалежності у Києві підприємці продовжують акцію протесту проти Податкового кодексу. За повідомленням міліції, на Майдані перебувають 6 тис людей. За інформацією нашого кореспондента, на головній площі країни перебувають 15-20 тис людей.

Протягом дня планується збільшення кількості людей, частина активістів вирушили на київські ринки, аби закликати людей до участі в акції, передає УНІАН.

Організатори акції розподіляють людей по входах у наметове містечко, побоюючись провокацій, про які повідомлялося в середу. Нагадаємо, напередодні нардеп Юрій Гримчак заявляв, що влада вербує "бойовиків" для проведення провокацій на Майдані.

Станом на 12:30 частина мітингувальників вирушила колонною до Адміністрації президента.

- Організаторів "податкового" Майдану викликають у міліцію
- Протестувальники вважають, що з владою можна домовлятися тільки про вето
- Герман повідомила, що Янукович може таки накласти вето на Податковий кодекс
- Люди вийшли на акцію протесту через страх за майбутнє, вважає Порошенко
- Черкаські підприємці приєдналися до протесту. Містом проїхалась колона з 30 авто

Підприємці з багатьох регіонів України прибули до Києва різними видами транспорту на акцію протесту проти Податкового кодексу, повідомляють в МВС. За даними столичної міліції, 5 автобусів прибуло з Житомира, 4 - з Львова (156 людей); у 6 потягах приїхали 340 підприємців. За даними міліції, достатньо велика кількість людей добирається в столицю на акцію протесту на своїх автомобілях.

Правопорядок в центрі міста забезпечують 1,5 тис міліціонерів, враховуючи резерв. Столична міліція звертається до учасників акції з проханням не порушувати закон і не допускати яких-небудь протиправних дій, як це було 22 листопада, коли блокувалася частина дороги.

Як зазначили співорганізатори акції, частина мітингувальників не змогла приїхати до Києва через перешкоджання зі сторони правоохоронних органів. Зокрема, зафіксовані випадки перекриття для проїзду транспорту мітингувальників Одеської траси, зі Львова замість планованих 1,5 – 2 тис. чоловік приїхало 700, через те, що в останній момент їм було відмовлено в перевезені.

Колону автобусів з підприємцями, які їдуть на Майдан, затримали на Харківському масиві в Києві. Про це в четвер зі сцени повідомив один з активістів. "Зараз на Харківському житловому масиві затримано колону автобусів протестувальників", - повідомив він.

"Можливо, хто з Майдану має контакт з тими людьми, які заблоковані в автобусах. Дайте інформацію, і депутати поїдуть і звільнять їх з облави", - звернувся він до мітингувальників. "А нашому міністру з МВС - Ганьба", - проскандував він.

Учасники акції протесту заявляють про намір провести в четвер мітинги протесту біля стін адміністрації президента, Генеральної прокуратури і Центральної виборчої комісії.

Учасники акції протесту на Майдані Незалежності вимагають відставки міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова. Таку вимогу зі сцени мітингу озвучив підприємець з Одеси разом з вимогою ветіровать Податковою кодекс. Учасники акції схвальними вигуками підтримали цю вимогу.

Бізнесмени пояснюють це тим, що представники правоохоронних органів протидіяли їм своїми вказівками, що забороняють перевізникам надавати транспорт для потреб охочих потрапити на Майдан.

Крім того, учасники акції знов наполягають на розпуску складу чинного парламенту.

У четвер підприємці, які протестують на Майдані Незалежності, можуть зустрітися з представниками адміністрації президента, заявила журналістам голова Комітету з питань захисту підприємців Оксана Продан. "Є така інформація, що сьогодні у адміністрації президента можливі переговори", - сказала вона.

Водночас, Продан не змогла повідомити, хто саме від адмністрації президента братиме участь у цих переговорах, сказавши, що підприємці очікують на рішення влади.

22 листопада вранці на Майдані Незалежності підприємці розпочали акцію протесту проти Податкового кодексу, ухваленого Верховною Радою 18 листопада. Активісти вимагають, щоб президент Віктор Янукович заветував цей документ.

Того ж дня Окружний адміністративний суд Києва за позовом КМДА заборонив проведення масових заходів 22-26 листопада у центрі Києва. Як пояснили у мерії, таке рішення прийнято "у зв’язку з візитами іноземних делегацій з 21 до 24 листопада 2010 року...". Однак підприємці заявили, що не мають наміру виконувати рішення суду і залишати Майдан Незалежності.

Протестувальники вважають, що з владою можна домовлятися лише про вето

Підприємці вважають, що домовленості із владою їх роз’єднають. Зокрема, як заявив один з учасників акції протесту на Майдані Незалежності, підприємець Максим Маньковський в ефірі ТВі, єдиною вимогою підприємців залишається вето президента на новий Податковий кодекс.

"Вимогою людей, які стоять на Майдані, є вето Президента на Податковий кодекс. Всі інші вимоги недостатні, аби задовольнити підприємців... Декілька розділів кодексу викликають питання у підприємців. Після застосування вето депутати могли б їх знову проголосувати протягом року, спокійно, радячись з підприємцями", - сказав він.

Маньковскький вважає, що будь-які інші домовленості призведуть до роз’єднання протестувальників. "Зараз з нами ведуться переговори. Одним обіцяють деякі зміни, іншим… Це все може тільки роз’єднати нас. Ми протестуємо проти моралі, духу цього кодексу. А мораль така: за рахунок малого і середнього бізнесу хочуть "вирішити питання". Політичні, економічні. Замість того, щоб вирішити їх з олігархами, вони хочуть знищити нас. Бо ми - вільні люди. Питання, насправді ж, не в сумі податків, які потрібно платити…", - сказав підприємець.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1158 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ