Пн, 2024-04-29, 11:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 26 » На позиції "Азова" заступає морська піхота
18:50
На позиції "Азова" заступає морська піхота
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зв'язку з початком виконання українською стороною чергового етапу домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі, досягнутих в рамках "Нормандської четвірки", парламентська фракція "Самопоміч" збирає підписи під проектом постанови з вимогою визначити, що є демілітаризацією й, відповідно, що можна вважати демілітаризованою зоною. На даний момент вже зібрано 42 підписи депутатів, повідомив вдень в неділю, 26 липня 2015 року, у соцмережах представник фракції, засновник добровольчого батальйону "Донбас" та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Семен Семенченко.

Окрім того, "Самопоміч" вважає, що демілітаризація має відбуватися "виключно на окупованих територіях". "Ми підтримуємо ініціативу президента і пропонуємо демілітаризувати Луганськ та Донецьк", - підкреслюється в повідомленні Семенченко.

Також "необхідно визначити статус військовослужбовців російської армії, що входять до складу спільних спостережних пунктів", впевнені у "Самопомочі". "Ці військовослужбовці, на наше глибоке переконання як законодавців, повинні бути прирівняні до звичайних військовослужбовцям будь-якої іноземної армії, згода на знаходження на території України яких дає Верховна Рада України", - зазначають народні обранці.

"Ми хотіли б, аби в Україні була прозора державна політика, зрозумілі відповідальні за ті чи інші процеси, і щоб у нас не віддавали накази залишити наші території з абсолютно непередбачуваним результатом, - резюмує Семенченко. - Довіряти терористам та їхніми заявами немає жодних підстав, оскільки вони неодноразово порушували всілякі домовленості і продовжують це робити. У нас є приклади Дебальцеве, Іловайська та інші".

Радикальна партія Олега Ляшка натомість вимагає скликати на понеділок надзвичайну сесію Верховної Ради, на якій має бути розглянуто порядок утворення 30-кілометрової буферної зони в театрі бойових дій на Донбасі.

У свою чергу штаб проведення антитерористичної операції (АТО) в окремих районах Донецької та Луганської областей спростував ранкову заяву Семенченка про вивід добровольчих батальйонів з передової, назвавши нардепа "сумнівним експертом", а передислокацію - "ротацією".

Водночас, не можна не зауважити того факту, що у прес-релізі керівництва АТО йдеться про "Азов" та "Айдар", тоді як Семенченко говорить виключно про "Донбас".

Офіційна заява: "сили АТО не залишили жодної позиції"

Повідомлення подібного змісту з'явилося на аккаунті прес-центру АТО після 13.00. Цитується дослівно:

"Прес-центр штабу АТО уповноважений заявити: поширене деякими засобами масової інформації повідомлення щодо відведення підрозділів батальйону "Азов" з позицій поблизу Широкиного та батальйону "Айдар" на Луганському напрямку, не відповідає дійсності.

Недостовірна інформація поширюється деякими ЗМІ та сумнівними експертами з метою дискредитації сил АТО та роздмухування панічних настроїв у суспільстві.

Наголошуємо: триває планова ротація зазначених батальйонів.

На позиції батальйону "Азов" заступає на бойове чергування одна з найбоєздатніших військових частин морської піхоти.

Передові позиції, які займав батальйон "Айдар" зайняли підрозділи механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Жодні підрозділи сил АТО не залишили своїх позицій та ніякої здачі населених пунктів не відбувається.

Планова ротація батальйонів "Азов" та "Айдар" проходить з метою підвищення боєздатності цих підрозділів. У визначених районах в батальйонах "Азов" та "Айдар" відбудеться переозброєння, доукомплектування та бойове злагодження.

Сили АТО надійно тримають оборонні рубежі, не залишають жодного населеного пункту та готові до виконання поставлених завдань".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: позиції Азова, морська піхота
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ