Пт, 2024-04-26, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 22 » На Світлодарській дузі поранено одинадцятьох бійців. ВІДЕО
17:51
На Світлодарській дузі поранено одинадцятьох бійців. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Одинадцять українських військовослужбовців зазнали поранень на Світлодарській дузі за минулу добу внаслідок бойових дій. Про це сьогодні, 22 грудня, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Унаслідок бойових дій за добу загиблих у лавах українських військовослужбовців немає, проте 11 наших бійців дістали поранення. Цих санітарних втрат ЗСУ зазнали на Світлодарській дузі внаслідок ворожих мінометних та артилерійських обстрілів", - сказав він на брифінгу в Києві.

На луганському напрямку основні бойові дії напередодні точилися біля Станиці Луганської. Противник надвечір обстрілював українські позиції понад три години. Крім того, НЗФ порушували режим тиші на Бахмутській трасі (Оріхове), а також у Попаснянському районі. Важке озброєння не застосовувалося. Загалом за минулу добу на луганському напрямку зафіксовано чотири ворожі обстріли.

На донецькому напрямку, як і раніше, гарячою точкою залишається Луганське - на цих позиціях бойові дії точилися з перервами близько 12 годин. Ворог масово застосовує важке озброєння: по позиціях українських військових випущено близько 300 мін і близько 30 артснарядів.

Неспокійно і в Авдіївці: відбулися дві потужні перестрілки між силами АТО та російсько-терористичними військами, які загалом тривали майже п’ять годин. Унаслідок ворожого обстрілу пошкоджено приватний будинок і знищено господарські будівлі, люди не постраждали. Також противник порушив режим тиші в Новгородському, Крутій Балці та на позиції "Шахта Бутівка".

На маріупольському напрямку в Красногорівці та Павлополі відбулися мінометні обстріли з боку НЗФ, в Новогригорівці - артилерійський. Як і раніше, найбільш неспокійна ситуація на приморських рубежах (ділянка фронту Павлопіль-Широкине). Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано десять ворожих обстрілів, зокрема чотири - з важкого озброєння.

"ЗСУ і загалом сили АТО неодноразово демонстрували готовність до виконання Мінських домовленостей. Усе важке озброєння було відведено, дотримувався режим припинення вогню. В подальшому ЗСУ готові виконувати мирний план президента", - заявив спікер Міністерства оборони.

"Ми залишаємо за собою право у разі провокаційних обстрілів із боку незаконних збройних формувань, що становлять загрозу військовослужбовцям ЗСУ, вести вогонь у відповідь. Але ще раз наголошую, що ЗСУ готові до виконання чергових рішень контактної мінської групи", - додав він.

Нагадаємо, 18 грудня в районі Світлодарської дуги в районі населеного пункту Луганське окупанти двома атаками намагалися вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій. Українські військові прийняли бій і відкинули противника. Ворог був змушений відступити, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва.

П'ятеро українських бійців загинуло, більш як десятеро зазнали поранень, один потрапив у полон. В окупантів втрати серйозніші: було знищено й поранено близько 50 бойовиків.

20 грудня українські військові відбили третій наступ бойовиків на Світлодарській дузі.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що українські військові, контратакуючи, просунулися вперед і зайняли нові позиції, "які надали їм додаткову перевагу над ворогом у цьому секторі оборони".

Зазначимо, 21 грудня члени тристоронньої контактної групи щодо врегулюванню ситуації на сході України узгодили режим повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі в зв'язку з майбутніми святами.

Використання забороненої зброї на Донбасі зросло на 300%

Протягом минулого тижня обстріли в зоні АТО різко зросли порівняно з тижнем до того. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Хуг, передає "Українська правда".

За його словами, загалом кількість випадків порушення режиму тиші зросла на 75%, а використання забороненої Мінськими угодами зброї – на 300%.

Крім того, за його словами, спостерігачі зафіксували щонайменше 985 вибухів, спричинених вогнем з мінометів, танків, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Для порівняння, за тиждень до того було зафіксовано лише 242 таких вибухи.

З них 843 вибухи були зафіксовані протягом вихідних у районах на південь та південний схід від Світлодарська. За словами Хуга, на цю гарячу точку припадає половина всієї кількості порушень.

"За цими сухими фактами криється колосальне підвищення рівня насильства", – констатував Хуг.

Крім того, за його словами, в неділю за 6 годин спостерігачі чули 700 вибухів, 680 з яких оцінили як постріли артилерії калібром 122 мм та 20 танкових вибухів.

У Дебальцевому, що контролюється окупантами ОРДО, спостерігачі вночі в суботу чули 12 пострілів з реактивних систем залпового вогню. Наступного дня – чули ще 43 таких постріли, а також 1900 вибухів невизначеного походження.

"Бойова активність і досі не згасає в районі Світлодарська і Дебальцевого. Лише вчора зафіксували понад 1100 вибухів. Патрулі змушені були відступити і до кінця не впевнені, що зараз там відбувається", – додав він.

Для порівняння він заявив, що за попередній тиждень спостерігачі зафіксували лише 15 розривів мінометних мін у цьому секторі.

На трикутник Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт припадає більшість решти насильницьких дій за минулий тиждень, 1/4 загальної кількості.

Він додав, що особливо гаряче було в п'ятницю – тоді з центра Донецька спостерігачі чули 504 вибухи на відстані 6–10 км на північний захід.

Решта чверть порушень відбулися біля Маріуполя, Горлівки, в західній частині Луганської області та на західній і південно-західній околиці Донецька. За його словами, там було зафіксоване найгірше насильство від серпня.

Він додав, що за винятком 1 вересня, з початку року не було жодного дня без порушення режиму тиші, а за цілий рік зафіксовано понад 300 тисяч порушень режиму тиші. Більшість – із застосуванням забороненого озброєння.

Також Хуг розповів, що у понеділок спостерігачі у підконтрольному уряду України Луганському бачили свіжу вирву лише за 150 м від дитячого садка, одне з вікон якого було вибито вибуховою хвилею. Тоді ж вони чули, як дві міни розірвалися за 500 м від них.

Тижнем раніше, за його словами, спостерігачі були у підконтрольній бойовикам ОРДО Саханці і там зафіксували вирву від 120-мм артилерійського снаряда за 20 м від школи.

Хуг також додав, що на КПВВ "Майорськ" у середу спостерігачі бачили тіло чоловіка, якого застрелили в голову кількома годинами раніше.

Загалом, за його словами, з січня до листопада зафіксували 83 летальних випадки та 305 випадків поранення цивільного населення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 721 | Додав: adminA | Теги: поранення одинадцятьох бійців, Світлодарська дуга
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ